

Betekent dat je ook in Brunei met Singapore dollars kunt betalen?willemo schreef:Laatst kwam ik tot de ontdekking dat in Singapore behalve de Singapore dollar ook de Brunei dollar als officieel betaalmiddel wordt toegestaan, zijn er bij forumleden andere landen bekend waar landen elkaars biljetten toestaan?
Ik weet niet of het de landen (regeringen/banken) zijn die de biljetten erkennen als een soort 'tweede valuta'. Voor de komst van de euro was het in grensstreken heel normaal om elkaars valuta te accepteren. In Venlo stonden de prijzen altijd vermeld in guldens en in Duitse marken. In sommige winkels was het zelfs een hele toer om met Nederlands geld te betalen!willemo schreef:Laatst kwam ik tot de ontdekking dat in Singapore behalve de Singapore dollar ook de Brunei dollar als officieel betaalmiddel wordt toegestaan, zijn er bij forumleden andere landen bekend waar landen elkaars biljetten toestaan?
hierm schreef:willemo schreef:Laatst kwam ik tot de ontdekking dat in Singapore behalve de Singapore dollar ook de Brunei dollar als officieel betaalmiddel wordt toegestaan, zijn er bij forumleden andere landen bekend waar landen elkaars biljetten toestaan?
Alleen dit stukje klopt volgens mij niet helemaal, de US-dollar is wettig betaalmiddel in de BES-eilanden, en de BES-dollar is een penning, die de winkeliers echter wel accepteren. Zie citaat van de website van DNB (http://www.cn.dnb.nl/nl/betalingsverkee ... llarmunten#):Martin schreef:. In de West Indies heeft men nu ook de BES-dollar in gebruik maar ook andere valuta zullen er breed geaccepteerd worden. De Amerikaanse dollar was hier jarenlang het normale betaalmiddel op straat en de koers van de BES is hieraan dan ook gekoppeld.
BernardTer gelegenheid van de dollarisatie heeft DNB een speciale penning laten slaan met een waarde van één dollar. De “BES-dollar” is geslagen bij de Koninklijk Nederlandse Munt in Utrecht. De penning is geen wettig betaalmiddel maar marktpartijen in Caribisch Nederland hebben toegezegd dat zij deze penning in het betalingsverkeer zullen accepteren. Banken op hun beurt hebben toegezegd de penning in afstortingen aan te nemen en te vergoeden.