Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Hier kun je met elkaar praten over zaken die niet per se iets te maken hoeven te hebben met munten en of bankbiljetten.
Gebruikersavatar
koenmunten Indonesia
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2911
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:23

Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door koenmunten » 12 feb 2017, 16:19

Van de week zag ik de eerste politiek getinte avatar op het forum en later nog een tweede. En in een ander topic werd hier op gereageerd, zie onderstaand. Ik ben wel benieuwd wat forumleden, hier van vinden. Horen dit soort zaken wel of niet thuis op het forum?

Mijn mening verklap ik nog niet :knipoog: . Wel wil ik iedereen verzoeken om als je al iets wilt bespreken qua politiek dat dan via het praathuis te doen. In dit topic of in een ander topic dat je zelf start.
Laten we proberen in ieder geval geen inhoudelijke topics die over munten, biljetten e.d. gaan te vervuilen met discussies over politiek. Dan kunnen mensen die dat echt graag willen los gaan over politiek in het praathuis en kunnen anderen die graag alleen over munten en biljetten lezen dat doen in inhoudelijke topics, zonder dat ze gestoord worden door politiek gerelateerde opmerkingen waar zij niet op zitten te wachten.

Bedankt vast allemaal. En ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Onderstaande de betreffende opmerking en reactie:
Martin schreef:
pac27 schreef:Geachte Martin, hartelijk dank voor de informatie over de munt…. Maar ik vind je “ politieke mededeling” op de pagina iets minder, ben der niet mee eens. Ik dacht dat het hier om munten ging? Hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik je hier op aanspreek.
groetjes
Beste 'Pac27',

Wellicht kom ik uit een andere tijd dan jou. Ik kan me nog heel goed herinneren dat, rond verkiezingstijd, er affiches werden geplakt (al dan niet illegaal). Ook maakte men geen geheim van een politieke overtuiging en maakte die duidelijk door plakkaten voor het raam te hangen of buttons te dragen. Voor mij is het een essentieel onderdeel van een democratie dat men VRIJ een mening mag hebben en deze mag uiten. Dat geldt niet alleen binnen een gesloten gespreksgroep, maar ook op werk, school, café, kerk of waar dan ook.
Dat jij het niet eens bent met MIJN politieke keus vindt ik niet bezwaarlijk en ik vind het prima dat je hiervan kond doet, hoewel ik niet geheel snap dat jij je ergert aan een andere mening dan de jouwe als die wordt geventileerd. Ik heb er in het geheel geen moeite mee dat een ander lid b.v. propaganda maakt voor de PVV door dat logo te gebruiken als avator. Het zegt wellicht iets over het democratisch gehalte van de andersdenkenden dat daarop GEEN commentaar wordt geleverd. En, sterker nog, ik heb het altijd prima met die persoon kunnen vinden en daar zal dit echt geen verandering in brengen.
Of dit in een forum thuishoort zoals je oppert? Ik zou niet weten waarom niet. Een forum is een groep mensen met een gezamenlijke interesse, in dit geval munten. Etnische achtergrond, sekse, religieuze achtergrond of politieke overtuiging, het zijn toch dingen waarvoor men zich niet hoeft te schamen? Als iemand kiest voor zelfcensuur op dat gebied is dat zijn of haar keus. Openheid hierover geeft misschien aan dat iemand zich hiervoor niet schaamt, is daar iets fout aan in een pluriforme, democratische samenleving waarin men elkaars mening respecteert? Het (verkrampt) tot taboe verklaren lijkt me geen teken van een open samenleving, per slot van rekening toch ook een van de fundamentele gedachtepijlers waarop de PVV stoelt?
Mocht je dit ter discussie willen stellen ben ik gaarne bereid hierover een item te openen in het praathuis. Dat is, binnen onze site, een plek die juist is bedoeld voor niet-numismatische onderwerpen (waaronder ook politieke items kunnen vallen). Tot ik overtuigd wordt door het tegendeel claim ik de vrijheid een politieke overtuiging te hebben en die te laten kennen, ook buiten de beslotenheid van een stemhokje. Mijn mening hoeft niet gedeeld te worden maar is daarom niet minder legitiem of aanstootgevend, dat heb je nu eenmaal binnen een democratische samenleving.
Hieronder de foto waarop ik mijn (tijdelijke) avator heb gebaseerd en de afbeelding van een affiche zoals ik voor mijn raam heb hangen :wave: .
G. Wilders.jpg
Wilders' Westen.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl

Gebruikersavatar
LUC Liberia
Donateur
Donateur
Berichten: 1012
Lid geworden op: 13 jan 2016, 11:15
Locatie: peperkust

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door LUC » 12 feb 2017, 17:38

ik heb de eerste topic gevolgd en ik zag Martin zijn avatar en ik dacht nog die heeft lef, trekt gewoon een "selfie" van zich zelf half in zijn blootje. :gniffel:
Wat betreft de avatar: kom dit kan niet aanstotend zijn, ten eerste is hij niet zo duidelijk en ten tweede die kan van interpretatie alle kanten op.
Wat betreft zijn onder schrift: daar kun je zeggen dat je dit beter niet doet op dit forum voor munten, want hij doet daar een politiek getinte oproep.
En dit kan voor sommige leden gevoelig liggen, zo ook als religie.
Maar persoonlijk denk ik niet dat het Martin zijn bedoeling was om mensen of leden te provoceren.
Zijn tweede afbeelding had hij beter achter gehouden voor het praat huis. :knipoog:
Groeten Luc. :D

pac27
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 jan 2017, 19:00

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door pac27 » 12 feb 2017, 17:41

"geen inhoudelijke topics die over munten, biljetten e.d. gaan te vervuilen met discussies over politiek" Dat is eigenlijk precies wat ik bedoelde, verder voelt het alsof mij iets wordt opgedrongen waar ik geen behoefte aan heb, vind het ook vrij onbeleefd om mij te bombarderen met dat hele verhaal en de foto’s die op de pagina zijn geplaatst, als ik behoefte heb om iemand zijn politieke voorkeur te kennen, dan vraag ik het wel! IK BEN PRO WILDERS, maar Ik zou het niet in mijn hoofd halen om op iemand zijn pagina, ongevraagd WIE REDT NEDERLAND? STEM WILDERS te schrijven, het is voor mijn gevoel misbruik maken van de situatie, (ik help je wel met info over de munt, maar je moet wel mijn politieke boodschap aanhoren) als ik over politiek wil praten, dan zoek ik wel en politiek forum, ik vind dat politiek, religie (en voetbal) niet kunnen. Dat is mijn mening.

pac27
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 jan 2017, 19:00

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door pac27 » 12 feb 2017, 17:58

nog even dit; ik heb NIETS tegen Martin, noch tegen zijn persoonlijke politieke mening, wat mij betreft is verder alles in orde. Zijn kundigheid en kennis over munten heeft verder hier niets mee te maken!

Gebruikersavatar
Ilosab Hungary
Superlid
Superlid
Berichten: 5540
Lid geworden op: 20 feb 2010, 14:06
Locatie: 1500 km vanaf Utrecht

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Ilosab » 12 feb 2017, 20:06

Ik vind dat politiek getinte opmerkingen dan wel andere beschamende zaken (porno ed.) niet op dit forum thuis horen, ook niet in een avatar. Als men dit soort meningen wil ventileren dan kan met dat op Facebook doen maar niet hier, ik vind dit ongepast.
Papiergeld Nederland, Hongarije, Wereld (1 biljet of met opeenvolgende serienummers/land), Euromunten + coincards Nederland.
Lid IBNS: 668 Lid Forum: 171

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door janssenfrank » 12 feb 2017, 20:53

Martin heeft gelijk als hij zegt dat het vroeger heel normaal was om een poster voor je raam te hangen of je op een andere wijze te uiten. Maar dan loop je langs een willekeurig huis waar iemand iets van zichzelf laat zien. Sommige mensen hangen een politieke poster op, anderen zetten de tuin vol met tuinkabouters, weer een ander heeft "Jezus redt" op het dak staan...

Als je langs een willekeurig huis loopt en zoiets ziet, dan denk ik dat je er niet teveel drukte om moet maken. Op een forum als dit vind ik het wat anders. Ik kom hier voor munten en aanverwante zaken en dan vind ik dit soort persoonlijke zaken niet interessant (uitgezonderd in de kantine-fora).

Dat men een bepaalde mening, overtuiging, gezindte, seksuele voorkeur of wat dan ook heeft, mag best eens genoemd of besproken woren, maar ik vind het zelf niet zo fijn om dat in de vorm van een avatar of subschrift te zien. Het komt namelijk ook nog bij ieder bericht van die persoon terug.
Edit: Hier in het praathuis mag er wat mij betreft best eens van gedachten worden gewisseld over politieke zaken. Ook als het een lastige discussie zou zijn. Maar laten we niet vergeten dat we hier zijn voor de munten en bankbiljetten
Laatst gewijzigd door janssenfrank op 13 feb 2017, 01:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Gebruikersavatar
sjors-sjors Nederland
Senior lid
Senior lid
Berichten: 514
Lid geworden op: 05 mar 2016, 14:06

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door sjors-sjors » 12 feb 2017, 21:46

Eens met Janssenfrank, ik kom hier voor de muntjes. Als ik politieke zaken wil zien zoek ik daar wel specifiek naar. Als forumleden toch menen hun politieke voorkeur te moeten uitten dan kan dat in de Kantine.
Leeuwendaalders op jaar: 18%

Jan W Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 3449
Lid geworden op: 29 dec 2011, 00:05

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Jan W » 12 feb 2017, 21:56

Wat mij betreft laten we politieke opmerkingen et cetera helemaal achterwege op het forum. Geen onderwerp waarover de emoties zo hoog kunnen oplopen en dat zou zonde zijn in een tijd waarin dit mooie forum het eigenlijk al zwaar genoeg heeft. Straks haken nog meer mensen af.

Zelf ben ik overigens enorm politiek geïnteresseerd maar is er echter ook geen enkele ander onderwerp wat momenteel bij mij zoveel irritaties oproept als de hedendaagse politiek. Zowel nationaal als internationaal. Ik zou het nogmaals heel erg zonde vinden als ik me tussen de politieke boodschappen door moet worstelen op dit forum. Dat zou het forum voor mij veel minder leuk en interessant maken.

spatbord
Donateur
Donateur
Berichten: 1365
Lid geworden op: 25 jul 2011, 13:51

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door spatbord » 12 feb 2017, 22:07

Ik heb zelf geen enkele moeite met politieke boodschappen in avatars en signatures, simpelweg omdat deze in de instellingen uitgeschakeld kunnen worden. Ik heb deze standard uitgeschakeld, en had dan ook nog geen politieke boodschappen gezien op het forum. :)

Voor de rest vind ik het niet nodig om politieke discussie compleet te verbannen, wat mij betreft kan dat prima in het praathuis. Dan kunnen alle andere topics ervan verschoond blijven. Wel denk ik dat er dan wat strenger dan normal gemodereerd mag worden in de 'politieke' topics, om te zorgen dat de discussie ook beschaafd blijft.

Melcoins Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 455
Lid geworden op: 31 dec 2013, 20:44

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Melcoins » 12 feb 2017, 22:37

Jan W schreef:Wat mij betreft laten we politieke opmerkingen et cetera helemaal achterwege op het forum. Geen onderwerp waarover de emoties zo hoog kunnen oplopen en dat zou zonde zijn in een tijd waarin dit mooie forum het eigenlijk al zwaar genoeg heeft. Straks haken nog meer mensen af.

Zelf ben ik overigens enorm politiek geïnteresseerd maar is er echter ook geen enkele ander onderwerp wat momenteel bij mij zoveel irritaties oproept als de hedendaagse politiek. Zowel nationaal als internationaal. Ik zou het nogmaals heel erg zonde vinden als ik me tussen de politieke boodschappen door moet worstelen op dit forum. Dat zou het forum voor mij veel minder leuk en interessant maken.
Yep, hou het bij munten.

Mel

Gebruikersavatar
CorioCoins Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 1072
Lid geworden op: 30 nov 2014, 14:43
Locatie: Heerlen

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door CorioCoins » 12 feb 2017, 23:01

Jan W schreef:Wat mij betreft laten we politieke opmerkingen et cetera helemaal achterwege op het forum. Geen onderwerp waarover de emoties zo hoog kunnen oplopen en dat zou zonde zijn in een tijd waarin dit mooie forum het eigenlijk al zwaar genoeg heeft. Straks haken nog meer mensen af.

Zelf ben ik overigens enorm politiek geïnteresseerd maar is er echter ook geen enkele ander onderwerp wat momenteel bij mij zoveel irritaties oproept als de hedendaagse politiek. Zowel nationaal als internationaal. Ik zou het nogmaals heel erg zonde vinden als ik me tussen de politieke boodschappen door moet worstelen op dit forum. Dat zou het forum voor mij veel minder leuk en interessant maken.
Ik sluit mij volledig aan bij Jan.
Ondanks dat ik het standpunt van Martin best kan begrijpen overigens, het zal nooit een positieve draai geven aan het forum,
eerder negatieve reacties omdat meningen nu eenmaal verdeeld zijn en zou je dat te weeg willen brengen door middel van een avatar?

Gebruikersavatar
Arjena3 Nederland
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 614
Lid geworden op: 01 apr 2013, 23:45
Locatie: Wijdenes

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Arjena3 » 13 feb 2017, 01:49

Ik vind dat er in de rubriek "het praathuis" best over andere zaken en dingen dan munten of bankbiljetten mag worden gesproken.
Men is niet verplicht om topics te lezen en zolang ze in het praathuis staan heb ik er geen moeite mee.

Zelf ben ik er voor de verkiezingen nog lang niet uit en ga gewoon partijprogramma's lezen.

Het maken van affiches en die als avatar gebruiken vind ik te ver gaan omdat je dan de avatar ook in andere rubrieken tegen komst wanneer diegene reageert of een topic plaatst.

Gebruikersavatar
koenmunten Indonesia
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2911
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:23

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door koenmunten » 13 feb 2017, 14:01

Ik was zelf onaangenaam verrast toen ik opeens de eerste avatar zag met het logo van een politieke partij.
Je schijnt het iets met de instellingen te kunnen doen zodat je dat avatars niet ziet, maar de meeste avatars hebben leuke afbeeldingen van munten of andere zaken die direct gerelateerd zijn aan onze hobby en dit forum en die wil ik wel graag zien.

Zelf heb ik geen behoefte om te weten waar iemand op stemt, of welke religie iemand aanhangt en dat soort zaken.
En bij diverse reacties zie ik vergelijkbare meningen. Het zou dus mooi zijn als we avatars niet gebruiken voor het ventileren van politieke meningen. En ook inhoudelijke topics over munten, biljetten e.d. niet vervuilen met reacties die een politieke lading hebben.

Natuurlijk kan er wel over gepraat worden over politiek in het praathuis. Dat deel van het forum is geschikt voor allerlei zaken die niet direct met munten en bankbiljetten te maken hebben. Mensen die geen behoefte aan politieke prietpraat hoeven zo'n topic niet te openen en hebben er dan verder ook geen last van als ze gericht op hun hobby op het forum komen.
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl

Gebruikersavatar
leon voorn Philippines
Donateur
Donateur
Berichten: 1372
Lid geworden op: 01 aug 2009, 21:13
Locatie: hoogeveen....iloilo city

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door leon voorn » 14 feb 2017, 08:56

naar mijn mening zecht de avatar toch wel wat over de persoon in kwestie,en dat kan voor mij betekenen dat ik heel snel langs zijn"post"heen scroll
ik ben wat politiek betreft neutraal en kan niet beenvloed worden,ga niet stemmen,want ik ben erg teleurgesteld in de nederlandse regering.
ik zal dus even niet het praathuis bezoeken.mvrgroet leon voorn
collector of world coins and banknotes :thumb up:
Philippines em.notes see you At muntmanifestatie 2020

Gebruikersavatar
Martin
Senior lid
Senior lid
Berichten: 713
Lid geworden op: 20 feb 2011, 12:38
Locatie: Limbabwe

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Martin » 16 mar 2017, 12:57

Verkiezingen zijn voorbij en de uitslag spreekt voor zich:

Voor Wilders: 13.1 % :suprised:
Voor de Vrijheid: 86.9 % :klap:

froggy froggy froggy froggy froggy froggy froggy

Martin
Geld maakt niet gelukkig, munten wel.

Gebruikersavatar
Lumi Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 711
Lid geworden op: 13 sep 2009, 20:58
Locatie: Weert

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Lumi » 16 mar 2017, 16:44

Het is maar net wat je verstaat onder vrijheid........

Na WO 2 was er vrijheid, momenteel komen er nog steeds toekomstige bezetters binnen.
Benieuwd of we over een paar jaar nog van vrijheid kunnen spreken en we blij moeten zijn met de 86,9 % die zogenaamd voor de vrijheid hebben gestemd......

Ludo
Marktplaats: http://verkopers.marktplaats.nl/619572
Catawiki: Mijn shop - Luudmir
Gezocht munten van Montmorency - Hoorne - Horne - Weert

Gebruikersavatar
Einstein België
Senior lid
Senior lid
Berichten: 482
Lid geworden op: 23 aug 2009, 20:31
Locatie: Nieuwpoort

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Einstein » 16 mar 2017, 17:12

Als Belg kan ik alleen maar vaststellen dat Rutte voornamelijk angst predikte voor het geval Wilders zou winnen.
Is dàt dan geen vorm van populisme?...
marc

Gebruikersavatar
koenmunten Indonesia
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2911
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:23

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door koenmunten » 16 mar 2017, 18:59

Ik ben zelf geen fan van Wilders, en zal nooit op hem stemmen, maar ook niet op de VVD, SGP en nog een paar partijen :knipoog:. Maar we hebben gelukkig vrijheid van meningsuiting en een democratisch land en mensen hebben de vrijheid om te stemmen wat ze willen. De PVV is niet de grootste partij geworden en zeker niet zo groot als sommige hoopten/vreesden.
Maar hoe dan ook Wilders heeft en een aantal zetels bijgekregen en was een van de winnaars van deze verkiezingen.

Zelf zie ik het als een soort proteststemmen, zoals ook wel eens bij de SP bijvoorbeeld het geval is. Het geeft voor mij aan dat er op dit moment erg veel mensen ontevreden zijn in Nederland over een aantal zaken die nu spelen. En dat er voor de partijen die nu in de regering komen VVD/CDA/D66 en CU of GL een belangrijke taak ligt om te zorgen dat ook deze mensen weer gaan zien en voelen dat het goed gaat met Nederland. Dat de bankencrisis meer de oorzaak was van veel onvrede dan de vluchtelingen. Dat we hopelijk allemaal weer iets meer te besteden krijgen. Dat je met meerdere geloven zonder problemen in een land kunt samenleven. Dat je hulp kan bieden zonder dat de kwaliteit van leven in NL daar onder hoeft te lijden.
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl

Arnout
Volledig lid
Volledig lid
Berichten: 233
Lid geworden op: 02 okt 2011, 12:45

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Arnout » 16 mar 2017, 19:21

Ik zou op het forum graag alleen politiek op munten en bankbiljetten zien. En daar zijn leuke voorbeelden van te vinden.
Voor politieke discussies zou ik zeggen: ga naar een ander forum.

Gebruikersavatar
koenmunten Indonesia
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2911
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:23

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door koenmunten » 16 mar 2017, 19:31

Arnout schreef:Ik zou op het forum graag alleen politiek op munten en bankbiljetten zien. En daar zijn leuke voorbeelden van te vinden.
Voor politieke discussies zou ik zeggen: ga naar een ander forum.
Hoi Arnout,

Hier hebben we het eerder in dit topic en een ander topic ook al over gehad.
Daarom hebben we op dit forum een praathuis en staat dit topic daar. In het praathuis kun je het overal over hebben. Dat hoeft niet over munten en bankbiljetten gaan. Als we het maar op een normale manier doen en andere forumleden in hun waarde laat. En de bedoeling van het praathuis is dus dat als je over andere dingen dan munten en bankbiljetten wilt praten dat je dat hier doet en dat je op het rest van het forum de inhoudelijke topics niet vervuild met andere zaken.
In de titel van het topic staat duidelijk waar het over gaat. Als je geen behoefte hebt het hierover of over andere zaken te hebben naast munten en biljetten, kun je natuurlijk de topics uit het praathuis links laten liggen en ze niet lezen.
En een leuk idee om een topic te openen met politieke uitingen op munten/biljetten natuurlijk. Start jij 'm op?
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl

Gebruikersavatar
Martin
Senior lid
Senior lid
Berichten: 713
Lid geworden op: 20 feb 2011, 12:38
Locatie: Limbabwe

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Martin » 17 mar 2017, 14:53

Arnout schreef:Ik zou op het forum graag alleen politiek op munten en bankbiljetten zien.
Er bestaan veel munten en bankbiljetten op dat gebied die op zich ook een leuk thema vormen. Een gulden met de minister van feest, een koningin met legerhelm of een biljet van Wilders...
wilder.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Geld maakt niet gelukkig, munten wel.

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door janssenfrank » 17 mar 2017, 22:52

Vroeger plakte wel eens stickers op guldens en rijksdaalders bij wijze van reclame-uiting. Zijn die er ook niet geweest met logo's van politieke partijen?
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Gebruikersavatar
koenmunten Indonesia
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2911
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:23

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door koenmunten » 17 mar 2017, 23:30

janssenfrank schreef:Vroeger plakte wel eens stickers op guldens en rijksdaalders bij wijze van reclame-uiting. Zijn die er ook niet geweest met logo's van politieke partijen?
Ik denk het wel maar ik weet het niet zeker. Ik heb er geen met een politiek getint stickertje in mijn verzameling geloof ik.
Er zitten trouwens nog steeds af en toe stickers op munten. Toevallig kreeg ik er vandaag een met de tekst: "geef je mij aan de collectant?". Een sticker van de nierstichting uit de collecteweek van 18 t/m 24 september.
Vrijheid kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Winnaar van de munthunter-voetbalpoule EK 2016

Ik ben op zoek naar plantagegeld !!!
Kijk eens op http://www.plantagegeld.nl

Melcoins Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 455
Lid geworden op: 31 dec 2013, 20:44

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Melcoins » 18 mar 2017, 11:44

Arnout schreef:Ik zou op het forum graag alleen politiek op munten en bankbiljetten zien. En daar zijn leuke voorbeelden van te vinden.
Voor politieke discussies zou ik zeggen: ga naar een ander forum.
Ha Arnout,

Ik ben het helemaal met je eens. Ga naar een ander forum. Het doet afbreuk aan het doel van dit forum. Dat het alleen in het praathuis gebeurt lijkt mij een 'porno op tv'-argument. Het blijft afbreuk doen aan het doel van het forum en is in die zin vervuilend. Als men geinterresseerd is in de mening van een forum-lid over iets anders dan munten stuur een PB voor de privemail of stuur een PB om af te spreken op een ander forum. Dat is toch gewoon netjes.
Is het een grondwettelijk recht om overal, over alles, oeverloos en ten overstaan van iedereen - dus grenzeloos, ongericht en met geneloos kennisgebrek - te OH-en?

Houd dit forum gericht op munten zodat iedereen elkaar met plezier kan vinden. Laat de verdelende vliegenafvangerij maar over aan het nationaal toneel. Wees nu eens geen volger.

Mvgr,

Mel

Melcoins Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 455
Lid geworden op: 31 dec 2013, 20:44

Re: Politiek getinte opmerkingen, afbeeldingen e.d. op forum

Bericht door Melcoins » 18 mar 2017, 11:48

koenmunten schreef:
janssenfrank schreef:Vroeger plakte wel eens stickers op guldens en rijksdaalders bij wijze van reclame-uiting. Zijn die er ook niet geweest met logo's van politieke partijen?
Ik denk het wel maar ik weet het niet zeker. Ik heb er geen met een politiek getint stickertje in mijn verzameling geloof ik.
Er zitten trouwens nog steeds af en toe stickers op munten. Toevallig kreeg ik er vandaag een met de tekst: "geef je mij aan de collectant?". Een sticker van de nierstichting uit de collecteweek van 18 t/m 24 september.
Ha Koenmunten,

Zou het niet een leuk experiment zijn om een sticker van Munthunter te maken om te zien hoe snel deze weer opduiken?

Mel

PS Zou men daarvoor toestemming moeten hebben?

Terug naar “Het Praathuis”