De Nederlandse Vereniging van Papiergeldverzamelaars (IBNS)

In deze rubriek vind je nieuwsberichten, discussies en aankondigingen van en over de Nederlandse IBNS vereniging
Gebruikersavatar
Arjena3 Nederland
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 688
Lid geworden op: 01 apr 2013, 23:45
Locatie: Wijdenes

De Nederlandse Vereniging van Papiergeldverzamelaars (IBNS)

Bericht door Arjena3 » 13 sep 2014, 13:25

Het doel van de vereniging is verzamelaars van papiergeld bijeen te brengen, informatie te verstrekken over onze hobby o.a. door uitgifte van ons full color blad 't Watermerk en beurzen voor eigen leden te verzorgen.

De leden van onze vereniging hebben dezelfde hobby, maar verschillende interesses.
Sommigen verzamelen alleen bankbiljetten van Nederland (en eventueel de - voormalige - overzeese gebiedsdelen), anderen verzamelen alles wat maar ooit als betaalmiddel in omloop is geweest.
De een wil van alle landen ter wereld minimaal een biljet hebben, anderen sparen alleen de laagste denominatie (1 dollar, 1 pond, 5 Mark) per valuta. Enkelen hebben een bepaald land of een thema op het oog, sommigen beperken zich tot noodgeld uit de crisistijd. Kortom, ieder heeft zo zijn eigen wensen en vindt binnen de vereniging altijd wel een gelijkgestemde.

Daarnaast is het mogelijk je verzamelgebied(en) op te geven. Je ontvangt dan enkele malen per jaar het overzicht van alle leden die dat ook gedaan hebben. Het resultaat? Een grote lijst met leden die bereid zijn andere leden met raad en daad bij te staan bij het verzamelen, en een groot ruilpubliek voor de biljetten die u verzamelt!

Waar staan we voor ? :

Eigenlijk heeft de vereniging maar twee principes: serieus verzamelen en eerlijk handelen.

Van het eerste beginsel mag wel worden afgeweken (ook "kleine" gelegenheidsverzamelaars zijn welkom), maar het tweede is ons heilig. Zowel de professionele handelaren alsook de gewone leden van de IBNS zullen de regel moeten respecteren: geen vervalsingen bewust voor echt aanbieden, geen biljetten verkopen waarmee gesjoemeld is.

Het lidmaatschap, dat slechts € 25 per kalenderjaar kost (€22,50 bij automatische incasso) staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor papiergeld en met andere verzamelaars in contact wil komen.

Hoewel onze leden door het hele land verspreid wonen, zijn de contacten over het algemeen zeer intensief. Het relatief kleine aantal leden werkt die nauwe contacten zeker in de hand. Dat neemt niet weg dat de IBNS Nederland natuurlijk graag het aantal leden ziet stijgen.

Meer informatie op onze website http://www.ibns.nl

Terug naar “IBNS nieuws en aankondigingen”