Koninklijke Nederlandse Munt

Veel websites, bedrijven en organisaties brengen een nieuwsbrief uit. Weet jij waar je je kunt aanmelden voor een nieuwsbrief, plaats hier dan een bericht..
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Koninklijke Nederlandse Munt

Bericht door Munthunter »

Koninklijke Nederlandse Munt
Afbeelding

De Koninklijke Nederlandse Munt dé producent van, onder andere, het officiële Nederlandse Muntgeld.

Sinds 1567 wordt in Utrecht Nederlands muntgeld geslagen. Als één van de oudste bedrijven in ons land is de Koninklijke Nederlandse Munt trots op een rijk verleden.

Nog steeds betalen we dagelijks met muntgeld. De Koninklijke Nederlandse Munt voorziet in die vraag door in opdracht van de Nederlandse Staat munten te slaan. Naast het slaan van circulatiegeld, richt de Koninklijke Nederlandse Munt zich op de (inter)nationale verzamelaarsmarkt met munten, penningen en muntgerelateerde producten.

Muntexpert
Door eeuwenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van munten en penningen, mag de Koninklijke Nederlandse Munt zich met recht muntexpert noemen. Tijdens de invoering van de euro zette de Munt zijn kennis en vaardigheden met succes in: van 1999 tot 2002 werden 2,8 miljard euromunten geproduceerd. De europroductie was daarmee op jaarbasis ongeveer zes keer zo hoog als tijdens de guldenproductie.

Herdenkingsmunten
Naast euromunten slaat de Koninklijke Nederlandse Munt ook zogeheten herdenkingsmunten. Bijvoorbeeld de prachtige 10 euromunt uit 2002 ter gelegenheid van het huwelijk tussen prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Of, in 2006: het Rembrandt Vijfje ter ere van 400 jaar Rembrandt van Rijn.

Prachtige munten om mee te betalen of voor uw muntverzameling.

De Koninklijke Nederlandse Munt brengt ook regelmatig een digitale nieuwsbrief uit. Deze nieuwsbrief is gratis en gaat in op naderende uitgiften. Naar mijn mening zijn deze berichten soms wat aan de late kant.

Door op ondertaande link te klikken, kom je bij het aanmeldingsforumlier en krijg je geregeld een nieuwsbrief via je e-mailadres.

http://nl.knm.nl/domains/knm/pages/news ... 0000000017

Bezoek ook eens de website van de Koninklijke Nederlandse munt. Hier kun je nieuwe uitgiften bestellen en veel informatie vinden over de Koninklijke Nederlandse Munt

www.knm.nl

Gr. Jeroen
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Gebruikersavatar
verzameldirk
Senior lid
Senior lid
Berichten: 312
Lid geworden op: 30 jul 2009, 14:41

Bericht door verzameldirk »

@Bezoek ook eens de website van de Koninklijke Nederlandse munt. Hier kun je nieuwe uitgiften bestellen en veel informatie vinden over de Koninklijke Nederlandse Munt


Ja ja de Oostenrijkse verzamelmunten met een afbeelding van een trein kosten rond de 50,00 euro, op eBay 39,90 euro bij de handelaren in Oostenrijk en Duitsland, en als je er een aantal verschillende neemt ook nog eens portovrij :lol:

Dirk
verzamelaar van trein munten en penningen, zie mijn treinfoto's
http://www.flickr.com/photos/35830155@N05
member # 856 van de IASAC, The International Association of Silver Art Collectors

Terug naar “Nieuwsbrieven”