Gulden 1864

In deze rubriek kunnen gasten een vraag stellen aangaande munten, biljetten en penningen waarvan ze bijvoorbeeld de waarde willen weten. Het is niet nodig om een account aan te maken. Heb je bijvoorbeeld vanuit een erfenis een verzameling in handen gekregen en wil je graag de waarde weten van deze verzameling, dan kun je de vraag hier stellen.
Forumregels
Ondanks dat in deze rubriek geen registratie vereist is, behandelen we enkel vragen die voldoen aan ons geldende reglement en de richtlijnen die we stellen aan een taxatie-aanvraag. Topics die niet voldoen, zullen worden gesloten door het beheer of moderator en desnoods worden verwijderd.

Afbeeldingen kun je op de volgende wijze toevoegen aan je berichten ► Afbeeldingen toevoegen met Tinypic

Bedenk dat registratie slechts enkele minuten in beslag neemt en dat een registratie direct een flink aantal extra functies oplevert, zoals het sturen van privéberichten naar andere gebruikers en het kunnen plaatsen van advertenties in de forummarkt.

Gulden 1864

Berichtdoor Bobbie » 09 Jun 2016, 15:25

Beste mede-verzamelaars,

Na een periode van 10 jaar pauze ben ik weer begonnen met het verzamelen van gulden munten en biljetten. Helaas is dit tot nu toe zonder veel succes. Om te beginnen ben ik een paar tientjes kwijt geraakt door een oplichter via marktplaats. Daarnaast heb ik besloten, om het budget voor mijn aankopen wat op te hogen, om "overbodige" munten en biljetten aan te bieden via marktplaats. Ook dit is voorlopig zonder succes, want men biedt naar mijn mening niet eens meer in de buurt van de waarde die ik in mijn muntalmanak 2004 heb staan. Zijn de prijzen de laatste jaren afgenomen? Is het aantal verzamelaars gedaald?

Naar mijn mening de meest bijzondere munt die ik op dit moment aan te bieden heb is een gulden uit 1864. Op welk bedrag taxeren jullie deze munt? En zal de verkoopwaarde dan toch lager liggen?

Alvast bedankt!
Je hebt niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
Bobbie
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 09 Jun 2016, 11:58
eBay: http://

Re: Gulden 1864

Berichtdoor spatbord » 09 Jun 2016, 15:50

De prijzen in de muntalmanak zijn prijzen die je bij een munthandelaar op het kaartje ziet staan, het zijn niet de prijzen waarvoor de munten werkelijk verhandeld worden. Dat is nu zo, en dat was 10 jaar geleden zo.
Om een meer realistisch beeld te krijgen, kijk bijvoorbeeld op muntprijzen.nl of ebay bij sold listings.

Deze gulden zou ik Fraai noemen, en doet zo rond de 10-15 euro in deze kwaliteit.

Edit: Ik zie nu dat je hem als ZF- voor 65 euro op Marktplaats hebt staan. Niet alleen is die kwaliteit te hoog ingeschaald, de prijs is zelfs voor een munt die ZF- is niet realistisch.
spatbord
Donateur
Donateur
 
Berichten: 1102
Geregistreerd: 25 Jul 2011, 12:51
eBay: http://

Re: Gulden 1864

Berichtdoor Koevoets numismatics » 09 Jun 2016, 16:02

fraai vind ik nog aan de optimistische kant met die platte baard en platte haren. Maar ik sluit me aan bij de waarde, om en nabij de 12 Euro.
Koevoets numismatics
Donateur
Donateur
 
Berichten: 839
Geregistreerd: 19 Sep 2012, 08:56
eBay: http://

Re: Gulden 1864

Berichtdoor Bobbie » 09 Jun 2016, 17:37

Het ligt dus ook aan mij begrijp ik! Hij staat inderdaad ook op marktplaats (advertentie na jullie reactie aangepast). Bedankt voor de reacties!
Bobbie
Aankomend lid
Aankomend lid
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 09 Jun 2016, 11:58
eBay: http://


Terug naar Taxatie en vragen door niet-leden of nieuwe leden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast