Munt van Adolf Hitler

In deze rubriek kunnen gasten een vraag stellen aangaande munten, biljetten en penningen waarvan ze bijvoorbeeld de waarde willen weten. Het is niet nodig om een account aan te maken. Heb je bijvoorbeeld vanuit een erfenis een verzameling in handen gekregen en wil je graag de waarde weten van deze verzameling, dan kun je de vraag hier stellen.
Forumregels
Ondanks dat in deze rubriek geen registratie vereist is, behandelen we enkel vragen die voldoen aan ons geldende reglement en de richtlijnen die we stellen aan een taxatie-aanvraag. Topics die niet voldoen, zullen worden gesloten door het beheer of moderator en desnoods worden verwijderd.

Afbeeldingen kun je op de volgende wijze toevoegen aan je berichten ► Afbeeldingen toevoegen met Tinypic

Bedenk dat registratie slechts enkele minuten in beslag neemt en dat een registratie direct een flink aantal extra functies oplevert, zoals het sturen van privéberichten naar andere gebruikers en het kunnen plaatsen van advertenties in de forummarkt.

Munt van Adolf Hitler

Berichtdoor Royskii » 03 Jan 2018, 13:40

Beste leden,

Ik heb 2 munten opgepikt van Adolf hitler en 1 samen met Mussolini. Ik vroeg mij af of er hier iemand is die mij kan en wilt helpen met met de echtheid ervan?

Mvg,
Roy
Je hebt niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
Royskii
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 03 Jan 2018, 13:21
eBay: http://

Re: Munt van Adolf Hitler

Berichtdoor Jan W » 03 Jan 2018, 14:38

Die bovenste penning (het zijn geen munten (als in betaalmiddel)) is waarschijnlijk een naslag van deze penning: https://www.ma-shops.de/hardelt/item.php5?id=9231. De originele is van zilver en heeft ook een stempeltje met het zilvergehalte in de rand staan.
Die onderste is gelijk aan deze penning: https://www.ma-shops.com/fenzl/item.php ... 47&lang=nl (ook een naslag dus).

"Munten" met Hitler erop zijn blijkbaar zo populair dat het de moeite loont om hier naslagen van te maken. Waarschijnlijk Chinees. Je ziet ze heel veel op Ebay opduiken.
Jan W
Donateur
Donateur
 
Berichten: 3264
Geregistreerd: 29 Dec 2011, 00:05
eBay: http://

Re: Munt van Adolf Hitler

Berichtdoor Royskii » 03 Jan 2018, 15:35

Beste Jan,

Ik was er al bang voor maar wist het niet zeker omdat ik totaal niet thuis ben in deze wereld. Bedankt voor uw snelle reactie! Ik blijf sowieso rond hangen op dit forum ben erg geintresseerd in munten. Heb alleen zelf nog niets opgebouwd.
Royskii
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 03 Jan 2018, 13:21
eBay: http://


Terug naar Taxatie en vragen door niet-leden of nieuwe leden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast