waar te koop

In deze rubriek vindt je meer informatie over de steeds meer in trek zijnde belegging, of investeringsmunten in goud, zilver en platina

Moderator: euromunter

spatbord
Donateur
Donateur
Berichten: 1148
Lid geworden op: 25 jul 2011, 13:51

Re: waar te koop

Bericht door spatbord » 08 mar 2016, 21:27

Ook in Duitsland zijn beleggingsmunten geen margegoederen, volgens mij. Als dat wel zo is, dan zie ik graag een link waar dat uitgelegd staat...

Gebruikersavatar
llinde
Superlid
Superlid
Berichten: 2872
Lid geworden op: 09 jan 2010, 18:57
Locatie: Assen

Re: waar te koop

Bericht door llinde » 09 mar 2016, 16:21

Elio schreef:Sorry, bedoelde over de Duitse aankopen, niet de Nederlandse :)
De margeregeling als onderdeel van de BTW regeling is in principe in de hele EU ongeveer gelijk.
Nieuwe producten zijn eigenlijk per definitie geen margegoederen, er moet immers op één of andere manier BTW binnenkomen over de volledige waarde.
Bij margegoederen wordt alleen over de marge van de verkoper BTW geheven omdat het uitgangspunt is dat hij bij aankoop van het product al indirect BTW betaald heeft doordat degene waarvan hij inkoopt dit heeft gedaan. Het gaat dan vooral om inkoop van tweedehands goederen van particulieren waarvoor de eerste eigenaar BTW heeft betaald. BTW staat voor belasting toegevoegde waarde en het verschil tussen zijn inkoop en verkoop is de toegevoegde waarde.
Bij nieuwe artikelen is de volledige waarde van het artikel toegevoegd.
Het kan in dat geval wel zo zijn dat er aan de consument alleen maar BTW over de marge wordt berekend als de verkoper bij inkoop heeft ingekocht met BTW in een ander EU land.

Arnhemmer
Lid
Lid
Berichten: 30
Lid geworden op: 14 feb 2016, 15:36

Re: waar te koop

Bericht door Arnhemmer » 13 okt 2016, 12:20

Zojuist heb ik een bestelling gedaan op de website van kraatz edelmetalle aus Deutschland. Iemand anders hier ervaring mee? Heb wat zilver gekocht en betaald met Paypal. Ben benieuwd of het allemaal goed en wel aan zal komen.

Groet, Arnhemmer.

Terug naar “Investering / beleggingsmunten in goud, zilver en platina”