Pagina 1 van 3

Schulman veiling 354

Geplaatst: 02 nov 2017, 17:41
door C.vanderLey
Wilde mij net aanmelden voor de Schulman veiling 354 voor aankomende zaterdag 4 november, het aanmelden ging prima echter daarna moet je jezelf registreren voor deelname aan de live veiling, tja en dat ging niet lukken als je geen gebruik maakt van een creditcard :problem:

Groet, Cor.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 02 nov 2017, 17:59
door sgtravel
Daar heb ik al meerdere mensen over horen klagen, als je geen creditcard hebt kun je niet "live bieden". Hopelijk word dit bij de volgende veiling weer veranderd!!!

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 02 nov 2017, 18:04
door Ilosab
Ik ga sowieso niet bieden omdat er niets interessants bijzit voor me maar dit heb ik niet eerder gehoord. Bij andere veilinghuizen wordt nooit gevraagd naar een creditcard.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 02 nov 2017, 19:25
door Jan W
Ze zullen wel zeker willen weten of mensen in staat zijn te betalen (volgens mij is die hypothese trouwens ook niet helemaal waterdicht). Alleen sluit je daarmee wel mensen uit die niet zo'n kaart hebben maar hun aankopen prima kunnen betalen.

De vraag is ook of Schulman zelf een goed beveiligd systeem heeft zodat de creditcardgegevens goed beschermd zijn. De laatste tijd hoor je toch wel over hacks waarbij juist creditcardgegevens zijn buitgemaakt.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 02 nov 2017, 19:40
door sjors-sjors
Inderdaad erg jammer, heb er maar een aantal prebiedingen uitgedaan. Ben benieuwd!

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 03 nov 2017, 18:45
door Melcoins
Ilosab schreef:Ik ga sowieso niet bieden omdat er niets interessants bijzit voor me maar dit heb ik niet eerder gehoord. Bij andere veilinghuizen wordt nooit gevraagd naar een creditcard.
Ik begrijp het probleem van een creditcard niet. Toch niet zo moeilijk om er een te hebben? Bij internationale veilinghuizen is het naar mijn ervaring vrijwel standaard. Creditcard heeft ook voordelen.

Mvgr, Mel

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 03 nov 2017, 21:37
door spatbord
Melcoins schreef:Ik begrijp het probleem van een creditcard niet. Toch niet zo moeilijk om er een te hebben? Bij internationale veilinghuizen is het naar mijn ervaring vrijwel standaard. Creditcard heeft ook voordelen.

Mvgr, Mel
Ik heb nog nooit mijn creditcardgegevena achter hoeven laten bij het insturen van biedingen voor een buitenlandse veiling (noch voor de livebid)...

Bovendien krijg je bij de meeste veilinghuizen een biedlimiet die een stuk hoger ligt dan de standaardcreditcardlimiet. Ik zie dus niet in waarom een creditcard nodig zou zijn.

En ik snap ook best dat mensen geen creditcard hebben. Ik irriteer me vaak mateloos aan de extra kosten die men vaak in rekening brengt bij gebruik van een creditcard, en gebruik hem dan alleen wanneer het niet anders kan. Moest laatst bijv. een hotel boeken, waarbij de aanbetaling alleen met creditcard gedaan kon worden. En daarvoor brengt men dan wel 2% extra in rekening...
Ook de opmerking van Jan vind ik zeer valide: gezien het aantal hacks waarover je leest blijken er genoeg partijen te zijn zonder fatsoenlijke beveiliging, waardoor creditcard gegevens buit worden gemaakt bij een hack. Genoeg reden om mijn creditcardgegevens zo min mogelijk rond te strooien.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 03 nov 2017, 21:51
door Ilosab
Ik heb wel een creditcard maar ik weiger permanent om me te registreren met die gegevens. Als ze me niet vertrouwen dan hebben ze pech gehad. Beetje dom trouwens ook want ik zal niet de enige zijn dus dat scheelt ze pegels.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 09:57
door JO3023
Geen goede zaak om de creditcard gegevens te vragen bij registratie voor deelname aan de live veiling. Ongetwijfeld zal men dit met een goede reden doen b.v. om te voorkomen dat spookbieders op munten gaan zitten bieden die, als ze eenmaal een lot is toegewezen, ze dan vervolgens niet betalen. Bovendien zouden dit soort spookbieders ook de prijzen van andere munten kunnen opjagen. Wellicht zouden ze i.p.v. de creditcard gegevens het BSN nummer kunnen vragen. Maar uiteindelijk vraag ik mij toch af wat ze met beide nummers eigenlijk kunnen. Men kan er alleen wat mee als de correctheid van de nummers ook gecontroleerd kan worden. Misschien is dat bij een creditcard toch wat gemakkelijker dan bij een BSN nummer. Verder zou de overheid bij een geval zoals ik zojuist heb beschreven in het kader van privacy geen persoonsgegevens verstrekken. Tja ... internet, online ... wie is wie?

Gr,
Tristán

P.S. Overigens zou bij het prebieden iemand ook kunnen sjoemelen.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 10:10
door sgtravel
Kun je deze veiling nog live meekijken, of moet je daar voor geregistreerd staan bij het live bieden?
Zit nu op de site te kijken maar heb nog niet gevonden, waar ik de veiling kan volgen.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 14:14
door Jan W
Grappig, wil ik om tien voor twee inloggen op de veiling die om 14.00 uur start krijg ik een melding dat ik mij eerst registreren moet.... Gelukkig regelen ze dat blijkbaar automatisch via hun systeem maar anders sta je wel raar te kijken. Ook bij Karel de Geus en MPO moet je je trouwens telkens opnieuw aanmelden per veiling. Bij buitenlandse veilingen gaat dat heel anders, daar kun je gewoon inloggen en strooien ze soms met limieten.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 17:29
door JO3023
Als je niet geregistreerd bent kun je volgens mij niet online bieden of meekijken. Dit is volgens mij de link: http://www.schulman.nl/internetbid.php. Ikzelf krijg de melding "Er zijn momenteel geen veiling om op te bieden."

Gr,
Tristán

P.S. Heb mij vergist, je kunt wel degelijk meekijken of zien wat de opbrengsten zijn geweest via https://auctions.schulman.nl/ en dan klikken op de button VIEW DETAILS of direct naar https://auctions.schulman.nl/auctions/1 ... uction-354

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 18:37
door spatbord
Zit net even te kijken bij de opbrengsten, maar weinig succes deze keer. Ik had meer dan 20 biedingen ingestuurd, en geen van allen succesvol. En bijna geen enkele keer greep ik er maar net naast, meestal gingen ze voor veel meer dan ik bood. Dan maar hopen dan ik bij Karel de Geus of MPO meer succes heb. :)

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 18:46
door Jan W
Hier meer succes: vijf (buitenlandse) munten. Nu stop ik ermee voordat de rekening nog hoger uitvalt. :knipoog:

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 20:13
door C.vanderLey
spatbord schreef:En bijna geen enkele keer greep ik er maar net naast, meestal gingen ze voor veel meer dan ik bood.
Hier een voorbeeld daarvan:

Kavelnummer 125, een rijksdaalder van Utrecht 1675, onlangs nog verkocht via Catawiki voor 900,- op 21 augustus j.l.

https://veiling.catawiki.nl/kavels/1320 ... ods-silver

Opbrengst 2600,- ex. com. :klap:

Groet, Cor.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 21:12
door spatbord
C.vanderLey schreef:Hier een voorbeeld daarvan:

Kavelnummer 125, een rijksdaalder van Utrecht 1675, onlangs nog verkocht via Catawiki voor 900,- op 21 augustus j.l.

https://veiling.catawiki.nl/kavels/1320 ... ods-silver

Opbrengst 2600,- ex. com. :klap:

Groet, Cor.
Is die toen ook werkelijk verkocht op Catawiki? Ik ben er niet zo bekend mee, maar heb er wel vaker gezien dat munten niet verkocht waren omdat de reserve price niet bereikt was. En bij deze staat: "Schatting veilingmeester € 2.200 - € 4.000", meestal betekent dat dat de reserve niet veel lager dan dat ligt.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 21:17
door Jan W
Het kan inderdaad best zo zijn dat die munt op Catawiki niet verkocht is.

Die provinciale munten heb ik wel gevolgd. Veel waren kwalitatief niet altijd even geweldig. De echt mooie en/of bijzondere exemplaren gingen vaak voor veel weg. Meer dan ik had verwacht in ieder geval.

Bij de buitenlandse munten waren er soms echt koopjes te halen. Een aantal, vooral Duitse, munten gingen weg voor minder geld dan ik zelf voor mijn vergelijkbare exemplaren betaald had. :shifty:

In ieder geval weer vier crownsize zilveren munten kunnen kopen. En een Egyptische AE42 uit 246-221 v. Chr. van maar liefst 74,12 gram. Leuke aanwinst voor mijn "grote koperen munten" subcollectie. :thumb up: Voor het eerst sinds tijden dat ik weer eens een aantal exemplaren tegelijk kocht.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 21:26
door Mooie Muntjes
Deze munt is, denken wij, wel degelijk verkocht op Catawiki want die werd vandaag geveild bij Schulman (kavel 125). De koper heeft een aardige winst behaald in korte tijd getuige de opbrengst vandaag....

Teun en René

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 21:31
door Jan W
Kan het niet zo zijn dat de verkoper 'm vervolgens zelf (via Schulman) ter veiling heeft gebracht? Tussen de schatting van de veilingmeester (2200-4000 euro) en het hoogste bod zit wel een enorm verschil. Meestal wordt, als de reserve price, niet gehaald wordt de munt ook niet verkocht.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 04 nov 2017, 21:55
door JO3023
Tegen de persoon in de zaal die op deze munt bood kun jij niet op Cor zelfs al had jij tot 19000 euro geboden.

Gr,
Tristán

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 05 nov 2017, 16:37
door C.vanderLey
spatbord schreef:Is die toen ook werkelijk verkocht op Catawiki? Ik ben er niet zo bekend mee, maar heb er wel vaker gezien dat munten niet verkocht waren omdat de reserve price niet bereikt was. En bij deze staat: "Schatting veilingmeester € 2.200 - € 4.000", meestal betekent dat dat de reserve niet veel lager dan dat ligt.
Wanneer de munt niet verkocht zou zijn en er hing een reserve price aan dan had er na afloop van de veiling wel gestaan "reserve price niet gehaald"
Dit staat er niet en dus is de munt naar mijn mening gewoon verkocht via Catawiki.
Gezien de korte tijd tussen deze koop en de sluittijd voor inbreng in de Schulman veiling 354 heb ik wel een vermoeden door wie deze munt is aangekocht op Catawiki .... :knipoog:
JO3023 schreef:Tegen de persoon in de zaal die op deze munt bood kun jij niet op Cor zelfs al had jij tot 19000 euro geboden.

Gr,
Tristán
Aardig om te lezen dat Tristán denkt op de hoogte te zijn van mijn financiële situatie :lach:

Groet, Cor.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 05 nov 2017, 17:00
door spatbord
C.vanderLey schreef:Wanneer de munt niet verkocht zou zijn en er hing een reserve price aan dan had er na afloop van de veiling wel gestaan "reserve price niet gehaald"
Dit staat er niet en dus is de munt naar mijn mening gewoon verkocht via Catawiki.
Gezien de korte tijd tussen deze koop en de sluittijd voor inbreng in de Schulman veiling 354 heb ik wel een vermoeden door wie deze munt is aangekocht op Catawiki .... :knipoog:
Ik geloof je graag, maar houd toch mijn twijfels. :) Ik lees hier dat er niet na afloop wordt vermeld of de reserve price gehaald is. Nou is dat topic een paar jaar oud, dus misschien is er iets veranderd, maar ik kan zelf zo snel geen voorbeeld vinden van een afgelopen item waarbij vermeld staat dat de reserve niet gehaald is... Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de munt niet verkocht is, slechts dat het niet met zekerheid is vast te stellen dat het wel is verkocht.
Wat betreft je vermoeden: zouden ze dan de estimate niet wat hoger gezet hebben? Nu lag die op 500, ruim onder wat het hoogste bod op Catawiki was. Ik heb wel vaker munten bij Schulman gezien die van andere veilingen af kwamen, maar meestal ligt de estimate dan rond de prijs waarvoor hij eerder verkocht is.

C.vanderLey schreef:Aardig om te lezen dat Tristán denkt op de hoogte te zijn van mijn financiële situatie :lach:

Groet, Cor.
Misschien was het wel Jeff Bezos in de zaal. ;)

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 05 nov 2017, 19:36
door koenmunten
Ze zijn in ieder geval snel met de afhandeling. ik had op diverse munten geboden. Heb uiteindelijk (maar) 1 lotje kunnen bemachtigen. Maar vandaag al email met factuur.

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 05 nov 2017, 21:33
door JO3023
JO3023 schreef:Tegen de persoon in de zaal die op deze munt bood kun jij niet op Cor zelfs al had jij tot 19000 euro geboden.

Gr,
Tristán
Aardig om te lezen dat Tristán denkt op de hoogte te zijn van mijn financiële situatie :lach:

Groet, Cor.
Ha, ha, ha, nee ik ben niet op de hoogte van jou financiële situatie maar wel van degene die op de munt geboden heeft en aan wie de munt is toegekend. Deze persoon in kwestie heeft overigens op nog een aantal andere munten geboden. Één daarvan heeft zelfs de prijs van 17.000 euro gehaald (lot 108, uitstekende keuze). Deze persoon zwemt letterlijk in het geld. En nee, het was niet Jeff Bezos, wel een munthandelaar want met zoveel geld zou ik hem geen verzamelaar meer noemen. Hij of zij koopt wat hij of zij wil, legt het weg, en als de tijd rijp is verkoopt hij of zij het stuk met winst.

Gr,
Tristán

P.S. Ik ga bijna nooit naar een veiling. Dit was de tweede keer dat ik naar de Schulman b.v. veiling ben gegaan o.a. om dat deze op een zaterdag viel en ik deze keer interesse had in een voor mij interessante munt. De munt is als het goed is aan mij toegewezen en het betreft een noodmunt van Breda. Jammer dat er net één iemand in de zaal was die moest bieden. De munt heeft mij dus nu 200 euro extra gekost. Ach ja, it's all in the game denk ik maar. Maar ik neem de munt straks wel mee naar huis. froggy

Re: Schulman veiling 354

Geplaatst: 06 nov 2017, 19:03
door JO3023
Aangezien ik deze week tot vrij laat werk dacht ik vandaag even langs Schulman b.v. te gaan om mijn munt op te halen. Wat blijkt ze hebben mijn bod dat ik via email had ingestuurd nooit te hebben uitgevoerd. Ik krijg dan van een medewerker te horen dat het hem spijt en dat de andere bieder die nu klaarblijkelijk de munt gewonnen heeft 100 euro meer dan mijn maximale bod had uitgebracht of dat soelaas zou bieden. Ik was opzettelijk in de zaal aanwezig om eventueel een hoger bod uit te brengen. Ik ben woest. Voorlopig maar even niet meer op Schulman veilingen bieden want er is altijd wel wat met veilingen van deze firma aan de hand.

Gr,
Tristán