Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor getekend

Hier kun je met elkaar praten over zaken die niet per se iets te maken hoeven te hebben met munten en of bankbiljetten.
Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor getekend

Bericht door janssenfrank » 04 sep 2014, 20:57

Onlangs heb ik iets besteld wat per aangetekende post zou worden verzonden. De verkoper blijkt dit keurig te hebben gedaan en de zending zou vorige week donderdag om half een zijn afgeleverd. Alleen... niet bij mij. Ik was op mijn werk en ik woon alleen, dus niemand kan die zending hebben aangenomen.

Bij het opvragen van de handtekening blijkt dat er wel "Janssen" staat gekrabbeld, maar mijn handtekening ziet er echt wel heel anders uit.

Ik vermoed dat ze de zending bij een van de buren hebben afgegeven, maar ik weet natuurlijk niet wie. Die heeft dan op mijn naam getekend en het pakketje niet bij mij afgegeven.

Morgen doet de verzender navraag, maar ik heb zelf ook al een bericht aan de post gestuurd. Wordt dus nog vervolgd. Maar ik wilde dit graag delen, omdat de post wel heel raar met aangetekende zendingen kan omgaan. En dan komt het gesteggel over een vergoeding als ze het echt kwijt zijn.

Stom is ook weer: Ik heb € 8,50 verzendkosten betaald en ging dus uit van een aangetekend pakket. Dan is vergoeding max. 500 euro. Het is echter per aangetekende brief verzonden, en dan is de max. vergoeding maar 50 euro.

Waarschijnlijk ben ik dus (een deel van) mijn geld kwijt.

Weer een paar dingen bijgeleerd:
1.Verzend op de juiste manier:
  1. Aangetekende brief kost € 7,95. max. vergoeding € 50,-
  2. Verzekerde brief kost € 12,95. max vergoeding € 500,- (deze optie niet nemen, want aangetekend pakket is goedkoper)
  3. Aangetekend pakket kost € 8,60 max. vergoeding € 500,-
  4. Verzekerd pakket € 14,45. max vergoeding € 5.500,-
2. Altijd vermelden "Alleen Huisadres", anders geven ze het bij de buren af en moet je maar zien of zij het je geven.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

neozion
Donateur
Donateur
Berichten: 1390
Lid geworden op: 02 okt 2010, 18:42

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door neozion » 04 sep 2014, 21:33

Is helaas erg normaal. Sinds de post met sub contracters werken die per pakje betaald worden.... Regelmatig tekende de bezorger zelf. Hij wist toen nog niet dat zijn baas mijn schoonvader was. Sinds dien is het voor ons wel verbeterd.

Alleen huisadres vermelden heeft ook weinig zin. Vorige buurmam was agent en kreeg zijn uniform etc altijd aangetekend op prive adres. Stond duidelijk op dat het alleen op huis adres persoonlijk mag worden overgedragen. Laat ik het er maar op houden dat er regelmatig een uniform bij mij lag. De scan computer geeft het trouwens ook aan. Maar de bezorgers hebben er schijt aan.

De pos t is echt k*t. Beter kan je fedex of ups gebruiken voor de ontvangst van munten en waarde.

Gebruikersavatar
jellediemen
Volledig lid
Volledig lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 jun 2014, 20:26

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door jellediemen » 04 sep 2014, 21:49

Als het goed is moet er aangegeven zijn waar de brief is afgeven...

tevens;

mijn vader vertelde pas geleden dat hij voor een mevrouw waar mee hij werkt (een gehandicapte) een keer naar de postbode was gegaan om te vragen waar een aangetekende brief was gebleven (die 2weken eerder aangekomen zou zijn), waarop de postbode dood leuk 2 dagen later met die brief aankwam zetten... Wat eigenlijk helemaal niet mag.

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door janssenfrank » 04 sep 2014, 23:37

*zucht

Ze moeten nog wat meer privatiseren (dat is de economische term voor "naar de kloten helpen").

Maaruhhh... een postbode die zelf tekent; dat lijkt mij toch echt wel een gevalletje valsheid in geschrifte. En buren die post aannemen en niet doorgeven lijken me ordinaire dieven. Verkoper verstuurt in feite verkeerd (brief ipv pakket), gevalletje "beetje dom". En iets zegt me dat ik her zelf ook niet handig heb gedaan, al zie ik niet wat ik fout heb gedaan.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Koevoets numismatics Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 1043
Lid geworden op: 19 sep 2012, 09:56

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door Koevoets numismatics » 05 sep 2014, 00:14

De verkoper doet hier niks verkeerd in mijn ogen. Ik verzend ook per aangetekende brief en daar vraag ik ook 8,50 voor. Een aangetekend pakket kost 8,60, dus dan is het dus niet persé zo dat je een aangetekend pakket zou kunnen verwachten bij verzendkosten van 8,50. Dat kan ook alleen als het niet in de brievenbus past dus dan moet de verkoper er weer een kartonnen doosje omheen doen, dus dan zou 9,50 redelijk zijn.

Maar het volgende is belangrijker. De 500 Euro verzekerde waarde geldt helaas niet voor het verzenden van munten. Munten moeten altijd in een sealbag verzonden worden om volledig verzekerd te zijn. Dit kan zowel met verzekerde brief als met verzekerd pakket, een verzekerd pakket is dan een kartonnen doosje in een sealbag. Het verzekerde pakket is alleen van toepassing op het buitenland, met name naar landen die geen verzekerde brieven accepteren.

Dat het heel droevig gesteld is met de post kan ik wel beamen.

Gebruikersavatar
mk0111 Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 259
Lid geworden op: 08 aug 2009, 14:46
Locatie: Almere

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door mk0111 » 05 sep 2014, 00:40

neozion schreef:Alleen huisadres vermelden heeft ook weinig zin. Vorige buurman was agent en kreeg zijn uniform etc altijd aangetekend op prive adres. Stond duidelijk op dat het alleen op huis adres persoonlijk mag worden overgedragen. Laat ik het er maar op houden dat er regelmatig een uniform bij mij lag. De scan computer geeft het trouwens ook aan. Maar de bezorgers hebben er schijt aan.
Klopt. Mijn pakketjes liggen soms ook bij de buren terwijl ze echt alleen bij mijn huisadres bezorgd mochten worden :S
neozion schreef:De pos t is echt k*t. Beter kan je fedex of ups gebruiken voor de ontvangst van munten en waarde.
Die leveren wellicht betere service, maar ze zijn wel duurder.

En nu ik het toch over de prijs heb... Vanuit Ierland is mij een bubbelenveloppe gestuurd met 6 muntjes. Ik stuurde een soortgelijke bubbel enveloppe met 6 muntjes terug.. Ik betaalde 3,12 euro. Die gast in Ierland had aan een postzegel van 1 euro genoeg. :dizzie: Het valt mij op dat Nederland gewoon belachelijk duur is. Je zou bijna al je pakketjes/brieven voor de rest van de wereld opsparen en tegelijk versturen vanuit het buitenland.
Groeten,
Marcel

http://www.mk0111.nl

Gebruikersavatar
marksch Poland
Senior lid
Senior lid
Berichten: 412
Lid geworden op: 28 mar 2014, 23:56

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door marksch » 05 sep 2014, 01:46

Hoi,

Dit is misschien enigszins off-topic, maar wel zijdelings gerelateerd. Ik heb een boek geschreven en elke week of twee weken moet ik een aantal exemplaren versturen. Dat doe ik via het dichtstbijzijnde postagentschap in Duitsland. Als ik het boek vanuit Nederland naar het buitenland verstuur, kost dit namelijk ongeveer € 8,50 (het is alweer even geleden dat ik de prijzen heb gecontroleerd). Als ik het boek binnen Nederland wil versturen, betaal ik € 3,85 (dat weet ik toevallig wel exact). Als ik het boek binnen Duitsland verstuur, betaal ik slechts 1 euro en vanuit Duitsland kan ik voor € 3,45 mijn boek over de hele wereld versturen. Het is dus goedkoper om mijn boek vanuit Duitsland naar Nederland te versturen dan hetzelfde boek binnen Nederland te versturen.

Wat betreft de aangetekende brief: direct aangifte doen en met het afschrift van de aangifte naar het postagentschap en een claim indienen.

Vriendelijke groet,

Mark

neozion
Donateur
Donateur
Berichten: 1390
Lid geworden op: 02 okt 2010, 18:42

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door neozion » 05 sep 2014, 07:22

jellediemen schreef: mijn vader vertelde pas geleden dat hij voor een mevrouw waar mee hij werkt (een gehandicapte) een keer naar de postbode was gegaan om te vragen waar een aangetekende brief was gebleven (die 2weken eerder aangekomen zou zijn), waarop de postbode dood leuk 2 dagen later met die brief aankwam zetten... Wat eigenlijk helemaal niet mag.
qua post zijn er:

1 postbezorgers, dat zijn de "ongeschoolde" bezorgers van de brievenbus post. Vroeger had je een postbode, die sorteerde zelf en bezorg de post. Nu sorteert er iemand op de vestiging, de postbezorger, die geen eed meer heeft afgelegd, bezorgd ze, of doet er een poging tot.

2 subcontracters die bezorgen de aangetekende, secure zendingen en de pakketten.

nr 1 zal nooit een aangetekende kunnen bezorgen.

Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2926
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door llinde » 05 sep 2014, 13:35

Koevoets numismatics schreef:Maar het volgende is belangrijker. De 500 Euro verzekerde waarde geldt helaas niet voor het verzenden van munten. Munten moeten altijd in een sealbag verzonden worden om volledig verzekerd te zijn. Dit kan zowel met verzekerde brief als met verzekerd pakket, een verzekerd pakket is dan een kartonnen doosje in een sealbag. Het verzekerde pakket is alleen van toepassing op het buitenland, met name naar landen die geen verzekerde brieven accepteren.
Op een wat kromme manier is dit ook verstopt in de algemene voorwaarden (artikel 12.1 2):
Binnenlandse Zendingen inhoudende geld,
geldswaardig papier, edele metalen, edelgesteenten,
parels, voorwerpen of documenten met een kunst- of
verzamelwaarde en reisdocumenten dienen te worden
verzonden met een verhoogde aansprakelijkheid van
€ 5.500,-
Maar dit wordt dan weer ongedaan gemaakt door:
6.
Het vermelde in de artikelen 12.1.1 tot en met 12.1.5 is
niet van toepassing op losse Zendingen waarvoor geen
separaat contract is afgesloten. Hiervoor geldt het
navolgende:
a.
Bij binnenlandse Zendingen, met uitzondering van
Zendingen van 10-30 kg zonder Aanvullende dienst, en
bij Internationale Zendingen exclusief Global Pack en
Zendingen met track en trace van 20-30kg verzonden
binnen de Europese Unie exclusief Griekenland, Malta
en Cyprus, maakt “verhoogde aansprakelijkheid” tot
maximaal € 500,- per Zending, ongeacht de inhoud van
het pakket- standaard deel uit van het Servicekader.
b.
Bij de binnenlandse Zendingen, met uitzondering van
Zendingen van 10-30 kg zonder Aanvullende dienst, en
bij Internationale Zendingen met track en trace van
20-30kg verzonden binnen de Europese Unie exclusief
Griekenland, Malta en Cyprus kan op verzoek een
verhoogde aansprakelijkheid worden overeengekomen
van maximaal € 5.500 ,- per Zending.
Betekent dit nu dat klanten met een contract slechtere voorwaarden hebben dan particulieren die af en toe iets verzenden?

Luit

Gebruikersavatar
Lotus07
Superlid
Superlid
Berichten: 1083
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:49
Locatie: In het hoekje van onze centraalste provincie! ;)

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door Lotus07 » 05 sep 2014, 16:57

Heeft iemand ook wel eens gehad dat een normale personenwagen met particulier jouw pakket komt afleveren? Ik heb dit 2 keer meegemaakt, heb er verder geen problemen mee gehad, maar zijn dit wel officiële medewerkers van PostNL?
Verzamelt: wereldmunten en -bankbiljetten; is vooral op zoek naar DDR, Oostblok en NL munten/biljetten!

Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2926
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door llinde » 05 sep 2014, 17:05

Lotus07 schreef:een normale personenwagen met particulier
Hoe herken jij een particulier? Naast PostNL zijn er nog diverse andere bezorgdiensten en koeriers....

Luit

neozion
Donateur
Donateur
Berichten: 1390
Lid geworden op: 02 okt 2010, 18:42

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door neozion » 05 sep 2014, 17:11

Lotus07 schreef:Heeft iemand ook wel eens gehad dat een normale personenwagen met particulier jouw pakket komt afleveren? Ik heb dit 2 keer meegemaakt, heb er verder geen problemen mee gehad, maar zijn dit wel officiële medewerkers van PostNL?
postnl heeft geen officiele medewerkers meer, alleen nog subcontracters, die moeten officieel met een witte bus type crafter of vergelijkbaar rijden omdat ze gevuld worden via een lopende band.
maar soms rijden ze extra met auto of caddy

Gebruikersavatar
Lotus07
Superlid
Superlid
Berichten: 1083
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:49
Locatie: In het hoekje van onze centraalste provincie! ;)

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door Lotus07 » 05 sep 2014, 17:12

llinde schreef:
Lotus07 schreef:een normale personenwagen met particulier
Hoe herken jij een particulier? Naast PostNL zijn er nog diverse andere bezorgdiensten en koeriers....

Luit
Naar mijn weten zag hij er in ieder geval uit als een particulier, hij had namelijk geen PostNL uniform of zoiets dergelijks aan.
Verzamelt: wereldmunten en -bankbiljetten; is vooral op zoek naar DDR, Oostblok en NL munten/biljetten!

neozion
Donateur
Donateur
Berichten: 1390
Lid geworden op: 02 okt 2010, 18:42

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door neozion » 05 sep 2014, 17:14

llinde schreef: Betekent dit nu dat klanten met een contract slechtere voorwaarden hebben dan particulieren die af en toe iets verzenden?
Luit
Grote klanten met contracten gaan voor op de particulieren. Dus als het druk is gaan pakketten van particulieren altijd naar de reserve bank omdat er met de grote bedrijven een afspraak is dat pakketten altijd de volgende dag aangeboden worden. Met particulieren niet, dus als wij als klootjesvolk een pakje versturen in de drukke tijden dan kan het zomaar een week onderweg zijn.

neozion
Donateur
Donateur
Berichten: 1390
Lid geworden op: 02 okt 2010, 18:42

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door neozion » 05 sep 2014, 17:15

Lotus07 schreef:
llinde schreef:
Lotus07 schreef:een normale personenwagen met particulier
Hoe herken jij een particulier? Naast PostNL zijn er nog diverse andere bezorgdiensten en koeriers....

Luit
Naar mijn weten zag hij er in ieder geval uit als een particulier, hij had namelijk geen PostNL uniform of zoiets dergelijks aan.
Ze moeten een post polo dragen, maar ik zie ze ook vaak zat zonder. Mag niet, maar gebeurt wel.

Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2926
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door llinde » 05 sep 2014, 18:35

Maar naast PostNL heb je bijvoorbeeld ook nog Selektvracht en die rijden vaak in normale personenauto's, soms met een sticker er op, maar ook wel eens zonder.
Als je via DHL for you verstuurt, komt het meestal aan met Selektvracht en dus niet met een gele DHL bus...

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door janssenfrank » 26 sep 2014, 16:57

Inmiddels een ruime maand later is de post nog bezig met het onderzoek. Vandaag kreeg ik een brief met de vraag of de zending al terecht is. Helaas niet.

De postbezorger houdt bij hoog en bij laag vol de zending aan mij te hebben afgegeven. Ik heb daarom een kopie van mijn urenstaat en een verklaring van mijn werkgever opgestuurd om aan te tonen dat ik op die tijd niet thuis kon zijn geweest. Tevens heb ik een kopie gestuurd van mijn ID bewijs, om aan te tonen dat het niet mijn handtekening was.

Ik heb de post laten weten dat ze een aangifte wegens verduistering en valsheid in geschrifte tegenmoet kunnen zien als ze niet de volledige schade vergoeden. Wordt dus nog vervolgd...
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2926
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door llinde » 26 sep 2014, 19:13

De post zal jou in ieder geval de schade niet vergoeden, jij bent immers de klant niet.
Voor schadevergoeding zal jij bij de verzender moeten aankloppen, die dan eventueel op zijn beurt de schade kan verhalen bij de post.

Luit

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door janssenfrank » 05 okt 2014, 14:53

De post heeft de vermissing erkend en zal een vergoeding van 50 euro uitbetalen aan de verkoper. Ik heb met de verkoper wat onderhandeld en in plaats van de Nederlands Indische gulden (die ik dus kwijt ben) krijg ik een halve en een hele gulden van 1848. Daarmee heb ik de munten van Willem II ook compleet.

Ik heb ook nog contact gehad met de politie, maar ze geven aan dat een aangifte doen wel mogelijk is, maar dat ze die zaak toch niet kunnen oplossen. De prioreiteit ligt bij het uitschrijven van flitsboetes, omdat ze dan met minder werk meer geld voor de armlastige eurolanden kunnen ophalen. Het schijnt dat een elektronisch gezette handtekening in feite ook niet rechtsgeldig is. dat probleem zal over een jaar of 10 getackelt zijn als we allemaal een biochip in onze reet geplant krijgen.

Nou ja, de verkoper heeft prima meegewerkt en voor hem ook alleen maar lof en een hele posititeve feedback.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Gebruikersavatar
Stephan O Nederland
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2535
Lid geworden op: 16 mar 2012, 10:57
Locatie: Onder Rotterdam

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door Stephan O » 06 okt 2014, 09:02

janssenfrank schreef:Nou ja, de verkoper heeft prima meegewerkt en voor hem ook alleen maar lof en een hele posititeve feedback.
Je hoort inderdaad wel eens anders...
janssenfrank schreef:krijg ik een halve en een hele gulden van 1848
Nu alleen nog zelf ontvangen... :roll:

Gr, Stephan
Verzameling 2 euromunten uit de circulatie: 193/368 CC (52,4%) + 176/337 'Normaal' (51,9%) Totaal: 369/705 stuks (52,3%)
ForumLid: #1080
3e in de EK 2016 voetalpool
5e in de Vrouwen EK 2017 voetbalpool
7e in de WK 2018 voetbalpool

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door janssenfrank » 06 okt 2014, 11:46

Nja, het zou wat zijn als deze bestelling ook niet zou aankomen...
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Koevoets numismatics Nederland
Donateur
Donateur
Berichten: 1043
Lid geworden op: 19 sep 2012, 09:56

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door Koevoets numismatics » 06 okt 2014, 12:41

Frank, ik hoop voor jou dat de halve en hele gulden Willem II 1848 mooi van kwaliteit zijn, want in het algemeen is de gulden Nederlands-Indië een stuk meer waard dan deze twee munten bij elkaar.

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door janssenfrank » 06 okt 2014, 16:39

Jawel hoor, ik heb foto's gezien en die waren veelbelovend. Ik moet er ook bijzeggen dat ik die gulden uit Indie voor vrij weinig kon krijgen en ik moest wel iets uitzoeken wat ongeveer dezelfde prijs had. De verkoper heeft me wel aangeboden een duurder exemplaar te sturen, maar dat heb ik geweigerd. De verkoper heeft al extra kosten en toestanden gehad, terwijl de fout niet bij hem maar bij de post lag, en dan wil ik hem niet nog eens extra verlies laten lijden.

Voor mij is het hele verhaal een goede leerschool geweest om goed op de waarde van de zending te letten en de verzendwijze erop af te stemmen. En verder wil ik post.nl een beetje mijden en zoveel mogelijk met DHL (laten) verzenden.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Gebruikersavatar
llinde Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 2926
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door llinde » 06 okt 2014, 17:47

janssenfrank schreef:En verder wil ik post.nl een beetje mijden en zoveel mogelijk met DHL (laten) verzenden.
Heb je daar een specifieke reden voor? Zelf heb ik namelijk met DHL veel slechtere ervaringen dan met PostNL....

Luit

Gebruikersavatar
janssenfrank Nederland
Superlid
Superlid
Berichten: 1615
Lid geworden op: 23 mei 2013, 11:38

Re: Aangetekende brief niet ontvangen, maar is wel voor gete

Bericht door janssenfrank » 06 okt 2014, 19:41

janssenfrank schreef:En verder wil ik post.nl een beetje mijden en zoveel mogelijk met DHL (laten) verzenden.
llinde schreef:Heb je daar een specifieke reden voor? Zelf heb ik namelijk met DHL veel slechtere ervaringen dan met PostNL....
De specifieke reden is dat ik niet helemaal tevreden ben over post.nl en met DHL heb ik tot nu toe alleen maar goede ervaringen.

Maar een koper mag ook via post.nl laten bezorgen, dat is mij om het even. Alleen als ik iets naar mij laat sturen, mag het voor mij liever met DHL.
Pecunia olet, sed vos adepto usus ad eam

winnaar van de munthunter-vrouwen EK-2017 voetbalpool

Terug naar “Het Praathuis”