600 kilo Romeinse munten gevonden in Spanje

Kom je ergens een leuk verhaal of opmerkelijk bericht tegen over munten of bankbiljetten? Plaats hier de link naar het bericht, een scan of afbeelding. Denk aan berichten in de krant, op TV, of op het internet.
Jan W Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 3701
Lid geworden op: 29 dec 2011, 00:05

600 kilo Romeinse munten gevonden in Spanje

Bericht door Jan W » 12 mei 2016, 14:40

Kijk, dat is nog eens een vondst: 19 amfora's vol met Romeinse koperen munten uit de 3de/4de eeuw na Chr. De munten werden gelijk na het slaan in amfora's gestopt, vermoedelijk om als wedde voor soldaten te dienen. http://www.coinsweekly.com/en/News/600k ... 4?&id=4073

Als deze (ongeveer) 75.000 Folles op de markt komen zal er wel een lichte aardverschuiving in de prijzen van deze Romeinse Folles ontstaan. :knipoog:

JO3023 Nederland
Senior lid
Senior lid
Berichten: 729
Lid geworden op: 21 jan 2014, 14:36

Re: 600 kilo Romeinse munten gevonden in Spanje

Bericht door JO3023 » 15 mei 2016, 15:07

Hallo Jan W

Ik had er al een week of wellicht iets langer hier al over gehoord en gelezen. Er is nu een heftige discussie ontstaan van wie nu eigenlijk die munten zijn die gevonden zijn in de fundering van een oud huis. Om een boete van overheidswege te voorkomen, het huis in bouwval was blijkbaar niet het imago die de lokale overheid wilde uitstralen (waar de fuck bemoeien ze zich mee), heeft de eigenaar besloten om op eigen kosten het huis te slopen. De werklui die daar mee bezig waren hebben de amfora's gevonden. Nu wil de overheid er een slaatje uit slaan (heb ergens 20% gelezen). Of het nu in Nederland is of in Spanje alle overheden zijn verworden tot een bende simpele rovers. De munten zijn mijns inziens volledig eigendom van de eigenaar van het bouwval.

Deze munten zullen ongetwijfeld vroeger of later (waarschijnlijk eerder vroeger dan later aangezien de Guardia Civil al een aantal lokale bewoners aan het onderzoeken zijn die de laatste tijd behoorlijk wat geld hebben zitten uitgeven) op de markt komen en de prijs van dit soort munten zal ontegenzeggelijk kelderen. Kwestie van vraag en aanbod.

Wat leer ik persoonlijk hier uit: Nooit een vondst aangeven!

Gr,
Tristán

Terug naar “Munten en bankbiljetten in het nieuws”