Aziatische munt?

In deze rubriek kunnen gasten een vraag stellen aangaande munten, biljetten en penningen waarvan ze bijvoorbeeld de waarde willen weten. Het is niet nodig om een account aan te maken. Heb je bijvoorbeeld vanuit een erfenis een verzameling in handen gekregen en wil je graag de waarde weten van deze verzameling, dan kun je de vraag hier stellen.
Forumregels
Ondanks dat in deze rubriek geen registratie vereist is, behandelen we enkel vragen die voldoen aan ons geldende reglement en de richtlijnen die we stellen aan een taxatie-aanvraag. Topics die niet voldoen, zullen worden gesloten door het beheer of moderator en desnoods worden verwijderd.

Afbeeldingen kun je op de volgende wijze toevoegen aan je berichten ► Afbeeldingen toevoegen met Tinypic

Bedenk dat registratie slechts enkele minuten in beslag neemt en dat een registratie direct een flink aantal extra functies oplevert, zoals het sturen van privéberichten naar andere gebruikers en het kunnen plaatsen van advertenties in de forummarkt.

Aziatische munt?

Berichtdoor DKSW » 15 Jul 2013, 19:42

Hallo,

Ik heb in 2009 in een verre uithoek van Afghanistan een aparte munt gekocht op een bazaar. Nu enkele jaren later ben ik hem weer tegen gekomen en ik vroeg me af wat het eigenlijk voor munt is. Zelf ben ik al naar een muntenhandelaar geweest, maar deze kon mij er niks over vertellen. Nu wend ik mij tot jullie of jullie zoiets bekend is en wat eventueel de waarde zou kunnen zijn. Zelf kan ik eruit op maken dat die boeddhistisch is en totaal niks met Afghanistan zelf te maken heeft. Wat erg opvalt zijn de swastika's op de voor en achterkant.

mvg,

Tim.

Afbeelding

Afbeelding
DKSW
 

Re: Aziatische munt?

Berichtdoor squarecoin » 15 Jul 2013, 20:07

Het is chinees aan de voorkant , de achterkant kan ik niet lezen , het is geen munt ( als in je kunt er mee betalen ) aan de voorkant staat dat het zilver is ( in chinees)
Het lijkt op een tempel munt ( dus gemaakt voor een boedistis tempel) waarschijnlijk erg lokaal. En waarschijnlijk ook geen zilver.

squarecoin
squarecoin
Lid
Lid
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 19 Jun 2012, 06:55
Woonplaats: Frederiksberg , Denemarken
Nationale vlag:
Denmark Denmark 
eBay: http://

Re: Aziatische munt?

Berichtdoor Pim » 15 Jul 2013, 20:57

DKSW schreef:\ Wat erg opvalt zijn de swastika's op de voor en achterkant.


Ik heb toevallig laatst in de telegraaf gelezen dat de swastika een teken is dat door de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog misbruikt is en eigenlijk een positieve waarde heeft, vooral voor boeddhisten. Het artikel ging over iemand die een kast gemaakt had in de vorm van een swastika.
Dit zal er dus inderdaad op wijzen dat het een munt is die voor boeddhistische doeleinden gebruikt is.
Gebruikers-avatar
Pim
Volledig lid
Volledig lid
 
Berichten: 303
Geregistreerd: 30 Jun 2013, 13:23
Woonplaats: Elburg
Nationale vlag:
Nederland Nederland 
eBay:


Terug naar Taxatie en vragen door niet-leden of nieuwe leden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast