Dukaton / schilling

In deze rubriek kunnen gasten een vraag stellen aangaande munten, biljetten en penningen waarvan ze bijvoorbeeld de waarde willen weten. Het is niet nodig om een account aan te maken. Heb je bijvoorbeeld vanuit een erfenis een verzameling in handen gekregen en wil je graag de waarde weten van deze verzameling, dan kun je de vraag hier stellen.
Forumregels
Ondanks dat in deze rubriek geen registratie vereist is, behandelen we enkel vragen die voldoen aan ons geldende reglement en de richtlijnen die we stellen aan een taxatie-aanvraag. Topics die niet voldoen, zullen worden gesloten door het beheer of moderator en desnoods worden verwijderd.

Afbeeldingen kun je op de volgende wijze toevoegen aan je berichten ► Afbeeldingen toevoegen met Tinypic

Bedenk dat registratie slechts enkele minuten in beslag neemt en dat een registratie direct een flink aantal extra functies oplevert, zoals het sturen van privéberichten naar andere gebruikers en het kunnen plaatsen van advertenties in de forummarkt.
Volgers: grivnagozer

Dukaton / schilling

Berichtdoor Herms » 09 Sep 2013, 20:23

in 1977 heb ik van mijn vader een setje gekregen, vervaardigd door Rijks Munt Utrecht, met daarin een dukaton Deventer 1977, en idem een Schilling 1477/1977. Iemand enig idee wat er mee te doen, is het iets waard of slechts een reclameuitgave?
Herms
 

Re: Dukaton / schilling

Berichtdoor grivnagozer » 13 Sep 2013, 14:59

Niet direct weggooien, dit stadsgeld. Het meeste wat je tegenkomt is bronzital of cupronikkel, doch er zijn zilveren en gouden afslagen van bekend. Zonder afbeeldingen onmogelijk te taxeren.
Gebruikers-avatar
grivnagozer
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2676
Geregistreerd: 28 Jul 2009, 00:47
Woonplaats: rotterdam
Nationale vlag:
Ukraine Ukraine 
eBay:

Re: Dukaton / schilling

Berichtdoor neozion » 13 Sep 2013, 15:10

Herms schreef:in 1977 heb ik van mijn vader een setje gekregen, vervaardigd door Rijks Munt Utrecht, met daarin een dukaton Deventer 1977, en idem een Schilling 1477/1977. Iemand enig idee wat er mee te doen, is het iets waard of slechts een reclameuitgave?


Post maar een foto, heb er wel de catalogus voor.
Als je ze kwijt wilt heb ik zeker interesse als deventenaar
neozion
Donateur
Donateur
 
Berichten: 1384
Geregistreerd: 02 Okt 2010, 17:42
Nationale vlag:
Nederland Nederland 
eBay:


Terug naar Taxatie en vragen door niet-leden of nieuwe leden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast