Accessoires bij verzamelen munten

Plaats hier berichten over munten in het algemeen. Bijvoorbeeld over fabricage, literatuur, levensduur, materialen, etc.
Jordi94 Nederland
Lid
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 18 okt 2011, 22:56

Accessoires bij verzamelen munten

Bericht door Jordi94 »

Hi allen!

Wat gebruiken jullie zoal aan accessoires bij het verzamelen? Denk aan bijvoorbeeld speciale lampen, microscopen, speciale camera's?

Ben benieuwd naar jullie antwoorden, ik ben namelijk opzoek naar de ideale lamp voor mijn muntjes :wave:

Groet, Jordi
Mononova Nederland
Volledig lid
Volledig lid
Berichten: 69
Lid geworden op: 14 okt 2019, 12:54

Re: Accessoires bij verzamelen munten

Bericht door Mononova »

Daglicht vind ik zelf het beste om munten bij te bekijken. Niet in direct zonlicht. Maar gewoon een plek bij een mooi, groot raam. 's Avonds kan dat natuurlijk niet. Dan gebruik ik een goede halogeen bureaulamp. Geen spaarlamp, vanwege het beperkte kleurenspectrum etc. Maar zelfs de halogeen lamp haalt het niet bij daglicht. Munten fotograferen doe ik met een speciale daglichtlamp voor fotografie. Voor het fotograferen werkt dat goed, maar verder is zo'n lamp erg vermoeiend voor de ogen. Mijn microscoop (van Leuchtturm) heeft een ingebouwd lampje, geen idee wat dat is - ik vermoed een led-lampje - maar werkt prima.
Gebruikersavatar
sgtravel Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 1762
Lid geworden op: 17 jan 2010, 15:45

Re: Accessoires bij verzamelen munten

Bericht door sgtravel »

Daglicht is inderdaad het beste licht om je munten te bekijken en te fotograferen. Ik maak mijn foto's altijd met vroeg ochtendlicht, in de buurt van een raam. Om ze van dichtbij te bekijken, gebruik ik een eenvoudig loupe met 5 en 10x vergroting. Deze neem ik ook altijd mee naar de beurzen en veilingen. Om de foto's te maken gebruik ik een Canon EOS 90D met een 100mm Macrolens.
Verzamelaar koninkrijk tot 1970 in FDC/MS64> & Nederlands Indië

Terug naar “Munten algemeen”