Monetaire overeenkomst San Marino en EU

Plaats hier berichten over algemene zaken omtrent de euro. Denk hierbij aan nieuws over aankomende eurolanden, nieuwtjes, weetjes, etc.

Moderator: euromunter

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Monetaire overeenkomst San Marino en EU

Bericht door euromunter »

Document van de EC: Klik hier.

Enkele citaten!
Het jaarlijkse plafond (in waardetermen) voor de uitgifte van euromunten door de Republiek San Marino wordt door het bij deze overeenkomst ingesteld gemengd comité berekend als de som van:
— een vast deel, waarvan het initiële bedrag voor het eerste jaar volgend op de inwerkingtreding van deze overeenkomst op 2 600 000 EUR is vastgesteld. Het gemengd comité kan het vaste deel jaarlijks herzien om rekening te houden met zowel de inflatie — op basis van de HICP-inflatie van de Italiaanse Republiek — in de laatste 12 maanden waarvoor op het moment van de berekening gegevens beschikbaar zijn als met eventuele belangrijke ontwikkelingen die de verzamelaarsmarkt voor euromunten beïnvloeden;
— een variabel deel, dat overeenstemt met de gemiddelde muntuitgifte per hoofd van de bevolking van de Italiaanse Republiek in de laatste 12 maanden waarvoor gegevens beschikbaar zijn, vermenigvuldigd met het aantal inwoners van de Republiek San Marino.
3. Ten minste 70 % van de voor circulatie bestemde euromunten wordt vanaf het jaar volgend op de inwerkingtreding van deze overeenkomst tegen de nominale waarde in circulatie gebracht. Na drie jaar wordt dit 80 %. Daarna toetst het gemengd comité regelmatig of dit percentage toereikend is.

4. De Republiek San Marino mag euromunten voor verzamelaars uitgeven. Deze worden meegerekend voor het in artikel 3 bedoelde jaarlijkse plafond. De uitgifte van euromunten voor verzamelaars door de Republiek San Marino geschiedt in overeenstemming
met de richtsnoeren van de Europese Unie betreffende euromunten voor verzamelaars, die met name het gebruik van technische specificaties, artistieke kenmerken en denominaties vereisen waardoor euromunten voor verzamelaars van voor circulatie bestemde munten kunnen worden onderscheiden.
groeten Paul
Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Monetaire overeenkomst San Marino en EU

Bericht door euromunter »

Vernieuwd!

Klik hier...

groeten Paul

Terug naar “Euronieuws”