Noodmunten van Almaar: uitkijken geblazen.

Plaats hier berichten over stads- en noodgeld uit Nederland. Denk hierbij onder andere aan broodgeld en boterbonnen. Grotere plaatsen kregen het soms voor elkaar, of hadden in tijden waarin het slecht ging geen keus om eigen munten te slaan. Denk hierbij aan Nijmegen, Sneek, Tiel, Deventer, etc.

Moderator: Arjena3

Gebruikersavatar
$and€r
Donateur
Donateur
Berichten: 1317
Lid geworden op: 01 mar 2010, 08:31
Locatie: W'huizen

Re: Noodmunten van Almaar: uitkijken geblazen.

Bericht door $and€r » 17 sep 2016, 22:39

Martin schreef:
JO3023 schreef:Toedeledoki
Tristán
Foei Heren toch! 't is nog steeds mooi weer maar 'een beetje dimmen', mag ik daartoe oproepen?
Tristán, discussie bevestigt de inhoud van je stellingname, ook al wordt die door niet iedereen bij voorbaat omarmd. Zelf neem ik altijd vol interesse van je bijdragen en hoop daar nog langer kennis van te kunnen nemen. Je bent zeker niet de eerste die zich stoort aan 'censuur' op het forum en DAT zeg ik met recht op spreken. Glasnost is een her en der achterhaald begrip naar het schijnt (of te vooruitstrevend) maar de Goelag is hierop geen adequaat antwoord. Ik ben het volledig eens met de woorden van Willem:
Willem schreef:Namen en adres weg laten, voor de rest dit topic staan laten aub geen censuur hier op toepassen.

Willem

en roep de moderatoren op dit serieus mee te nemen in hun overleg.

Eric... Je bent gepassioneerd en dat is prima. Aangenaam verrast was ik door te lezen dat je er nog altijd bent maar jammer dat het in deze context is. Een echt forum is geen eenheidsworst zoals soms wordt gezien als natte droom, dat weet ook jij. Veel liever had ik kennis genomen van een gepassioneerd relaas over een munt uit een ver vergeten land waarmee je de lezers weet te boeien zoals je forumnaam al zegt.
Ik onthoud me (op dit moment) van verdere woorden om geen olie op een vuur te gooien want anders gaat het van je :jajajaja: ...

Martin

aghh.. ik ben nu toch al in een azijn zeikerige stemming door "Mark".. dat ik nog wel een duit in 't zakje wil doen.. dat ene Eric waarschijnlijk door een vrindje is ingeschakeld.. Vond/vind het te zot voor woorden dat een algemene moderator die ja(a)r(en) lang niets van zich heeft laten horen, behalve zijn eigen ruilbeursje dan opeens even de "held' gaat uithangen.. Thanks Eric!! Dat je een van de weinige serieuze topic plaatser heb weten te verjagen!!

JO3023
Senior lid
Senior lid
Berichten: 433
Lid geworden op: 21 jan 2014, 14:36

Re: Noodmunten van Almaar: uitkijken geblazen.

Bericht door JO3023 » 02 okt 2016, 15:35

spatbord schreef:Ik denk dat het in beide gevallen om later werk gaat (Schulman geeft dat al aan bij de munt van Breda, en als ik in CNM kijk bij Schoonhoven dan staan daar alleen de 12 en 6 stuiver met gewone S als authentiek beschreven, de rest als niet-authentiek). Als de literatuur aangeeft dat een munt niet authentiek is, en als dat ook niet door de verkoper geclaimd wordt, dan lijkt me dat er toch geen onduidelijkheid is?
Je hebt volstrekt gelijk spatbord dat alleen de 12 en 6 stuivers in de literatuur als authentiek worden beschouwd, eerder had ik onterecht de 1 en 2 stuivers vermeld, waarbij helaas toch de meeste exemplaren later werk betreft volgens het artikel dat ik eerder heb geciteerd. Verder heb ik naderhand ook medegedeeld dat in de catalogus van de veiling van Schulman m.b.t. de Schoonhovense "noodmunt" vermeld werd dat "Deze stukken zijn vermoedelijk iets later uitgegeven."
$and€r schreef:aghh.. ik ben nu toch al in een azijn zeikerige stemming door "Mark".. dat ik nog wel een duit in 't zakje wil doen.. dat ene Eric waarschijnlijk door een vrindje is ingeschakeld.. Vond/vind het te zot voor woorden dat een algemene moderator die ja(a)r(en) lang niets van zich heeft laten horen, behalve zijn eigen ruilbeursje dan opeens even de "held' gaat uithangen.. Thanks Eric!! Dat je een van de weinige serieuze topic plaatser heb weten te verjagen!!
Ik ben nog niet helemaal weg $and€r :knipoog:

Groetjes,
Tristán

Terug naar “Stadsgeld Nederland”