Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Veel websites, bedrijven en organisaties brengen een nieuwsbrief uit. Weet jij waar je je kunt aanmelden voor een nieuwsbrief, plaats hier dan een bericht..
Gebruikersavatar
Muntenkopen
Lid
Lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 27 nov 2009, 12:33
Locatie: Linschoten

Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Muntenkopen »

Hieronder een deel van de de eerste nieuwsbrief van Muntenkopen.nl

Verder willen wij kennis delen met de verzamelaars. Er staat op de site al het één en ander aan nuttige en interessante informatie http://www.muntenkopen.nl/c-787201/munten-kennis, maar wij willen ook steeds een onderwerp uitlichten via de nieuwsbrief. Ons eerste onderwerp gaat over de nieuwe muntalmanak 2011.

Muntalmanak 2011

Op 8 september 2010 is de nieuwe muntalmanak uitgekomen. De Nederlandse Vereniging van Munthandelaren (NVMH) heeft de rechten overgenomen van de Mevius catalogus. Mijn mening is dat de almanak er weer een stap op vooruit is gegaan. Het is een completere almanak geworden voor de koningrijk, euro en/of biljetten verzamelaar.

Diverse “onzin varianten” zoals de cent 1882 uit 1881, kwartje 1943 uit 1941 en stuiver 1848 uit 1847 zijn uit de almanak gehaald.

Het heeft even geduurd, maar na plusminus 30 jaar na dato is een echte variant toegevoegd, het dubbeltje 1912 met het kopje 1910 (hoog kroontje). Ook het gouden tientje 1897 uit 1892 is toegevoegd, de 2 is vrij goed te herkennen. De andere variant van het gouden tientje 1897 uit 189_ , lijkt enigszins op een 5 had van mij er niet in gehoeven. Het is geen echte overslag. De poincoen van 1895 is namelijk kapot gegaan in het productieproces, waardoor de stempel uit 1891 is aangepast naar het jaartal 1895.

Ook zijn de diverse fdc sets met foto en al opgenomen in de almanak. Helaas blijft het vreemd dat losse munten van Beatrix per stuk vaak gelijk aan prijs zijn als een volledig fdc setje.

Ook zijn de gepolijste munten van Juliana opgenomen in in de nieuwe almanak. In de Mevius werden deze al even vluchtig als setje aangeduid, maar al velen jaren zijn de prijzen niet aangepast. Inmiddels is er in de de nieuwe almanak een zowel de prijzen per stuk, als de setprijs aangegeven. De prijzen zijn aardig accuraat aangegeven qua marktprijs op dit moment.

Gepolijste munten van Wilhelmina en daarvoor zouden ooit ook nog in de Almanak kunnen worden opgenomen, deze zijn veelal nog zeldzamer en slechts enkele stuks stuks per jaar nog van bekend op een enkel jaar nagelaten waarvan er meerdere bekend zijn.De prijzen zijn voor de duurdere munten weer aangepast. Wij zien nog steeds dat “ halve centen, centen, 2.5 centen en stuivers nog erg ondergewaardeerd zijn in fdc. Een verdubbeling van veel prijzen in deze kwaliteit zou op zijn plaats zijn. Want probeer maar hele zwarte centen te vinden uit de Wilhelmina periode of een cent in volledige originele muntkleur. En zeker als u de prijs vergelijkt met een fdc muntje van Beatrix!


Met vriendelijke groet,
muntenkopen
Laatst gewijzigd door Muntenkopen op 15 sep 2010, 08:21, 2 keer totaal gewijzigd.
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Muntenkopen schreef:Ook zijn de gepolijste munten van Juliana opgenomen in in de nieuwe almanak.

Gepolijste munten van Wilhelmina en daarvoor zouden ooit ook nog in de Almanak kunnen worden opgenomen,
"Gepolijste munten" is dat ook weer zo een moderniteit die je moet gebruiken om als volwaardig aangezien te worden ?
Gebruikersavatar
Muntenkopen
Lid
Lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 27 nov 2009, 12:33
Locatie: Linschoten

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Muntenkopen »

Beste Gerardo en Londoh,

een kleine reactie:

Voor Londoh; een kleine geschiedenis les van gepolijste munten, deze manier van munten slaan komt namelijk al honderden jaren voor (sinds begin 1700). :shock: Tegenwoordig wordt deze manier van munten slaan veel gebruikt voor commerciële doeleinden, ook wel proof munten genoemd! De vraag is dan alleen; Valt dit dan nog onder moderniteit? Ik ben van mening van niet!

Bij gepolijste munten/proof munten worden zowel de stempel als de muntplaatjes gepolijst, anders zou het om een prooflike munt gaan. :P

Hopelijk dat deze informatie jullie het één en ander heeft verduidelijkt.

met vriendelijke groet,

Danny Neuzerling
www.muntenkopen.nl
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Hi Danny,

Dank voor je uitleg, waar ik over viel als moderniteit was de term “gepolijste munten” had ik nog nooit eerder gehoord en dacht ik meteen hé weer een nieuwigheidje van een handelaar. Ik kende alleen de uitleg dat de munt met gepolijste stempels op een gepolijst plaatje werden geslagen, doch die ken ik al heel lang, want heb de veteranen leeftijd. Misschien is deze uitleg te lang voor de moderne mens en maken we er maar “gepolijste munten” van. Persoonlijk vind ik zoiets woordinflatie en taalmisbruik. Daar val ik wel meer over en maak mijzelf daarmede op dit forum volkomen belachelijk, dat kan mij echter weinig verrekken omdat ik ook vreselijk moet lachen om deze taalverwarring. Ik denk bij mezelf ook wel eens het wordt tijd dat deze ouwe lul oprot, ik ben reeds ingehaald door de tijd. :lol:

Groetjes

Lon
Collectcoins
Senior lid
Senior lid
Berichten: 775
Lid geworden op: 23 sep 2009, 13:10

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Collectcoins »

danny, leuk zo'n nieuwsbrief waarbij er een onderwerp uitgelicht wordt ipv alle munten worden aangeboden!

specialisatie en een eigen manier van nieuwsbrief weet ik zeker te waarderen! :)

groetjes, bjorn
http://www.collectcoins.com voor al uw euromunten en dollarmunten.
Club van 2304!
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Munthunter »

Inderdaad een zeer mooie nieuwsbrief die weer eens wat anders is dan enkel aanbiedingen en dergelijke.

gaat je goed af Danny! Mijn complimenten.

Gr. Jeroen
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Muntenkopen schreef:Muntenkopen is nog een vrij nieuwe speler op de verzamelmarkt. Wij pakken het iets anders aan dan het merendeel van de handelaren, wij specialiseren. l
Wat vele verzamelaars en vooral de handel vergeten is dat de numismatiek ook nog eens wetenschap is. Er zijn de afgelopen 150 jaar vele standaardwerken geschreven die van groot belang zijn voor de kennis van munten (en bankbiljetten). Om over bepaalde onderwerpen te communiceren zijn afspraken nodig, een van die afspraken is dat we bepaalde namen voor specifieke technieken hebben. Wat nu als de commercie allerlei eigen termen in gaat voeren ? Een jonge verzamelaar die dieper op de materie in wil gaan begrijpt ineens niet meer waar die ouwetjes het over hebben met de kans dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Dat betekent verarming. Nog even en het verzamelen van munten en bankbiljetten wordt gedicteerd door de handel met allerlei spraakverwarring onder het mom “als het maar lekker verkoopt”. Als ik “gepolijste munten” hoor dan denk ik, ooh zeker een munt waar de schuurmachine overheen geweest is. :lol:
Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2992
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door llinde »

Om te voorkomen dat straks iedereen hier reclame gaat maken (bijvoorbeeld De Ruiter uit Klaaswaal :twisted: :twisted: ) is het wel goed dat Jeroen hier duidelijk gaat stellen waar de grenzen liggen....

Persoonlijk denk ik dat nieuwsbrieven te ver gaan, maar kan ik vooral speciale forumaanbiedingen wel waarderen, maar dan moeten dat ook ECHT aanbiedingen zijn.

Luit
leon voorn Philippines
Donateur
Donateur
Berichten: 1442
Lid geworden op: 01 aug 2009, 21:13
Locatie: hoogeveen....iloilo city

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door leon voorn »

munten geslagen met gepolijste stempel
en ik las gepolijste munten.ik begrijp het wel
even verkeerd uitgedrukt.
een goede nieuwsbrief,alvast veel succes toegewenst.

en londoh,verkoop je die gouwe munten om je ticket af
te betalen,kun je eindeleik relaxed op reis....
collector of world coins and banknotes :thumb up:
Philippines em.notes coins 1914 al 15 jaar Cu in Hilversum.: :thumb up:
Gebruikersavatar
maarten89 Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1971
Lid geworden op: 11 aug 2009, 20:05

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door maarten89 »

Herman schreef:
llinde schreef:Om te voorkomen dat straks iedereen hier reclame gaat maken (bijvoorbeeld De Ruiter uit Klaaswaal :twisted: :twisted: ) is het wel goed dat Jeroen hier duidelijk gaat stellen waar de grenzen liggen....
Persoonlijk denk ik dat nieuwsbrieven te ver gaan, maar kan ik vooral speciale forumaanbiedingen wel waarderen, maar dan moeten dat ook ECHT aanbiedingen zijn.
Luit
Een nieuwsbrief van de handel kan de intentie hebben van echte info verschaffen, eigenlijk niets mis mee. :shock:
Doch er zit vaak de smaak van sluikreclame aan, dit toch op een forum waar meer dan 300 potentiele kopers zijn. :)
Nee, reclame make kost nu eenmaal geld, de verleiding is dan ook groot om dat gratis op een flink bezet en levendig forum te doen.
Als men er een toe laat dit te doen, houdt niets de andere reclame aanbieders meer tegen, hoe mooi de reclame in een nieuwsbrief ook verpakt mag zijn. :?
Nogmaals, gelijke monniken gelijke kappen. 8) :)

Herman
Wat onzin.... In de hele nieuwsbrief is nog geen 1% reclame te vinden. Laatste regel aanbieding. Beetje jammer deze reactie. Zou dus betekenen dat Danny, niks mag plaatsen. Hij geeft mooie visie die ik ook zou kunnen geplaats hebben, maar dan was opeens geen reclame.
Danny neemt forum niet over en past geen censuur toe... De heer W. wel! En er zijn duidelijke afspraken gemaakt met danny.

Gr.

Maarten
Spaart wereld munten in het bijzonder Frankrijk, Sri Lanka.
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

maarten89 schreef:Wat onzin.... In de hele nieuwsbrief is nog geen 1% reclame te vinden. Laatste regel aanbieding. Beetje jammer deze reactie. Zou dus betekenen dat Danny, niks mag plaatsen. Hij geeft mooie visie die ik ook zou kunnen geplaats hebben, maar dan was opeens geen reclame.
Muntenkopen schreef: Even over Muntenkopen.

Muntenkopen is nog een vrij nieuwe speler op de verzamelmarkt. Wij pakken het iets anders aan dan het merendeel van de handelaren, wij specialiseren. Ons specialisme ligt in de koningrijksmunten tussen 1815 en 2001, maar dan in hoge kwaliteit. Wij proberen steeds de mooiste munten voor de verzamelaar te vinden, een vroege slag, ongereinigd en/of originele muntkleur.
Ook de moderators lopen gewoon aan de leiband van de commercie, reclame wordt vandaag de dag ook als informatie beschouwd zogenaamd “infotainment”. Als er een stevige discussie plaats vindt, iets wat bij uitstek op een forum past dan loopt het de moderatoren dun uit de broek, maar reclame zien ze niet eens meer als zodanig, ze zouden “het zelf geplaatst kunnen hebben” en dan is het goed. :lol: Een link naar een nieuwbrief zou het maximum moeten zijn, dan heb je nog de vrijheid om te kiezen.
Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2992
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door llinde »

maarten89 schreef: Wat onzin.... In de hele nieuwsbrief is nog geen 1% reclame te vinden. Laatste regel aanbieding. Beetje jammer deze reactie. Zou dus betekenen dat Danny, niks mag plaatsen. Hij geeft mooie visie die ik ook zou kunnen geplaats hebben, maar dan was opeens geen reclame.
Danny neemt forum niet over en past geen censuur toe... De heer W. wel! En er zijn duidelijke afspraken gemaakt met danny.
Ik hoop dan dat de afspraken ook zo duidelijk zijn dat anderen niet overgaan tot het plaatsen van nieuwsbrieven.
Ik krijg verschillende nieuwsbrieven in mijn email van verschillende handelaren en die bevatten meer of minder reclame.

Volgens mij zou het beter zijn dat Danny deze info niet zo duidelijk in de vorm van een nieuwsbrief
met relatie tot een webwinkel publiceert, maar bijvoorbeeld in dit geval het onderwerp "Muntalmanak 2011" had geopend en de tekst die daar bij hoort had gekopieerd, lijkt mij nauwelijks meer werk en maakt in ieder geval een veel minder commerciele indruk. De eerste alinea "Even over muntenkopen" is puur commercieel en vind ik niet passen op een forum en ook de laatste alinea is weer commercieel.
Kortom onderwerp andere titel geven en begin en eind knippen en het is een keurige bijdrage, lijkt mij niet zo moeilijk!
Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door euromunter »

londoh schreef:Ook de moderators lopen gewoon aan de leiband van de commercie, reclame wordt vandaag de dag ook als informatie beschouwd zogenaamd “infotainment”. Als er een stevige discussie plaats vindt, iets wat bij uitstek op een forum past dan loopt het de moderatoren dun uit de broek, maar reclame zien ze niet eens meer als zodanig, ze zouden “het zelf geplaatst kunnen hebben” en dan is het goed. :lol: Een link naar een nieuwbrief zou het maximum moeten zijn, dan heb je nog de vrijheid om te kiezen.
Op het moment dat het me dun uit de broek zou lopen in zulke aangegeven momenten, dan stop ik er gelijk mee :lol: Als je dankt dat ik op die manier onder de indruk (zal moeten) raken, dan ken je mij nog niet :wink:

Ik ben het eigenlijk wel met je eens dat een link naar een nieuwsbrief voldoende moet zijn of de mogelijkheid dat leden zich via een PB kunnen opgeven voor een nieuwsbrief. Dan is het ook nog gerichter en persoonlijker naar mijn mening!

groeten Paul
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

leon voorn schreef: en londoh,verkoop je die gouwe munten om je ticket af
te betalen,kun je eindeleik relaxed op reis....
Nou Leon ik heb er geen enkele fiducie in dat ik deze munten hiero zal verkopen, want wat de boer niet kent.... :lol: Ik vond ze echter passen bij de andere munten die ik aanbood, allemaal munten die op Sumatra gebruikt of vervaardigd zijn. Ik geef geen nieuwsbrieven uit, maar verwerk informatie in allerlei stukjes. Overigens mijn ticket heb ik al een maand hiero leggen, het zonnetje schijnt dus even naar het visumburo om de toegang tot de "Gordel van Smaragd" te regelen.
Gebruikersavatar
Muntenkopen
Lid
Lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 27 nov 2009, 12:33
Locatie: Linschoten

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Muntenkopen »

Beste forumleden,

blijkbaar is de nieuwsbrief niet bij ieder goed gevallen. Ik heb de nieuwsbrief erop gezet om informatie te delen.
Inmiddels heb ik die paar commerciële dingen uit de brief gehaald. Het is dus nu informatie.
Mijn doel met o.a. de nieuwsbrief is informatie te voorzien aan de verzamelaar. Ik neem aan dat dit ook de bedoeling is van het forum.

Ik zal voortaan dus GEEN reclame in de nieuwsbrief zetten als ik deze op het forum plaats, bij deze. Maar ik wil wel graag de informatie delen op het forum door alleen de relevante informatie of in nieuwsbrief of elders te plaatsen.

Vertrouwend julie bij deze voldoende te hebben geinformeerd.

vriendelijke groet,

Danny Neuzerling
(ook verzamelaar)
Collectcoins
Senior lid
Senior lid
Berichten: 775
Lid geworden op: 23 sep 2009, 13:10

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Collectcoins »

ik denk dat er 2 dingen zijn:

informatie delen. dat doe je als VERZAMELAAR.
nieuwsbrief versturen. dat doe je als HANDELAAR.

het is inderdaad verstandig om duidelijke regels vast te stellen wat betreft nieuwsbrieven. een opzetje:
nieuwsbrieven zijn niet toegestaan, behalve die van het muntenforum zelf (dat lijkt me logisch).
wil iemand een nieuwsbrief ontvangen, dan kan desbetreffende persoon zelf zich aanmelden bij de nieuwsbriefverstuurder (in deze muntenkopen.nl) per mail of via de site.
Zo kiest een ieder ZELF of hij/zij deze nieuwsbrief wel of niet wenst te ontvangen.

Danny (niet persoonlijk oppakken he ;)), misschien is het leuk om deze nieuwsbrief als voorbeeld te stellen voor je toekomstige nieuwsbrieven. men weet nu in ieder geval wat voor soort nieuwsbrief verwacht kan worden (een zeer nuttige en leuke in mijn ogen).

groet,

Bjorn
http://www.collectcoins.com voor al uw euromunten en dollarmunten.
Club van 2304!
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Muntenkopen schreef:Inmiddels heb ik die paar commerciële dingen uit de brief gehaald. Het is dus nu informatie.
Mijn doel met o.a. de nieuwsbrief is informatie te voorzien aan de verzamelaar. Ik neem aan dat dit ook de bedoeling is van het forum.

Ik zal voortaan dus GEEN reclame in de nieuwsbrief zetten als ik deze op het forum plaats, bij deze. Maar ik wil wel graag de informatie delen op het forum door alleen de relevante informatie of in nieuwsbrief of elders te plaatsen.
Een nieuwsbrief van de handel omgebouwd tot topic heet sluikreclame. Er is op dit forum de mogelijkheid om te melden dat men een nieuwsbrief uitgeeft. Dat is de ideale gelegenheid om een nieuwsbrief te promoten en abonnees te werven Mooi toch.

Gezien recente ervaringen van vele leden van dit forum moet er gewoon voorzichtig met dit soort zaken omgesprongen worden, want voordat je het weet zit je tot over de oren in de "niet-commerciele" nieuwsbrieven. Dit is een forum geen zuil voor wilde plakkers. :wink:
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Munthunter »

Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie wist ik ook even niet wat ik er van moest denken.

Ik heb echter totaal het idee niet gekregen dat Danny bewust reclame aan het maken is geweest. Er is zelfs een speciale rubriek waarin men nieuwsbrieven kan aanprijzen en laat daar nou net de EERSTE nieuwsbrief van Danny staan... Verder is er een rubriek waarin men handelaren kan aanprijzen... Kortom ik ben niet erg vies van een beetje reclame. Als ik leden naar eerlijke en betrouwbaren handelaren kan leiden, dan doe ik dat graag en geef ik mijn volste medewerking. Ik zou het namelijk veel erger vinden als ze bij de grote en dure muntenhandelaren uit zouden komen als ons bekend. ;)

Dat Danny geheel bovenaan de linkpagina op zijn site ons forum promoot is ook een reden om hem de kans te geven om hier mensen naar zijn website (en winkel) te halen en dus verder geen actie te ondernemen naar het plaatsen van deze nieuwsbrief.

Ik snap echter wel de reacties van sommige leden en het feit dat zij verder denken en verwachten dat andere handelaren hun kans zien om ook te gaan adverteren. Vandaar dat ik ook zal nadenken hoe ik hier verder mee wil gaan, want het is natuurlijk een logische reactie als zij dit zien.

Ik bedank Danny even voor zijn wijzigingen in het bericht.

Ik vind het wel jammer dat direct moderatoren worden aangesproken, alszijnde makke hondjes die met alle winden mee waaien. Mag dat alsjeblieft een keer stoppen en niet in iedere discussie worden meegenomen? Onze moderatoren zijn, net als alle andere leden, gewoon verzamelaars die veel plezier beleven aan het forum, maar ook net even wat meer doen om het anderen nog makkelijker en overzichtelijker te maken, geheel belangenloos. Dergelijke uitspraken laten een discussie als deze totaal de andere kant op gaan en is totaal overbodig.

Vriendelijke groeten,

Jeroen - Munthunter
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Ach je voert beleid met een bepaalde gedachte er achter of je bent een opportunist. De volgende fase is “Moeten handelaren betalen voor de berichten die ze hier plaatsen?” Huppakee weer 15 pagina’s gevuld.

Verder vraag ik me af of moderatoren heilig zijn, mag er niet eens iets gezegd worden op een manier waarin er humor vanaf druppelt, kom niet zo kleingeestig zeg. Overigens vatte Paul het wel als een geintje op. Ik heb de vrijheid om zelf mijn ideeën over bepaalde zaken te vormen en deze te uiten, of men dat leuk vindt of niet heb ik weinig mee te schaften. Ik ben dr een partijtje gek om hetzelfde als anderen te gaan denken om in de smaak te vallen, heb ik “totaal” :wink: geen behoefte aan.
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Munthunter »

londoh schreef: Ik ben dr een partijtje gek om hetzelfde als anderen te gaan denken om in de smaak te vallen, heb ik “totaal” :wink: geen behoefte aan.
Lon, dat weet ik nu wel. Ik ben er echter wel een beetje klaar mee dat iedere discussie doorspekt moet worden met cynisme naar andere leden toe. Vanwaar iedere keer die aanval? Het raakt/steekt je iedere keer, maar je kunt het niet laten om je mening te geven...

Zoals je weet houd ik ook wel van een grapje, maar wil ik wel een keer een nieuwe en niet steevast die zelfde ouwe 'grap', die niet iedereen kan waarderen. Een forum is voor iedereen en dus ook voor jong en oud, beginner of doorgewinterde verzamelaar. Je kunt op een forum dus moeilijk voor jezelf gaan spreken of je niet willen aanpassen aan andere leden.

Dat ik er nu de humor niet (meer) van in zie is dus te danken aan het blijven herhalen van ongenoegen op een 'grappige' wijze, in diverse topics. Zie het als een verzadiging. ;)

Gr. Jeroen
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Er wordt hier even gegeneraliseert dat houd je niet voor mogelijk. Ik schrijf zoals dat mij goed dunkt, staat je dat niet aan dan neem je maar de maatregelen die je daartoe voorhanden hebt. Ik laat me echt niet voorschrijven hoe ik zou moeten denken. Ik loop nou eenmaal niet in een kudde schapen mee.
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Munthunter »

londoh schreef:Er wordt hier even gegeneraliseert dat houd je niet voor mogelijk. Ik schrijf zoals dat mij goed dunkt, staat je dat niet aan dan neem je maar de maatregelen die je daartoe voorhanden hebt. Ik laat me echt niet voorschrijven hoe ik zou moeten denken. Ik loop nou eenmaal niet in een kudde schapen mee.
Er is ook niemand die je dat verbied hoor Lon en ook iemand zegt her wt jij mag en moet denken, alleen moet je dan niet verwachten dat men daar dan niet op zal reageren. Ik neem geen enkele maatregel, maar vraag je enkel om wat milder te zijn voor de moderatoren, jij bent degene die ze er regelmatig bij betrekt. Een moderator mag toch ook zijn/haar (persoonlijke) mening geven, of niet? Je geeft een hele mooie oplossing voor het plaatsen van enkel een link, maar geeft er eerst even van langs. Juist dat vind ik zo jammer en totaal niet bij deze situatie passen.

Ik snap enkel je beweegredenen niet om in eens zo te reageren, voor het bericht van Herman gaf je enkel informatie en leek je er geen enkel probleem mee te hebben. Toen Herman een bericht plaatste, was je er als de kippen bij om ook je mening te geven en dat is geen enkel probleem hoor.

Dat je vindt dat hier gegeneraliseerd wordt vind ik op zich wel grappig, gezien je reactie over de moderatoren... ;)

Maar ik denk dat dit topic ook wederom op slot kan, vanwege het off-topic gaan.

Gr. Jeroen
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Wel toevallig dat topics waarin ik over de "boze" invloed van de commercie begin op slot moeten :roll:
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Munthunter »

Munthunter schreef: Maar ik denk dat dit topic ook wederom op slot kan, vanwege het off-topic gaan.
Misschien is dit de valkuil en geen toeval? ;)
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Londoh

Re: Muntenkopen 1e nieuwsbrief, onderwerp Almanak 2011

Bericht door Londoh »

Ik zou zeggen doe maar lekker op slot hoor. Het was de combinatie van maf taalgebruik ("gepolijste munten") plus een moderator die het commerciele element in het geheel ontkende. Volgende keer zal ik precies zo reageren, dus leg de sloten maar klaar :lol:

Terug naar “Nieuwsbrieven”