Munt Prins Willem-Alexander Koninging Beatrix

In deze rubriek kunnen gasten een vraag stellen aangaande munten, biljetten en penningen waarvan ze bijvoorbeeld de waarde willen weten. Het is niet nodig om een account aan te maken. Heb je bijvoorbeeld vanuit een erfenis een verzameling in handen gekregen en wil je graag de waarde weten van deze verzameling, dan kun je de vraag hier stellen.
Forumregels
Ondanks dat in deze rubriek geen registratie vereist is, behandelen we enkel vragen die voldoen aan ons geldende reglement en de richtlijnen die we stellen aan een taxatie-aanvraag. Topics die niet voldoen, zullen worden gesloten door het beheer of moderator en desnoods worden verwijderd.

Afbeeldingen kun je op de volgende wijze toevoegen aan je berichten ► Afbeeldingen toevoegen met Tinypic

Bedenk dat registratie slechts enkele minuten in beslag neemt en dat een registratie direct een flink aantal extra functies oplevert, zoals het sturen van privéberichten naar andere gebruikers en het kunnen plaatsen van advertenties in de forummarkt.

Munt Prins Willem-Alexander Koninging Beatrix

Berichtdoor kblokland » 08 Jan 2016, 14:27

Ik heb een munt van 10 florijn met Prins Willem-Alexander en Konining Beatrix erop. Via Google kom ik er niet achter ter ere van welke gelegenheid deze munt geslagen is of überhaupt enige informatie over de munt. Heeft iemand enig idee?
kblokland
 

Re: Munt Prins Willem-Alexander Koninging Beatrix

Berichtdoor Jan W » 08 Jan 2016, 17:24

Graag een foto. Er zijn zoveel penningen van ons koningshuis dat alleen een summiere beschrijving onvoldoende is.
Jan W
Donateur
Donateur
 
Berichten: 3266
Geregistreerd: 29 Dec 2011, 00:05
eBay: http://

Re: Munt Prins Willem-Alexander Koninging Beatrix

Berichtdoor kblokland » 08 Jan 2016, 19:45

Het gaat om deze munt:

Afbeelding

Afbeelding
kblokland
 

Re: Munt Prins Willem-Alexander Koninging Beatrix

Berichtdoor Jan W » 08 Jan 2016, 21:16

Op deze site vind je meer informatie over deze reeks. http://www.jezuss.nl/mu/muntenhuis.htm#florijn
Uitgegeven door het Nederlandse Muntenhuis met ontwerpen van Elles Kloosterman (EK) zijn dit geen munten maar penningen. De florijn is een fantasie munteenheid zonder enige waarde. Deze penningen zijn van brons waarover een microlaagje goud is geplaatst.

De waarde zal niet veel zijn, wellicht interessant voor een koningshuis verzamelaar. Soortgelijke penningen worden veel op marktplaats aangeboden. Deze specifieke penning staat trouwens niet op de site maar maakt vast onderdeel uit van deze reeks. In 2010 stonden hier advertenties voor in o.a. de Kampioen waar je je kon inschrijven voor de gehele reeks. Als webadres werd www.goudenflorijnen.nl gebruikt (nu uit de lucht) wat in feite een doortrapte poging was om mensen op het verkeerde been te zetten. :knipoog:
Jan W
Donateur
Donateur
 
Berichten: 3266
Geregistreerd: 29 Dec 2011, 00:05
eBay: http://

Re: Munt Prins Willem-Alexander Koninging Beatrix

Berichtdoor kblokland » 08 Jan 2016, 23:23

Hoi Jan, bedankt voor je informatie! Ik had zelf ook al zoiets gevonden, maar meer dat deze nergens tussen staat... Er is helemaal niets over te vinden op Google, wat ik ook invoer.
kblokland
 


Terug naar Taxatie en vragen door niet-leden of nieuwe leden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten