Romeinse munten website

Links naar interessante websites.
Roman-coins87

Romeinse munten website

Bericht door Roman-coins87 »
Nieuwe website over Romeinse griekse en byzantijnse munten
Met beschrijving in het Nederlands

Inclusief prijzen

Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!
grivnagozer Nederland
Moderator
Moderator
Berichten: 2676
Lid geworden op: 28 jul 2009, 01:47
Locatie: rotterdam

Re: Romeinse munten website

Bericht door grivnagozer »

Als antwoord op uw bericht "website met determinaties" heb ik onderstaande reagens gezet.

"Op zich een mooie en duidelijke site, doch ik krijg de indruk dat de site zoals deze zich presenteert een veredelde verkoopcatalogus betreft van het bedrijf Bonatiele, dat zich gespecialiseerd heeft in munslag om de stad Tiel heen. Er is al http://www.muntenbodemvondsten.nl waar in het verleden een heleboel gedetermineerd is. De munten zijn gewoon beschreven als dat je een veilingcatalogus inkijkt, met daarbij een "gemiddelde verkoopprijs", doch van wie? Uzelf?
Er wordt niet gerefereerd naar bestaande catalogi-nummers, zoals gebruikelijk is bij de determinatie van antieke munten.

http://www.oudgeld.com/ is ook een site, die een soortgelijke opzet heeft, doch er staat echt een mooi verhaal bij iedere afbeelding qua historie, en ook de diverse catalogi-nummers worden vermeldt, waarop de persoon in kwestie enige munten aanbiedt vanuit zijn bedrijfje. Maar daar is deze eigenaar een betrouwbare leverancier, en die er ook voor uitkomt dat de site bedoeld is om antieke munten te verkopen.

Determineren doen we namelijk ook hier op dit forum, daar hebben we ook in het verleden de nodige artikelen e.d. over gepubliceerd.

De vraag blijft wat de bedoeling is wat U met de site roman-coins voornemens bent te doen: verkopen, showen van de eigen collectie, taxatie zonder catalogi? Ik weet het niet als bezoeker. Wanneer er hier getaxeerd wordt, gebeurd dit door pb aan diverse mensen waaronder ik, en niet in het openbaar, daar zijn we discreet genoeg over. Doch de gebruikers van het forum zoeken altijd de catalogusnummers op, zelfs bij muntjes van 25 eurocent per stuk."

Bij de berichtgeving uwerzijds alhier, met de opmerking omtrent prijsstelling zonder catalogusnummers, ben ik er zeker van dat u van voornemen bent uw munten te koop aan te bieden aan mensen die willen beginnen met een hobby die betaalbaar is. Helaas is de gemiddelde prijs van uw site in de honderden euro's per object, en dat kan ik geen aanbiedingen noemen.

Wij zijn een onafhankelijk forum van bankbiljetten en muntenverzamelaars, die onderling wel eens ruilen of iets aan elkaar doorverkopen op basis van betrouwbare en terug te vinden gegevens, en wij wensen ook onafhankelijk te blijven van wat voor commerciële firma dan ook.

U bent van harte welkom op dit forum, mits U een constructieve bijdrage kan leveren zonder winstoogmerk gepaard.
michel2602
Volledig lid
Volledig lid
Berichten: 117
Lid geworden op: 14 jun 2010, 21:21
Locatie: Strijen

Re: Romeinse munten website

Bericht door michel2602 »

Doel van de site is ook mij niet duidelijk op het moment dat ik deze bezoek. Misschien dat dit toegelicht kan worden?

Het is geen slecht begin, maar voordat deze uit gaat breiden met meer munten, zou ik wat puntjes op de i gaan zetten bij de determinaties (volledigheid van RIC nummer enzo). Ik hoop dat als de site gaat uitbreiden, de munten chronologisch geplaatst gaan worden, als het doel van deze site determineren is. Lijkt me ook wel een pre als het doel verkopen is.

En graag zou ik willen weten waar sommige van deze prijzen vandaan komen/gevonden zijn? Links en rechts toch munten gezien waarvan de "waarde" zoals vermeld niet snel gerealiseerd zal worden.
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Romeinse munten website

Bericht door Munthunter »

Via e-mail is mij verzocht of er en link geplaatst mocht worden. Ik heb dit topic verplaatst naar de plek waar dat kan.

Vriendelijke groeten,

Jeroen - Munthunter
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!

Terug naar “Websites”