Pagina 1 van 4

Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 02 Nov 2017, 17:41
door C.vanderLey
Wilde mij net aanmelden voor de Schulman veiling 354 voor aankomende zaterdag 4 november, het aanmelden ging prima echter daarna moet je jezelf registreren voor deelname aan de live veiling, tja en dat ging niet lukken als je geen gebruik maakt van een creditcard :problem:

Groet, Cor.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 02 Nov 2017, 17:59
door sgtravel
Daar heb ik al meerdere mensen over horen klagen, als je geen creditcard hebt kun je niet "live bieden". Hopelijk word dit bij de volgende veiling weer veranderd!!!

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 02 Nov 2017, 18:04
door Ilosab
Ik ga sowieso niet bieden omdat er niets interessants bijzit voor me maar dit heb ik niet eerder gehoord. Bij andere veilinghuizen wordt nooit gevraagd naar een creditcard.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 02 Nov 2017, 19:25
door Jan W
Ze zullen wel zeker willen weten of mensen in staat zijn te betalen (volgens mij is die hypothese trouwens ook niet helemaal waterdicht). Alleen sluit je daarmee wel mensen uit die niet zo'n kaart hebben maar hun aankopen prima kunnen betalen.

De vraag is ook of Schulman zelf een goed beveiligd systeem heeft zodat de creditcardgegevens goed beschermd zijn. De laatste tijd hoor je toch wel over hacks waarbij juist creditcardgegevens zijn buitgemaakt.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 02 Nov 2017, 19:40
door sjors-sjors
Inderdaad erg jammer, heb er maar een aantal prebiedingen uitgedaan. Ben benieuwd!

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 03 Nov 2017, 18:45
door Melcoins
Ilosab schreef:Ik ga sowieso niet bieden omdat er niets interessants bijzit voor me maar dit heb ik niet eerder gehoord. Bij andere veilinghuizen wordt nooit gevraagd naar een creditcard.


Ik begrijp het probleem van een creditcard niet. Toch niet zo moeilijk om er een te hebben? Bij internationale veilinghuizen is het naar mijn ervaring vrijwel standaard. Creditcard heeft ook voordelen.

Mvgr, Mel

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 03 Nov 2017, 21:37
door spatbord
Melcoins schreef:Ik begrijp het probleem van een creditcard niet. Toch niet zo moeilijk om er een te hebben? Bij internationale veilinghuizen is het naar mijn ervaring vrijwel standaard. Creditcard heeft ook voordelen.

Mvgr, Mel

Ik heb nog nooit mijn creditcardgegevena achter hoeven laten bij het insturen van biedingen voor een buitenlandse veiling (noch voor de livebid)...

Bovendien krijg je bij de meeste veilinghuizen een biedlimiet die een stuk hoger ligt dan de standaardcreditcardlimiet. Ik zie dus niet in waarom een creditcard nodig zou zijn.

En ik snap ook best dat mensen geen creditcard hebben. Ik irriteer me vaak mateloos aan de extra kosten die men vaak in rekening brengt bij gebruik van een creditcard, en gebruik hem dan alleen wanneer het niet anders kan. Moest laatst bijv. een hotel boeken, waarbij de aanbetaling alleen met creditcard gedaan kon worden. En daarvoor brengt men dan wel 2% extra in rekening...
Ook de opmerking van Jan vind ik zeer valide: gezien het aantal hacks waarover je leest blijken er genoeg partijen te zijn zonder fatsoenlijke beveiliging, waardoor creditcard gegevens buit worden gemaakt bij een hack. Genoeg reden om mijn creditcardgegevens zo min mogelijk rond te strooien.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 03 Nov 2017, 21:51
door Ilosab
Ik heb wel een creditcard maar ik weiger permanent om me te registreren met die gegevens. Als ze me niet vertrouwen dan hebben ze pech gehad. Beetje dom trouwens ook want ik zal niet de enige zijn dus dat scheelt ze pegels.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 09:57
door JO3023
Geen goede zaak om de creditcard gegevens te vragen bij registratie voor deelname aan de live veiling. Ongetwijfeld zal men dit met een goede reden doen b.v. om te voorkomen dat spookbieders op munten gaan zitten bieden die, als ze eenmaal een lot is toegewezen, ze dan vervolgens niet betalen. Bovendien zouden dit soort spookbieders ook de prijzen van andere munten kunnen opjagen. Wellicht zouden ze i.p.v. de creditcard gegevens het BSN nummer kunnen vragen. Maar uiteindelijk vraag ik mij toch af wat ze met beide nummers eigenlijk kunnen. Men kan er alleen wat mee als de correctheid van de nummers ook gecontroleerd kan worden. Misschien is dat bij een creditcard toch wat gemakkelijker dan bij een BSN nummer. Verder zou de overheid bij een geval zoals ik zojuist heb beschreven in het kader van privacy geen persoonsgegevens verstrekken. Tja ... internet, online ... wie is wie?

Gr,
Tristán

P.S. Overigens zou bij het prebieden iemand ook kunnen sjoemelen.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 10:10
door sgtravel
Kun je deze veiling nog live meekijken, of moet je daar voor geregistreerd staan bij het live bieden?
Zit nu op de site te kijken maar heb nog niet gevonden, waar ik de veiling kan volgen.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 14:14
door Jan W
Grappig, wil ik om tien voor twee inloggen op de veiling die om 14.00 uur start krijg ik een melding dat ik mij eerst registreren moet.... Gelukkig regelen ze dat blijkbaar automatisch via hun systeem maar anders sta je wel raar te kijken. Ook bij Karel de Geus en MPO moet je je trouwens telkens opnieuw aanmelden per veiling. Bij buitenlandse veilingen gaat dat heel anders, daar kun je gewoon inloggen en strooien ze soms met limieten.

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 17:29
door JO3023
Als je niet geregistreerd bent kun je volgens mij niet online bieden of meekijken. Dit is volgens mij de link: http://www.schulman.nl/internetbid.php. Ikzelf krijg de melding "Er zijn momenteel geen veiling om op te bieden."

Gr,
Tristán

P.S. Heb mij vergist, je kunt wel degelijk meekijken of zien wat de opbrengsten zijn geweest via https://auctions.schulman.nl/ en dan klikken op de button VIEW DETAILS of direct naar https://auctions.schulman.nl/auctions/1 ... uction-354

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 18:37
door spatbord
Zit net even te kijken bij de opbrengsten, maar weinig succes deze keer. Ik had meer dan 20 biedingen ingestuurd, en geen van allen succesvol. En bijna geen enkele keer greep ik er maar net naast, meestal gingen ze voor veel meer dan ik bood. Dan maar hopen dan ik bij Karel de Geus of MPO meer succes heb. :)

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 18:46
door Jan W
Hier meer succes: vijf (buitenlandse) munten. Nu stop ik ermee voordat de rekening nog hoger uitvalt. :knipoog:

Re: Schulman veiling 354

BerichtGeplaatst: 04 Nov 2017, 20:13
door C.vanderLey
spatbord schreef:En bijna geen enkele keer greep ik er maar net naast, meestal gingen ze voor veel meer dan ik bood.


Hier een voorbeeld daarvan:

Kavelnummer 125, een rijksdaalder van Utrecht 1675, onlangs nog verkocht via Catawiki voor 900,- op 21 augustus j.l.

https://veiling.catawiki.nl/kavels/1320 ... ods-silver

Opbrengst 2600,- ex. com. :klap:

Groet, Cor.