Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Hier kun je met elkaar praten over zaken die niet per se iets te maken hoeven te hebben met munten en of bankbiljetten.
Volgers: koenmunten, Ilosab, Arjena3, Lumi, Einstein

Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor koenmunten » 12 Feb 2017, 16:19

Van de week zag ik de eerste politiek getinte avatar op het forum en later nog een tweede. En in een ander topic werd hier op gereageerd, zie onderstaand. Ik ben wel benieuwd wat forumleden, hier van vinden. Horen dit soort zaken wel of niet thuis op het forum?

Mijn mening verklap ik nog niet :knipoog: . Wel wil ik iedereen verzoeken om als je al iets wilt bespreken qua politiek dat dan via het praathuis te doen. In dit topic of in een ander topic dat je zelf start.
Laten we proberen in ieder geval geen inhoudelijke topics die over munten, biljetten e.d. gaan te vervuilen met discussies over politiek. Dan kunnen mensen die dat echt graag willen los gaan over politiek in het praathuis en kunnen anderen die graag alleen over munten en biljetten lezen dat doen in inhoudelijke topics, zonder dat ze gestoord worden door politiek gerelateerde opmerkingen waar zij niet op zitten te wachten.

Bedankt vast allemaal. En ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Onderstaande de betreffende opmerking en reactie:

Martin schreef:
pac27 schreef:Geachte Martin, hartelijk dank voor de informatie over de munt…. Maar ik vind je “ politieke mededeling” op de pagina iets minder, ben der niet mee eens. Ik dacht dat het hier om munten ging? Hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik je hier op aanspreek.
groetjes


Beste 'Pac27',

Wellicht kom ik uit een andere tijd dan jou. Ik kan me nog heel goed herinneren dat, rond verkiezingstijd, er affiches werden geplakt (al dan niet illegaal). Ook maakte men geen geheim van een politieke overtuiging en maakte die duidelijk door plakkaten voor het raam te hangen of buttons te dragen. Voor mij is het een essentieel onderdeel van een democratie dat men VRIJ een mening mag hebben en deze mag uiten. Dat geldt niet alleen binnen een gesloten gespreksgroep, maar ook op werk, school, café, kerk of waar dan ook.
Dat jij het niet eens bent met MIJN politieke keus vindt ik niet bezwaarlijk en ik vind het prima dat je hiervan kond doet, hoewel ik niet geheel snap dat jij je ergert aan een andere mening dan de jouwe als die wordt geventileerd. Ik heb er in het geheel geen moeite mee dat een ander lid b.v. propaganda maakt voor de PVV door dat logo te gebruiken als avator. Het zegt wellicht iets over het democratisch gehalte van de andersdenkenden dat daarop GEEN commentaar wordt geleverd. En, sterker nog, ik heb het altijd prima met die persoon kunnen vinden en daar zal dit echt geen verandering in brengen.
Of dit in een forum thuishoort zoals je oppert? Ik zou niet weten waarom niet. Een forum is een groep mensen met een gezamenlijke interesse, in dit geval munten. Etnische achtergrond, sekse, religieuze achtergrond of politieke overtuiging, het zijn toch dingen waarvoor men zich niet hoeft te schamen? Als iemand kiest voor zelfcensuur op dat gebied is dat zijn of haar keus. Openheid hierover geeft misschien aan dat iemand zich hiervoor niet schaamt, is daar iets fout aan in een pluriforme, democratische samenleving waarin men elkaars mening respecteert? Het (verkrampt) tot taboe verklaren lijkt me geen teken van een open samenleving, per slot van rekening toch ook een van de fundamentele gedachtepijlers waarop de PVV stoelt?
Mocht je dit ter discussie willen stellen ben ik gaarne bereid hierover een item te openen in het praathuis. Dat is, binnen onze site, een plek die juist is bedoeld voor niet-numismatische onderwerpen (waaronder ook politieke items kunnen vallen). Tot ik overtuigd wordt door het tegendeel claim ik de vrijheid een politieke overtuiging te hebben en die te laten kennen, ook buiten de beslotenheid van een stemhokje. Mijn mening hoeft niet gedeeld te worden maar is daarom niet minder legitiem of aanstootgevend, dat heb je nu eenmaal binnen een democratische samenleving.
Hieronder de foto waarop ik mijn (tijdelijke) avator heb gebaseerd en de afbeelding van een affiche zoals ik voor mijn raam heb hangen :wave: .


G. Wilders.jpg
Wilders' Westen.JPG
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl
Gebruikers-avatar
koenmunten
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2764
Geregistreerd: 16 Aug 2009, 20:23
Nationale vlag:
Indonesia Indonesia 
eBay: http://www.ebay.nl/sch/koenmunten/m.htm ... 7675.l2562

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor LUC » 12 Feb 2017, 17:38

ik heb de eerste topic gevolgd en ik zag Martin zijn avatar en ik dacht nog die heeft lef, trekt gewoon een "selfie" van zich zelf half in zijn blootje. :gniffel:
Wat betreft de avatar: kom dit kan niet aanstotend zijn, ten eerste is hij niet zo duidelijk en ten tweede die kan van interpretatie alle kanten op.
Wat betreft zijn onder schrift: daar kun je zeggen dat je dit beter niet doet op dit forum voor munten, want hij doet daar een politiek getinte oproep.
En dit kan voor sommige leden gevoelig liggen, zo ook als religie.
Maar persoonlijk denk ik niet dat het Martin zijn bedoeling was om mensen of leden te provoceren.
Zijn tweede afbeelding had hij beter achter gehouden voor het praat huis. :knipoog:
Groeten Luc. :D
Gebruikers-avatar
LUC
Donateur
Donateur
 
Berichten: 895
Geregistreerd: 13 Jan 2016, 11:15
Woonplaats: peperkust
Nationale vlag:
Liberia Liberia 
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor pac27 » 12 Feb 2017, 17:41

"geen inhoudelijke topics die over munten, biljetten e.d. gaan te vervuilen met discussies over politiek" Dat is eigenlijk precies wat ik bedoelde, verder voelt het alsof mij iets wordt opgedrongen waar ik geen behoefte aan heb, vind het ook vrij onbeleefd om mij te bombarderen met dat hele verhaal en de foto’s die op de pagina zijn geplaatst, als ik behoefte heb om iemand zijn politieke voorkeur te kennen, dan vraag ik het wel! IK BEN PRO WILDERS, maar Ik zou het niet in mijn hoofd halen om op iemand zijn pagina, ongevraagd WIE REDT NEDERLAND? STEM WILDERS te schrijven, het is voor mijn gevoel misbruik maken van de situatie, (ik help je wel met info over de munt, maar je moet wel mijn politieke boodschap aanhoren) als ik over politiek wil praten, dan zoek ik wel en politiek forum, ik vind dat politiek, religie (en voetbal) niet kunnen. Dat is mijn mening.
pac27
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 Jan 2017, 19:00
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor pac27 » 12 Feb 2017, 17:58

nog even dit; ik heb NIETS tegen Martin, noch tegen zijn persoonlijke politieke mening, wat mij betreft is verder alles in orde. Zijn kundigheid en kennis over munten heeft verder hier niets mee te maken!
pac27
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 Jan 2017, 19:00
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor Ilosab » 12 Feb 2017, 20:06

Ik vind dat politiek getinte opmerkingen dan wel andere beschamende zaken (porno ed.) niet op dit forum thuis horen, ook niet in een avatar. Als men dit soort meningen wil ventileren dan kan met dat op Facebook doen maar niet hier, ik vind dit ongepast.
Papiergeld Nederland, Hongarije, Wereld (1 biljet of met opeenvolgende serienummers/land), Euromunten + coincards Nederland.
Lid IBNS: 668 Lid Forum: 171
Gebruikers-avatar
Ilosab
Volledig lid
Volledig lid
 
Berichten: 4924
Geregistreerd: 20 Feb 2010, 14:06
Woonplaats: Omgeving Szolnok
Nationale vlag:
Hungary Hungary 
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor janssenfrank » 12 Feb 2017, 20:53

Martin heeft gelijk als hij zegt dat het vroeger heel normaal was om een poster voor je raam te hangen of je op een andere wijze te uiten. Maar dan loop je langs een willekeurig huis waar iemand iets van zichzelf laat zien. Sommige mensen hangen een politieke poster op, anderen zetten de tuin vol met tuinkabouters, weer een ander heeft "Jezus redt" op het dak staan...

Als je langs een willekeurig huis loopt en zoiets ziet, dan denk ik dat je er niet teveel drukte om moet maken. Op een forum als dit vind ik het wat anders. Ik kom hier voor munten en aanverwante zaken en dan vind ik dit soort persoonlijke zaken niet interessant (uitgezonderd in de kantine-fora).

Dat men een bepaalde mening, overtuiging, gezindte, seksuele voorkeur of wat dan ook heeft, mag best eens genoemd of besproken woren, maar ik vind het zelf niet zo fijn om dat in de vorm van een avatar of subschrift te zien. Het komt namelijk ook nog bij ieder bericht van die persoon terug.

Edit: Hier in het praathuis mag er wat mij betreft best eens van gedachten worden gewisseld over politieke zaken. Ook als het een lastige discussie zou zijn. Maar laten we niet vergeten dat we hier zijn voor de munten en bankbiljetten
Laatst gewijzigd door janssenfrank op 13 Feb 2017, 01:34, in totaal 1 keer gewijzigd.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool
Gebruikers-avatar
janssenfrank
Volledig lid
Volledig lid
 
Berichten: 1422
Geregistreerd: 23 Mei 2013, 10:38
Nationale vlag:
Nederland Nederland 
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor sjors-sjors » 12 Feb 2017, 21:46

Eens met Janssenfrank, ik kom hier voor de muntjes. Als ik politieke zaken wil zien zoek ik daar wel specifiek naar. Als forumleden toch menen hun politieke voorkeur te moeten uitten dan kan dat in de Kantine.
Hollandse Scheepjesschellingen (29/57)
Gebruikers-avatar
sjors-sjors
Lid
Lid
 
Berichten: 196
Geregistreerd: 05 Mrt 2016, 14:06
Woonplaats: Heusden
Nationale vlag:
Nederland Nederland 
eBay:

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor Jan W » 12 Feb 2017, 21:56

Wat mij betreft laten we politieke opmerkingen et cetera helemaal achterwege op het forum. Geen onderwerp waarover de emoties zo hoog kunnen oplopen en dat zou zonde zijn in een tijd waarin dit mooie forum het eigenlijk al zwaar genoeg heeft. Straks haken nog meer mensen af.

Zelf ben ik overigens enorm politiek geïnteresseerd maar is er echter ook geen enkele ander onderwerp wat momenteel bij mij zoveel irritaties oproept als de hedendaagse politiek. Zowel nationaal als internationaal. Ik zou het nogmaals heel erg zonde vinden als ik me tussen de politieke boodschappen door moet worstelen op dit forum. Dat zou het forum voor mij veel minder leuk en interessant maken.
Jan W
Donateur
Donateur
 
Berichten: 3264
Geregistreerd: 29 Dec 2011, 00:05
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor spatbord » 12 Feb 2017, 22:07

Ik heb zelf geen enkele moeite met politieke boodschappen in avatars en signatures, simpelweg omdat deze in de instellingen uitgeschakeld kunnen worden. Ik heb deze standard uitgeschakeld, en had dan ook nog geen politieke boodschappen gezien op het forum. :)

Voor de rest vind ik het niet nodig om politieke discussie compleet te verbannen, wat mij betreft kan dat prima in het praathuis. Dan kunnen alle andere topics ervan verschoond blijven. Wel denk ik dat er dan wat strenger dan normal gemodereerd mag worden in de 'politieke' topics, om te zorgen dat de discussie ook beschaafd blijft.
spatbord
Donateur
Donateur
 
Berichten: 1099
Geregistreerd: 25 Jul 2011, 12:51
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor Melcoins » 12 Feb 2017, 22:37

Jan W schreef:Wat mij betreft laten we politieke opmerkingen et cetera helemaal achterwege op het forum. Geen onderwerp waarover de emoties zo hoog kunnen oplopen en dat zou zonde zijn in een tijd waarin dit mooie forum het eigenlijk al zwaar genoeg heeft. Straks haken nog meer mensen af.

Zelf ben ik overigens enorm politiek geïnteresseerd maar is er echter ook geen enkele ander onderwerp wat momenteel bij mij zoveel irritaties oproept als de hedendaagse politiek. Zowel nationaal als internationaal. Ik zou het nogmaals heel erg zonde vinden als ik me tussen de politieke boodschappen door moet worstelen op dit forum. Dat zou het forum voor mij veel minder leuk en interessant maken.


Yep, hou het bij munten.

Mel
Melcoins
Donateur
Donateur
 
Berichten: 368
Geregistreerd: 31 Dec 2013, 20:44
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor CorioCoins » 12 Feb 2017, 23:01

Jan W schreef:Wat mij betreft laten we politieke opmerkingen et cetera helemaal achterwege op het forum. Geen onderwerp waarover de emoties zo hoog kunnen oplopen en dat zou zonde zijn in een tijd waarin dit mooie forum het eigenlijk al zwaar genoeg heeft. Straks haken nog meer mensen af.

Zelf ben ik overigens enorm politiek geïnteresseerd maar is er echter ook geen enkele ander onderwerp wat momenteel bij mij zoveel irritaties oproept als de hedendaagse politiek. Zowel nationaal als internationaal. Ik zou het nogmaals heel erg zonde vinden als ik me tussen de politieke boodschappen door moet worstelen op dit forum. Dat zou het forum voor mij veel minder leuk en interessant maken.


Ik sluit mij volledig aan bij Jan.
Ondanks dat ik het standpunt van Martin best kan begrijpen overigens, het zal nooit een positieve draai geven aan het forum,
eerder negatieve reacties omdat meningen nu eenmaal verdeeld zijn en zou je dat te weeg willen brengen door middel van een avatar?
Gebruikers-avatar
CorioCoins
Donateur
Donateur
 
Berichten: 827
Geregistreerd: 30 Nov 2014, 14:43
Woonplaats: Heerlen
Nationale vlag:
Nederland Nederland 
eBay:

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor Arjena3 » 13 Feb 2017, 01:49

Ik vind dat er in de rubriek "het praathuis" best over andere zaken en dingen dan munten of bankbiljetten mag worden gesproken.
Men is niet verplicht om topics te lezen en zolang ze in het praathuis staan heb ik er geen moeite mee.

Zelf ben ik er voor de verkiezingen nog lang niet uit en ga gewoon partijprogramma's lezen.

Het maken van affiches en die als avatar gebruiken vind ik te ver gaan omdat je dan de avatar ook in andere rubrieken tegen komst wanneer diegene reageert of een topic plaatst.
Gebruikers-avatar
Arjena3
Moderator
Moderator
 
Berichten: 544
Geregistreerd: 01 Apr 2013, 22:45
Woonplaats: Wijdenes
Nationale vlag:
Nederland Nederland 
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor koenmunten » 13 Feb 2017, 14:01

Ik was zelf onaangenaam verrast toen ik opeens de eerste avatar zag met het logo van een politieke partij.
Je schijnt het iets met de instellingen te kunnen doen zodat je dat avatars niet ziet, maar de meeste avatars hebben leuke afbeeldingen van munten of andere zaken die direct gerelateerd zijn aan onze hobby en dit forum en die wil ik wel graag zien.

Zelf heb ik geen behoefte om te weten waar iemand op stemt, of welke religie iemand aanhangt en dat soort zaken.
En bij diverse reacties zie ik vergelijkbare meningen. Het zou dus mooi zijn als we avatars niet gebruiken voor het ventileren van politieke meningen. En ook inhoudelijke topics over munten, biljetten e.d. niet vervuilen met reacties die een politieke lading hebben.

Natuurlijk kan er wel over gepraat worden over politiek in het praathuis. Dat deel van het forum is geschikt voor allerlei zaken die niet direct met munten en bankbiljetten te maken hebben. Mensen die geen behoefte aan politieke prietpraat hoeven zo'n topic niet te openen en hebben er dan verder ook geen last van als ze gericht op hun hobby op het forum komen.
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl
Gebruikers-avatar
koenmunten
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2764
Geregistreerd: 16 Aug 2009, 20:23
Nationale vlag:
Indonesia Indonesia 
eBay: http://www.ebay.nl/sch/koenmunten/m.htm ... 7675.l2562

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor leon voorn » 14 Feb 2017, 08:56

naar mijn mening zecht de avatar toch wel wat over de persoon in kwestie,en dat kan voor mij betekenen dat ik heel snel langs zijn"post"heen scroll
ik ben wat politiek betreft neutraal en kan niet beenvloed worden,ga niet stemmen,want ik ben erg teleurgesteld in de nederlandse regering.
ik zal dus even niet het praathuis bezoeken.mvrgroet leon voorn
collector of world coins and banknotes
see you at filanumus :wave:
Gebruikers-avatar
leon voorn
Senior lid
Senior lid
 
Berichten: 1337
Geregistreerd: 01 Aug 2009, 20:13
Woonplaats: hoogeveen....iloilo city
Nationale vlag:
Philippines Philippines 
eBay: http://

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Berichtdoor Martin » 16 Mrt 2017, 12:57

Verkiezingen zijn voorbij en de uitslag spreekt voor zich:

Voor Wilders: 13.1 % :suprised:
Voor de Vrijheid: 86.9 % :klap:

froggy froggy froggy froggy froggy froggy froggy

Martin
Geld maakt niet gelukkig, munten wel.
Gebruikers-avatar
Martin
Volledig lid
Volledig lid
 
Berichten: 694
Geregistreerd: 20 Feb 2011, 12:38
Woonplaats: Limbabwe
Nationale vlag:
Venezuela Venezuela 
eBay:

Volgende

Terug naar Het Praathuis

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast