Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Hier belanden alle oude edities van het Euro 4 All magazine en bijbehorende artikelen.
Gebruikersavatar
Daniël Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2804
Lid geworden op: 17 okt 2010, 13:51
Locatie: Hoevelaken rechtsaf

Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Bericht door Daniël »

Voorwoord
Een week lang konden de lezers van het blad een enquête invullen om ons te helpen om beter te worden. De enquête is 21 keer ingevuld, met elke ingevulde enquête zijn/waren we heel blij1 We hebben er een hoop aan gehad. Maar tijd voor de uitslag!

We hebben uit alle antwoorden 1 antwoord geciteerd. Diegene is voor ons anoniem maar wie de citaten heeft geschreven bedankt!

Algemene vragen
Hoe vind je de vormgeving van het magazine?
Van de 21 invullers zijn 19 mensen echt enthiousiast, de andere 2 vonden het 'wel oke'. We proberen vanaf jaargang 3 weer iets aan ons design te doen zodat we elk jaar een nieuw jasje hebben.
Rustig maar toch fris genoeg om de aandacht te houden.
Wat vind je van het onderdeel 'de verzameling van...' ?
85,7% vind het leuk om te lezen. Voor ons genoeg reden om het onderdeel voort te zetten. We kunnen niet beloven dat we volgend jaar nog elk editie kunnen vullen met zo'n verzameling van maar we gaan het zeker proberen!

Wat vind je van het onderdeel: 'nieuw aangekondigde verzamelaarsmunten'?
Hier hebben we wisselende maar wel veel positieve reacties opgehad. Sommige vonden hem leuk voor andere die het wel verzamelde maar keken toch altijd even naar de afbeeldingen. De meeste echter vinden het een goede aanvulling en overzicht. Even erop attenteren dat als je echt up-to-date wil zijn het uitgifteprogramma forum te bekijken.

We gaan 1 opmerking zeker proberen uit te voeren en dat is bij elke munt net iets meer achtergrondsverhaal te vertellen. Wij van het magazine proberen in te schatten wat interresant is om te vertellen, dit hebben we ook vele malen gedaan in dit jaargang. Vooral Nederlandse munten worden uitgebreidt behandeld. Echter zijn er ook genoeg Belgen op dit forum alleen het is voor ons erg lastig daaraan een groot artikel te wijden. Mocht er dus een Belgisch lid een voorstel hebben, of mocht er in het algemeen een voorstel zijn voor in het magazine dan horen we dit erg graag!
Hier ligt zelf niet mijn interesse, maar er zijn verzamelaars die deze verzamelen en voor de compleetheid van het magazine vind ik het goed dat dit onderdeel erin staat.
Moet er een jaargang 3 komen van het magazine?
We zijn erg verast over de uitslag, geen enkel persoon heeft 'nee' geantwoord. 1 persoon antwoorden dat het niks uitmaakte, de overige 20 leden antwoorden met 'ja'.

Dankjullewel! Dit betekend dat we vanaf 1 januari 2013 gewoon verder gaan met jaargang 3. We verwachten ook in jaargang 3 ruim 16-18 magazines te kunnen uitgeven.

Wat vind jij van het taalgebruik in het magazine? (bijv. duidelijk te lezen, iets te kinderlijk enz.)
Wij van het magazine proberen de taal simpel maar toch volwassen te houden. Die combinatie is erg lastig want we hebben ook jeugdige leden op het forum en ook die willen we graag wat leren. Met hulp van Cygnum (Mark), Yosoyke (Kevin) en met adviezen van Euromunter (Paul) om dingen anders te omschrijven zijn we een heel eind gekomen. Ik (Danië) lees vaak over me eigen fouten heen daarom ben ik erg blij met hun hulp want we controleren elkaar en houden elkaar scherp.
Duidelijk & makkelijk te lezen. Door het niet al te moeilijke taalgebruik leest het lekker weg.
Houden wij genoeg rekening met de eisen van de lezers?
We proberen naar iedereen te luisteren en daarom organiseren we nu ook voor het 2e maal een enquête zodat de leden die zich niet openlijk willen uitspreken de kans krijgen anoniem hun mening te vertellen. Op een paar na vinden de meeste dat we genoeg rekening houden met de lezers.
Ja, jullie staan open voor de mening van de lezers en jullie springen daar goed op in.
Vind je het magazine ten opzichte van jaargang 1, dit jaargang verbeterd?
Vele positieve reacties. Kort samengevat komt het erop neer dat we in een stijgende lijn zitten, waar we erg blij mee zijn.
Het is duidelijk verbeterd maar dat is ook niet zo vreemd. Professionaliteit ontstaat ook in de praktijk van het doen en dat is te merken. Alle lof hiervoor!
Cijfers
Welk cijfer geef je het magazine in het algemeen?
9: 30% (+1 een 9,5)
8: 60%
7: 10%

Welk cijfer geef je het taalgebruik in het magazine?
9: 28,5%
8: 62%
7: 9,5%

Hoe vind je de vormgeving van het magazine?
9: 52,5%
8: 38%
7: 9,5%

Opmerkingen
Dit mis ik in het magazine...
De meeste antwoorden met 'niets' of iets wat er op lijkt. Er waren 2 mensen die graag een soort kalender zien met wanneer welke uitgiftes van de munten zijn. Dit is een heleboel werk maar we gaan er zeker overna denken als dit mogelijk is om goed en nauwkeurig te doen.
Per kwartaal of misschien wel gewoon elke editie een overzicht van uitgegeven munten sets (UNC/BU/Proof), uitgegeven 2 euro cc's. Ook een agenda voor de komende maand(en) met daarin de uitgiftes (verwacht) van muntensets en verzamelaarsmunten.
Eventuele toelichtingen
Per kwartaal of misschien wel gewoon elke editie een overzicht van uitgegeven munten sets (UNC/BU/Proof), uitgegeven 2 euro cc's. Ook een agenda voor de komende maand(en) met daarin de uitgiftes (verwacht) van muntensets en verzamelaarsmunten.

Slotwoord
Iedereen enorm bedankt voor het invullen van de enquête, we gaan zeker met de dingen aan de slag die aangekaart zijn!
Gebruikersavatar
Daniël Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2804
Lid geworden op: 17 okt 2010, 13:51
Locatie: Hoevelaken rechtsaf

Re: Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Bericht door Daniël »

De uitslag is er! Deze is te lezen in de beginpost! Reageren op de uitslag mag uiteraard in dit topic.

Iedereen bedankt voor het invullen van deze enquête! :thumb up:
Gebruikersavatar
Dick
Superlid
Superlid
Berichten: 1458
Lid geworden op: 13 aug 2010, 13:27
Locatie: Dieren

Re: Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Bericht door Dick »

Daniël.

Gefeliciteerd met deze mooie uitslag, nu weet je ook dat je niet voor Jan met de korte achternaam bezig bent. :thumb up:

Groet
Dick
verzamelaar van de 2 euro cc en sets op jaartal in unc of BU kwaliteit en
koninkrijks munten van Willem I , II , III en Wilhelmina.
Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Bericht door euromunter »

Dick schreef:Gefeliciteerd met deze mooie uitslag, nu weet je ook dat je niet voor Jan met de korte achternaam bezig bent. :thumb up:
Inderdaad! Er zit voor Daniël best veel werk in! Voor mij is het alleen informatie aanleveren. Voor elke editie probeer ik de week van tevoren zoveel mogelijk nieuw nieuws te krijgen. Dit lukt in de rustige periodes dus helaas wat minder. En wanneer er genoeg voer is, lever ik graag een column af. Daarna rest slechts nog het nakijken.

Soms is er zo weinig nieuws. En dan weet Daniël het blad toch elke keer wel zeer redelijk tot uitstekend te vullen.

Achter de schermen is er vaak overleg en worden er ideeën opgedaan.

Blijft toch leuk zo'n magazine van het forum! Met heel veel plezier zal ik eraan blijven meewerken!

Groeten Paul
Gebruikersavatar
Munthunter Nederland
Webmaster
Webmaster
Berichten: 6598
Lid geworden op: 26 jul 2009, 16:39
Locatie: Beek en Donk

Re: Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Bericht door Munthunter »

Heren van harte gefeliciteerd met deze ,te verwachten, uitslag.

Het magzine is iedere editie de moeite waard en ziet er prachtig uit. Mijn hartelijke dank aan de heren die dit moeglijk maken en met name Daniël die op het idee is gekomen en er zeer veel tijd in steekt.

Ik hoop het magazine nog lang te kunnen lezen en vind het, inhoudelijk en ua uiterlijk prachtig. Zelfs zo prachtig dat ik mijn abonnement op de MUNTkoerier op heb gezegd.

Ga zo door en hartelijk dank voor de inzet en prachtige magazines die daar uit voort kwamenn

Vriendelijke groeten,

Jeroen - Munthunter
Welkom op hét forum voor de munten en bankbiljettenverzamelaar!
Gebruikersavatar
Daniël Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2804
Lid geworden op: 17 okt 2010, 13:51
Locatie: Hoevelaken rechtsaf

Re: Euro 4 All Enquête - 2012 (uitslag)

Bericht door Daniël »

Zelfs zo prachtig dat ik mijn abonnement op de MUNTkoerier op heb gezegd.
Leuk om te horen!

Er word veel tijd en energie ingestoken maar ik vind zelf dat we er heel wat voor terugkrijgen. De leuke reacties van leden, actieve deelnames aan peilingen, stellingen en andere competities. Ik word er erg vrolijk van als ik bijvoorbeeld hoor van iemand die geen euromunten verzameld toch geinterreseerd raakt (zoals enkele keren te lezen was in de ingevulde enquêtes).

Natuurlijk zijn we er nog niet, erg moet nog een hoop gebeuren ook qua design en opzet maar daar nemen we rustig de tijd voor en nemen geen overhaastige beslissingen. Voor jaargang 3 heb ik wat ideetjes zodat het qua vormgeving weer wat beter word dan dit jaar.

Terug naar “Het Euro 4 All archief”