Andorra Eagle munten

In deze rubriek vindt je meer informatie over de steeds meer in trek zijnde belegging, of investeringsmunten in goud, zilver en platina

Moderator: euromunter

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Andorra Eagle munten

Bericht door euromunter »

Andorra Eagle

In 2008 is voor het eerste de Andorra Eagle uitgegeven. Deze munt biedt een uitstekend alternatief voor zilveren beleggingsmunten als de Silver Eagle uit Amerika en de Maple Leaf munten uit Canada.

Specificaties 1 ounce munt:
Gewicht: 31,103 gram
Puurheid: 999/1000
Nominale waarde: 1 Diner

Afbeelding

De reden waarom deze munt is geïntroduceerd is de schaarste op de markt van fysiek zilveren beleggingsmunten (bullion munten).
Na de gigantische val van zilver, dat de helft van de koerswaarde verloor in een paar maanden tijd, kon de US Mint de hoge vraag naar Silver Eagle munten niet meer aan. Niet veel later kon ook de Royal Canadian Mint de vraag naar Maple Leaf munten niet meer aan. Gevolg: enorm hoge levertijden en verhoogde premiums. Op het moment van schrijven (november 2008) is de premium op deze munten zelfs $6 a $7 in Amerika. Terwijl men daar de luxe heeft te beleggen in zilver zonder BTW te betalen.
In Europa is in eerste instantie de Wiener Philharmoniker een logisch alternatief, maar ook deze munten zijn momenteel amper leverbaar. Kilo baren zilver zijn overal uitverkocht, dus besloot men in Andorra de Andorra Eagle te introduceren.
Deze munt is zeer voordelig, maar ook onbekend dus ongeliefd. Bij een eventuele doorverkoop van deze munten dient u er rekening mee te houden dat deze munten minder geld zullen opleveren dan andere bekende munten.

(Bron: http://www.zilvermunten.nl/andorraeagle.html)


Groeten Paul

Terug naar “Investering / beleggingsmunten in goud, zilver en platina”