chineese biljetten

In deze rubriek kunnen gasten een vraag stellen aangaande munten, biljetten en penningen waarvan ze bijvoorbeeld de waarde willen weten. Het is niet nodig om een account aan te maken. Heb je bijvoorbeeld vanuit een erfenis een verzameling in handen gekregen en wil je graag de waarde weten van deze verzameling, dan kun je de vraag hier stellen.
Forumregels
Ondanks dat in deze rubriek geen registratie vereist is, behandelen we enkel vragen die voldoen aan ons geldende reglement en de richtlijnen die we stellen aan een taxatie-aanvraag. Topics die niet voldoen, zullen worden gesloten door het beheer of moderator en desnoods worden verwijderd.

Afbeeldingen kun je op de volgende wijze toevoegen aan je berichten ► Afbeeldingen toevoegen met Tinypic

Bedenk dat registratie slechts enkele minuten in beslag neemt en dat een registratie direct een flink aantal extra functies oplevert, zoals het sturen van privéberichten naar andere gebruikers en het kunnen plaatsen van advertenties in de forummarkt.
Volgers: jeankim

chineese biljetten

Berichtdoor jeankim » 01 Aug 2017, 20:40

hallo, ik heb hier 3 chineese biljetten bij een erfenis gekregen nu heb al verschillende meningen of ze echt of vals zijn wie zou er hier meer van weten
het gaat om 1 biljet van 1942 en 2 van 1948
grts
Je hebt niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
jeankim
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 01 Aug 2017, 20:14
eBay: http://

Re: chineese biljetten

Berichtdoor PietjePuk190 » 01 Aug 2017, 20:58

het zou helpen als je ook foto's van de achterkant had, en als je weet aan te geven welk biljet van 1942 en welk van 1948 is of zou zijn. Er zijn in die tijd in China namelijk echt idioot veel bankbiljetten uitgegeven. Neem anders eens een kijkje op http://colnect.com/nl/banknotes/years/c ... 4000-China, misschien staan ze daar wel tussen. Ja inderdaad, tientallen tot meer dan honderd per jaar. En het is lang niet compleet.
IBNS NL lid 681
IBNS Int lid 11993
Gebruikers-avatar
PietjePuk190
Donateur
Donateur
 
Berichten: 499
Geregistreerd: 10 Mrt 2017, 18:49
eBay:

Re: chineese biljetten

Berichtdoor George_III » 02 Aug 2017, 00:14

Van bankbiljetten heb ik geen kaas gegeten (t’ is net chinees voor mij. Oh wacht :lollig:) maar (simpel) Chinees lezen gaat mij toch redelijk af. De 50 en 5 yuan (de onderste twee) zijn inderdaad uit 1948; Onderaan staat het jaartal in het chinees; Het 37ste jaar van de republikeinse Minguo kalender. Deze begon in het jaar 1912, met het afzetten van de laatste Chinese keizer Puyi (die slechts een kind was). 1912+37-1=1948. Beide zijn uitgegeven door de volksbank van China, de Zhōngguó Rénmín Yínháng (中国人民银行, Lett; Chinese volksbank), dit staat dan ook aan de bovenzijde van de biljetten. Het grappige van deze biljetten vind ik dat ze voor het jaartal de gesimplificeerde cijfers gebruiken, maar voor de denominatie nog de officiële getallen gebruiken. Op de achterzijde staat trouwens het jaartal nog voluit.

Het bovenste biljet is een 5 Jiao uit, zoals gezegd, 1942 (het jaar 31 van de republiek, staat verticaal links op het biljet). Dit is echter een grappig exemplaar. Niet uitgegeven door een centrale bank, maar door de boeren- en soldaten bank uit Wànzai (万载县工农兵银行). Ik vind het wel grappige biljetjes, maar betreffende de echtheid kan ik niet zo heel veel helpen vrees ik. Ik zie geen grote rode vlaggen, maar ik ben ook zeker geen bankbiljetten verzamelaar, daar kunnen andere mensen beter mee helpen. Qua waarde lijkt het mij niet zo heel veel (op internet zie ik deze biljetten voor maar een paar euro weggaan; de onderste twee voor nauwelijks iets, maar de bovenste voor toch al wel een tientje. Maar wie weet, mogelijk zijn dit dan weer de speciale varianten. Of wie weet zijn het wel valse (al denk ik dat niet)....
Gebruikers-avatar
George_III
Moderator
Moderator
 
Berichten: 481
Geregistreerd: 03 Dec 2014, 16:02
Woonplaats: Vianen
Nationale vlag:
Great Britain Great Britain 
eBay: http://

Re: chineese biljetten

Berichtdoor jeankim » 02 Aug 2017, 10:24

Hartelijk bedankt voor de info al top grts
jeankim
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 01 Aug 2017, 20:14
eBay: http://


Terug naar Taxatie en vragen door niet-leden of nieuwe leden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten