Overzicht en uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Plaats hier alle berichten, vragen, weetjes, nieuwtjes, etc, over de speciale 2 euro herdenkingsmunten, ook wel de zogenaamde 2 euro commemoratief.

Moderators: numisfreund, euromunter

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Overzicht en uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 19 jul 2013, 09:45

Ook in 2017 zijn er weer een aantal herdenkingsmunten uitgegeven en er zullen nog velen volgen!

Hieronder een overzicht van het programma van de 2 euro herdenkingsmunten van 2017.


Andorra
Thema: Andorra - Het Pyrenese land
Uitgifte: december 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp:
Oplage: 85.000

Afbeelding

Omschrijving: Bovenaan op het ontwerp is een driehoek weergegeven die bestaat uit drie golvende lijnen, die een vereenvoudigde versie van de kaart van het land voorstellen, met daaronder de inscripties „Andorra” en „EL PAÍS DELS PIRINEUS” (het Pyrenese land). Deze drie elementen vormen het merk dat eigendom is van de overheid van Andorra. Dat wordt gebruikt om een uniforme, consistente en gecoördineerde vorm te geven aan alle grafische communicatie en tegelijkertijd te zorgen voor een ondubbelzinnige en onmiddellijke identificatie. Onderaan het ontwerp staat het jaar van uitgifte, „2017”. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdAndorra
Thema: 100e verjaardag van het volkslied van Andorra
Uitgifte: december 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp:
Oplage: 85.000

Afbeelding

Omschrijving: Op het ontwerp is een gedeeltelijke reproductie van het in 1914 gepubliceerde volkslied van Andorra weergegeven. Centraal op de afbeelding worden de eerste noten van het volkslied weergegeven, geflankeerd door een floraal ornament en de inscriptie „Himne Andorrà” (volkslied van Andorra). Bovenaan op het ontwerp staan het jaar van uitgifte, „2017”, en de inscriptie „100 anys de l’himne d’Andorra” (100 jaar volkslied van Andorra). Deze munt herdenkt de 100e verjaardag van de goedkeuring van het lied El Gran Carlemany (Karel de Grote) als volkslied van Andorra door het Andorrese parlement op 2 april 1917. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdBelgië
Thema: 200ste verjaardag van de oprichting van de Universiteit van Luik
Uitgifte: 21 april 2017
Ontwerp: Luc Luycx
Oplage: 200.000

Afbeelding

Omschrijving: In het binnenste gedeelte van de munt is het logo van de Universiteit van Luik afgebeeld, met onderaan de data 1817-2017. Daarrond staat het opschrift „200 ANS UNIVERSITE DE LIEGE — 200 YEARS UNIVERSITY OF LIEGE” en de aanduiding van het land BE. Het muntteken van Brussel, een gehelmd hoofd van de aartsengel Michaël, en het muntmeesterteken, het wapen van de gemeente Herzele, bevinden zich respectievelijk rechts en links van de aanduiding van het land. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdBelgië
Thema: 200ste verjaardag van de oprichting van de Universiteit van Gent
Uitgifte: 29 september 2017
Ontwerp: Luc Luycx
Oplage: 200.000

Afbeelding

Omschrijving:

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdCyprus
Thema: Paphos, culturele hoofdstad van Europa
Uitgifte: 3 november 2017
Status: George Stamatopoulos
Oplage: 430.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont het antieke Odeon van Paphos, een klein amfitheater dat uit de tweede eeuw na Christus dateert. Tegenwoordig wordt het in de zomer gebruikt voor muziek- en theateruitvoeringen en er zullen een aantal evenementen plaatsvinden in het kader van het programma van „Paphos 2017 — Culturele Hoofdstad van Europa”. De naam van het uitgevende land, „ΚΥΠΡΟΣ KIBRIS”, en de zin „Πάφος 2017 — Πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης” (Paphos 2017 — Culturele Hoofdstad van Europa) staan op het binnenste gedeelte van de nationale zijde van de munt. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdDuitsland
Thema: Porta Nigra in Trier, Rijnland-Palts (Bundesländer serie)
Uitgifte: 3 februari 2017
Ontwerp: Chocola Frantisek
Oplage: 30.000.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont de Porta Nigra in Trier, vermoedelijk de best bewaarde stadspoort ten noorden van de Alpen. In het binnenste gedeelte is de naam „RHEINLAND-PFALZ” vermeld, en onderaan de code van het land van uitgifte „D”. Links is het muntteken van de desbetreffende munt („A”, „D”, „F”, „G” of „J”) aangebracht en bovenaan staat het jaar „2017” vermeld. Rechts staan de initialen van de ontwerper „CH” (Chocola Frantisek). Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdEstland
Thema: De weg naar onafhankelijkheid
Uitgifte: 26 juni 2017
Ontwerp:
Oplage: 1.500.00

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt is een golvende stam van een eik weergegeven, met aan de ene kant de takken en aan de andere kant de bladeren. De takken staan symbool voor de periode van revoluties en problemen die Estland heeft gekend op weg naar de onafhankelijkheid. De bladeren symboliseren de sterkte, de prestaties en de leeftijd van Estland. Links onderaan de stam staat het woord „MAAPÄEV” (het voorlopige parlement van Estland) en daarboven het jaar „1917”. Rechts onderaan staat de naam van het uitgevende land, „EESTI”, en daaronder het jaar van uitgifte, „2017”. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdFinland
Thema: 100 jaar onafhankelijkheid
Uitgifte: 1 juni 2017
Ontwerp:
Oplage: 2.500.000

Afbeelding

Omschrijving: Het binnenste gedeelte van de munt stelt een mozaïek voor, waarbij de minder dicht op elkaar staande stukjes aan de rechterzijde een cartografische weergave van Finland vormen. De tekst „SUOMI FINLAND”, het jaar van onafhankelijkheid „1917” en het jaar van uitgifte „2017” staan verticaal onder elkaar aan de linkerzijde. Rechts in het midden bevinden zich de aanduiding van de uitgevende staat „FI” en het muntteken. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdFinland
Thema: Finse Natuur
Uitgifte: 23 oktober 2017
Ontwerp:
Oplage: 500.000

Afbeelding

Omschrijving: Op het binnenste gedeelte van de munt staat een cartografische weergave van de maan zoals die te zien is van Harmaja in Finland. Boven op de maan zit een kraai op een tak. Het jaar van uitgifte, „2017”, staat onderaan in het midden. Aan de linkerzijde wordt in het midden het uitgevende land vermeld, „FI”. Het muntteken staat aan de rechterzijde in het midden. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerd


Frankrijk
Thema: 100ste sterfdag van Auguste Rodin
Uitgifte: 3 februari 2017
Ontwerp:
Oplage: 10.020.500

Afbeelding

Omschrijving: De Monnaie de Paris brengt hulde aan de vermaarde Franse beeldhouwer Auguste Rodin naar aanleiding van zijn honderdste sterfdag. De in 1840 geboren kunstenaar is een van de belangrijkste figuren van het realisme. Zijn werken, zoals De denker, De kus, De hellepoort of De burgers van Calais, blijven tijdloze meesterwerken van de beeldhouwkunst. Het ontwerp toont Auguste Rodin en De denker, zijn bekendste werk, tegenover elkaar. Bovenaan het munststuk staan de letters RF, voor République Française, als gesculpteerd. De naam van de kunstenaar „A. Rodin” en zijn sterfjaar en verjaardagsjaar hiervan „1917-2017” zijn in zijn baard aangebracht. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdFrankrijk
Thema: 25 jaar Pink Ribbon - De strijd tegen borstkanker
Uitgifte: 25 september 2017
Ontwerp:
Oplage: 10.020.000

Afbeelding

Omschrijving: Sinds de jaren 90 is de strijd tegen borstkanker overal ter wereld een belangrijke zaak. Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de pink ribbon, het roze lintje dat het iconische symbool vormt voor die strijd, heeft Monnaie de Paris besloten dit goede doel te steunen. Al bijna 15 jaar wordt jaarlijks een pink ribbon-prijs uitgereikt om onderzoek en innovatie te ondersteunen. Het ontwerp toont een vrouwenboezem die symbolisch wordt beschermd door een hand en het lintje. Errond staat aan de rechterzijde de inscriptie „25e ANNIVERSAIRE DU RUBAN ROSE” (25e verjaardag van het roze lintje). Aan de rechterzijde staan ook de jaartallen „1992-2017”, de aanduiding van het uitgevende land „RF” en de munttekens. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdGriekenland
Thema: 60ste sterfdag van Níkos Kazantzákis
Uitgifte: 10 juli 2017
Ontwerp: George Stamatopoulos
Oplage: 750.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt is een profielportret van Nikos Kazantzakis, een van de belangrijkste Griekse schrijvers van de 20e eeuw, afgebeeld. Langs de rand van het binnenste gedeelte, aan de linkerkant, staan de woorden „HELLEENSE REPUBLIEK” en de naam „NIKOS KAZANTZAKIS” (in het Grieks). Bovenaan staat het jaar van uitgifte, „2017”, en in het midden links een palmet (het muntteken van het Griekse munthuis). Onderaan rechts is ook het monogram van de ontwerper (George Stamatopoulos) weergegeven. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdGriekenland
Thema: Archeologische site van Philippi
Uitgifte: 12 oktober 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp: George Stamatopoulos
Oplage: 750.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt is een deel van Basilica B afgebeeld en lineaire motieven die geïnspireerd zijn op een randpatroon van een Oud-Grieks mozaïek dat op de site werd teruggevonden. Langs de rand van het binnenste gedeelte staan de woorden „ARCHEOLOGISCHE SITE VAN PHILIPPI” en „HELLEENSE REPUBLIEK” (in het Grieks). Op de achtergrond staat ook het jaar van uitgifte, „2017”, en rechts een palmet (het muntteken van het Griekse munthuis). Links onderaan is het monogram van de ontwerper (George Stamatopoulos) weergegeven. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdItalië
Thema: 400ste verjaardag van de voltooiing van de bouw van de basiliek van San Marco in Venetië
Uitgifte: 22 maart 2017
Ontwerp: Luciana De Simoni
Oplage: 1.500.000

Afbeelding

Omschrijving: Voorgevel van de basiliek van San Marco in Venetië; in de afsnede de data „1617” en „2017”, respectievelijk het jaar van de voltooiing van de basiliek en het jaar van uitgifte van de munt, aan weerszijden van het logo van de Italiaanse Republiek „RI”; onderaan het opschrift „SAN MARCO”; rechts „LDS”, de initialen van de ontwerpster Luciana De Simoni; bovenaan het opschrift „VENEZIA” en het muntteken van de Munt van Rome „R”. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdItalië
Thema: 2000ste sterfdag van Titus Livius
Uitgifte: 23 juni 2017
Ontwerp: Claudia Momoni
Oplage: 1.500.000

Afbeelding

Omschrijving: Buste van de Romeinse historicus Titus Livius, ontleend aan een werk van Lorenzo Larese Moretti; aan de linkerzijde het logo van de Italiaanse Republiek, „RI”, en „C.M.”, de initialen van de ontwerpster Claudia Momoni; aan de rechterzijde „17” en „2017”, respectievelijk het overlijdensjaar van Livius en het jaar van uitgifte van de munt, alsook het muntteken van de Munt van Rome „R”; rondom een cirkel van punten en het opschrift „TITO • LIVIO”. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdLetland
Thema: Provincie Kurzeme
Uitgifte: 14 november 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp:
Oplage: 530.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt is het wapenschild van de regio Kurzeme afgebeeld. Bovenaan staat de naam van de uitgevende staat „LATVIJA” en onderaan de inscriptie „KURZEME”. Rechts is het jaar van uitgifte „2017” vermeld. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdLetland
Thema: Provincie Latgale
Uitgifte: 14 november 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp:
Oplage: 530.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt is het wapenschild van de regio Latgale afgebeeld. Bovenaan staat de naam van de uitgevende staat „LATVIJA” en onderaan de inscriptie „LATGALE”. Rechts is het jaar van uitgifte „2017” vermeld. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdLitouwen
Thema: Vilnius, culturele en artistieke hoofdstad van Litouwen
Uitgifte: 31 augustus 2017
Ontwerp: Vladas Orzekauska
Oplage: 1.000.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont een fragment van het stadspanorama van Vilnius. Aan de linkerkant staan de inscriptie „VILNIUS” en het merkteken van de ontwerper. Rechtsboven staan de naam van het uitgevende land, „LIETUVA”, en het jaar van uitgifte, „2017”. In het midden staat het muntteken. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdLuxemburg
Thema: 50-jarig bestaan van het vrijwilligersleger
Uitgifte: 2 januari 2017
Ontwerp:
Oplage: 313.500

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont rechts het gelaat van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Henri, naar rechts kijkend, en links de tekst „50 Joer Fräiwëllegen-Arméi” als logo. Bovenaan op het ontwerp is het jaartal „2017” afgebeeld, geflankeerd door het muntteken en de initialen van de muntmeester. Onderaan staat de naam van het land van uitgifte „LËTZEBUERG”. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdLuxemburg
Thema: 200ste geboortedag van Groothertog Willem III
Uitgifte: 26 oktober 2017
Ontwerp:
Oplage: 308.500

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont aan de linkerkant de beeltenis van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Henri, naar links kijkend, en aan de rechterkant de beeltenis van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Willem III. Bovenaan staat het jaartal „2017”. Onderaan staat de tekst „GRANDS-DUCS DE LUXEMBOURG” (groothertogen van Luxemburg). De naam „GUILLAUME III” (Willem III), met daarachter zijn geboortejaar „*1817” wordt boven de respectievelijke beeltenis weergegeven. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdMalta
Thema: Megalithische tempel van Ħaġar Qim, tweede in de serie prehistorische Tempels van Malta
Uitgifte: 31 mei 2017
Ontwerp: Noel Galea Bason
Oplage: 405.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt zijn de prehistorische tempels van Hagar Qim afgebeeld. Bovenaan rechts staan onder elkaar de opschriften „HAGAR QIM” en „TEMPLES” en de jaartallen „3600-3200 BC”. Onderaan links bevindt zich de naam van de uitgevende staat „MALTA”, met daaronder het jaar van uitgifte „2017”. Onderaan rechts staan de initialen „NGB” van de ontwerper Noel Galea Bason. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdMalta
Thema: Vrede (tweede uit de 'Door kinderen met solidariteit'-serie)
Uitgifte: 13 november 2017
Ontwerp:
Oplage: 380.000

Afbeelding

Omschrijving:

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdMonaco
Thema: 200-jarig bestaan van de Compagnie des Carabiniers du Prince
Uitgifte: 13 november 2017
Ontwerp:
Oplage: 15.000

Afbeelding

Omschrijving:

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdPortugal
Thema: 150-jarig bestaan van de Policia de Segurança Pública (PSP)
Uitgifte: 13 juli 2017
Ontwerp: José de Guimarães
Oplage: 520.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt staan menselijke figuren en gebouwen, symbolische voorstellingen van burgers en steden (waar de openbare veiligheid hoofdzakelijk wordt verzekerd), alsook het gestileerde politiesymbool. De opschriften omvatten het jaartal „1867” en het jaar van uitgifte „2017”, de uitgevende staat „PORTUGAL”, het onderwerp van de herdenkingsmunt („SEGURANÇA PÚBLICA” — openbare veiligheid), de drie belangrijkste aspecten die met het burgerschap samenhangen („DIREITOS”, „LIBERDADES” e „GARANTIAS” — rechten, vrijheden en garanties), alsook de naam van de ontwerper JOSÉ DE GUIMARÃES. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdPortugal
Thema: 150ste geboortedag van Raul Brandão
Uitgifte: 21? november 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp:
Oplage: 520.000

Afbeelding

Omschrijving:

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdSan Marino
Thema: 750ste geboortedag van Giotto
Uitgifte: 31 maart 2017
Ontwerp: Luciana De Simoni
Oplage: 75.000

Afbeelding

Omschrijving: Aan de linkerzijde een detail van de klokkentoren van de Santa Maria del Fiore in Firenze, een architecturaal werk van Giotto; verticaal de opschriften „SAN MARINO” en „GIOTTO” en de jaartallen „1267-2017”; aan de rechterzijde een detail van het portret van Giotto en de initialen van de ontwerpster Luciana De Simoni, „LDS”; onderaan de letter „R”, die de „Zecca” van Rome aanduidt. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdSan Marino
Thema: Internationaal jaar van duurzaam toerisme voor ontwikkeling
Uitgifte: 31 augustus 2017
Ontwerp: Uliana Pernazza
Oplage: 75.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont in het midden de aarde met golven errond en aan de rechterkant een cirkel met de letter A, het symbool van ontwerper Andrew Lewis. Erboven staat in boogvorm de inscriptie „TURISMO SOSTENIBILE”, eronder „SAN MARINO” en het jaar „2017”. Rechts staan de initialen van graveur Uliana Pernazza, „UP INC.”, links de letter „R” van de Italiaanse Munt die deze munt heeft geslagen. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft ermee ingestemd om 2017 uit te roepen tot Internationaal Jaar van duurzaam toerisme voor ontwikkeling. Met duurzaam toerisme wordt een manier van reizen aangeduid die respect heeft voor de planeet; daarbij worden het natuurlijke, sociale en artistieke milieu behouden en wordt de groei van sociale en economische activiteiten niet afgeremd. Dit soort toerisme is het tegenovergestelde van massatoerisme en wil de zwakste economieën ondersteunen. De Republiek San Marino heeft een door de Canadese kunstenaar Andrew Lewis ontworpen herdenkingsmunt van twee euro aan dit thema gewijd om een mentaliteitswijziging in gang te zetten en toeristen ertoe aan te zetten rekening te houden met het milieu. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdSlovenië
Thema: 10 jaar sinds de invoering van de euro in Slovenië
Uitgifte: 2 februari 2017
Ontwerp:
Oplage: 1.000.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont tien vliegende zwaluwen die een cirkel vormen. In de onderste helft is in een halve cirkel de inscriptie „10 LET SKUPNE EVROPSKE VALUTE” aangebracht. Bovenaan links staat de inscriptie „SLOVENIJA 2017”. Tussen de inscripties is een punt gegraveerd. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdSlowakije
Thema: 550ste verjaardag van de oprichting van de Universiteit van Istropolitana
Uitgifte: 2 januari 2017
Ontwerp: Mária Poldaufová
Oplage: 1.000.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont een leraar en twee studenten voor de façade van het gebouw van de voormalige Universitas Istropolitana in Bratislava. In de linkerbovenhoek in het ontwerp staat een medaillon van koning Matthias Corvinus, de stichter van de universiteit. Boven het medaillon staat de inscriptie „1467”, het jaar waarin de universiteit werd geopend. Het land van uitgifte „SLOVENSKO” staat onderaan in de binnenste cirkel, boven het jaar van uitgifte „2017”. Langs de linkerrand van de binnenste cirkel staat de inscriptie „UNIVERZITA”, en langs de rechterrand „ISTROPOLITANA”. Links onderaan staat het muntteken van de munt van Kremnica (Mincovňa Kremnica), bestaande uit de letters „MK” tussen twee muntstempels. Onder het muntteken bevinden zich de gestileerde letters „MP”, de initialen van de ontwerper, Mária Poldaufová. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdSpanje
Thema: Monumenten van Oviedo en het Koninkrijk Asturiët (UNESCO-Werelderfgoedlijst serie)
Uitgifte: 3 februari 2017
Ontwerp:
Oplage: 4.000.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de voorgrond is de kerk Santa Maria del Naranco afgebeeld. Bovenaan in het binnenste gedeelte staan de naam van het uitgevende land „ESPAÑA” in boogvorm en daaronder aan de rechterkant het jaar van uitgifte „2017” vermeld. Aan de linkerkant van het binnenste gedeelte staat het muntteken. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdVaticaanstad
Thema: 1950ste verjaardag van het martelaarschap van Petrus en Paulus
Uitgifte: 1 juni 2017
Ontwerp: G. Titotto
Oplage: 105.000

Afbeelding

Omschrijving: Op de munt zijn Sint-Petrus en Sint-Paulus en hun symbolen, respectievelijk de sleutels en het zwaard, afgebeeld. Bovenaan is in een halve cirkel het opschrift „CITTÀ DEL VATICANO” aangebracht. Onderaan staat in een halve cirkel het opschrift „1950o DEL MARTIRIO DEI SANTI PIETRO E PAOLO”. Onderaan links bevindt zich het jaar van uitgifte „2017” en onderaan rechts is het muntteken „R” te zien. Daartussen staat de naam van de ontwerper „G. TITOTTO”. Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerdVaticaanstad
Thema: 100ste verjaardag van de verschijningen bij Fátima
Uitgifte: 5 oktober 2017
Status: officieel aangekondigd
Ontwerp: O. Rossi
Oplage: 105.000

Afbeelding

Omschrijving: Het ontwerp toont de drie jonge herders aan wie Maria is verschenen, met op de achtergrond het Heiligdom van Fatima. Bovenaan staat de inscriptie „CITTÀ DEL VATICANO” in een halve cirkel en meteen daaronder het jaartal „1917”. Onder het jaar staat, van links naar rechts, de inscriptie „FATIMA 2017”. Aan de linkerkant staat het muntteken „R” en onderaan de naam van de ontwerper, „O. ROSSI”. Langs de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.

Publicatieblad Europese Unie: nog niet gepubliceerd[hr]

Bronnen:
Andorra Mint (Andorra)
Koninklijk Belgische Munt (België)
Central Bank of Cyprus (Cyprus)
Bundesministerium der Finanzen (Duitsland)
Eesti Pank (Estland)
Rahapaja Suomi (Mint of Finland) en Bank of Finland (Finland)
Monnaie de Paris (Frankrijk)
Bank of Greece (Griekenland)
Central Bank & Financial Services Authority of Ireland (Ierland)
Instituto Pilografico e Zecca dello Stato, IPZS (Italië)
Latvijas Banka (Letland)
Banque Central Luxembourg (Luxemburg)
Central Bank Of Malta (Malta)
Koninklijke Nederlandse Munt (Nederland)
Münze Österreich AG (Oostenrijk)
Imprensa Nacional-Casa da Moeda (Portugal)
Azienda Autonoma Di Stato Filatelica & Numismatica (San Marino)
Banka Slovenije (Slovenië)
Mincovna Kremnica en Národná banka Slovenska (Slowakije)
Royal Spanish Mint, Fábrica Nacional de Moneda y Timbre(Spanje)
Ufficio Filatelico E Numismatico (Vaticaanstad)


Groeten Paul

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 06 jan 2014, 19:08

Lijst van mogelijke thema's:

Malta - Voorzitterschap Europese Unie
Malta - 75ste verjaardag van het ontvangen van de George Cross als land zijnde
Finland - 100 jaar onafhankelijkheid
Slowakije - 25 jaar Slowaakse Vlag
Slovenië - 50e Sterfdag van Vladimir Bartol (schrijver)
Slovenië - 150ste sterfdag van Jožef Košič (historicus, schrijver, dichter, etnoloog, taalkundige, rooms-katholiek priester)
Bulgarije - 10 jaar lid Europese Unie
Bulgarije - 150ste geboortedag van Aleksandar Pavlov Malinov
Vaticaanstad - 90ste verjaardag Benedictus XVI

Algemene thema's voor alle landen:
- 10 jaar Verdrag van Lissabon
- 60 jaar Verdrag van Rome
- 25 jaar Europese Unie

Groeten Paul

Gebruikersavatar
Stephan O Nederland
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2535
Lid geworden op: 16 mar 2012, 10:57
Locatie: Onder Rotterdam

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door Stephan O » 07 jan 2014, 09:11

euromunter schreef: ...
Vaticaanstad - 90ste verjaardag Benedictus XVI
...
Het is altijd nog maar afwachten of dat gehaald wordt :sttt: :gniffel:

Gr, Stephan
Verzameling 2 euromunten uit de circulatie: 193/368 CC (52,4%) + 176/337 'Normaal' (51,9%) Totaal: 369/705 stuks (52,3%)
ForumLid: #1080
3e in de EK 2016 voetalpool
5e in de Vrouwen EK 2017 voetbalpool
7e in de WK 2018 voetbalpool

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 31 jul 2014, 22:38

Slowakije zal in 2017 een 2 euro herdenkingsmunt uitgeven met als thema:

"550ste verjaardag van de oprichting van de Universiteit van Istropolitana".

Groeten Paul

Comandante
Lid
Lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 nov 2011, 20:55

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door Comandante » 01 aug 2014, 17:50

euromunter schreef:Slowakije zal in 2017 een 2 euro herdenkingsmunt uitgeven met als thema:

"450ste verjaardag van de oprichting van de Universiteit van Istropolitana".

Groeten Paul
Beste Paul,
Betreft waarschijnlijk een typefoutje, maar het moet de 550ste verjaardag van de oprichting van de Universiteit van Istropolitana zijn.

Gr.
Comandante
Money is the root of all evil

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 01 aug 2014, 19:06

Aangepast, dankjewel :thumb up:

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 18 jan 2015, 10:10

Thema van Litouwen voor 2017:

" Vilnius, culturele en artistieke hoofdstad van Litouwen".

Groeten Paul

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 25 feb 2015, 13:33

2EuroRheinlandPfalz.jpg
Ontwerp afkomstig van Frantisek Chochola.

Groeten Paul
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 11 jun 2015, 20:24

Er vanuit gaande dat het in de opgenoemde volgorde wordt uitgegeven zal Malta in 2017 een 2 euro herdenkingsmunt uitgeven met als thema:

"Vrede"

Het is de tweede in de serie van 5.
Central Bank of Malta schreef:

Children’s coin initiative - ‘Mit-tfal b’Solidarjetà’

The Central Bank of Malta and the Malta Community Chest Fund, have collaborated on the launch of a social responsibility coin programme involving students in all secondary schools, with the theme: 'Mit-tfal b'Solidarjetà'.

The programme was officially launched on Friday, 5 June 2015 by Her Excellency the President of Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, and the Governor of the Central Bank of Malta, Professor Josef Bonnici, during a press conference held at the Central Bank of Malta.

The programme, planned over a number of years, involves five themes: Love, Peace, Nature/Environment, Heritage and Games. The theme selected for 2016 is LOVE. This falls within the Mission Statement of the Malta Community Chest Fund as through love and generosity the Fund promotes activities to help individuals with various needs.

The LOVE theme will be represented on a €2 commemorative coin to be issued by the Central Bank of Malta through coin cards and commemorative coin rolls and will be available for sale in 2016. The proceeds from the sale of the coin cards will go to the Malta Community Chest Fund.

The coin design will symbolise LOVE in the wider sense to reflect the important aspect of solidarity. A competition on the coin design will be launched in all secondary schools and an expert panel will shortlist five designs, which will then be submitted for voting by the students. The winning design will be reflected on the coin and a prize will be awarded to the student submitting it. The two runners up will also be awarded a prize while all students participating in the design competition will be given a certificate and memento.

The remaining four themes will also be reproduced on commemorative coins over the coming years.

The schools will inform the students on the regulations guiding the design competition. Designs must be submitted by not later than Friday, 30 October 2015 at 14:00 to:
Groeten Paul

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 04 okt 2015, 10:33

Ook Letland waagt zich aan een serie. Deze serie zal bestaan uit 5 2 euro herdenkingsmunten. De Letse Bank heeft inmiddels opdracht gegeven voor het maken van de ontwerpen en de eerste verschijnt in 2016.

Het zal een serie worden met de regio's en de 4 provincies van Letland.

2016 Provincie Vidzeme
2017 Provincie Kurzeme
2018 Provincie Zemgale
2019 Provincie Latgale
2020 Regio's van Letland

groeten Paul

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 31 dec 2015, 19:18

Het thema van Slovenië voor 2017 is de 10e verjaardag van de invoering van de euro in Slovenië.

Erg origineel thema :hahaha: :sad:

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 28 feb 2016, 10:11

Met de aankondiging van een nieuwe serie van Malta, zal er in 2017 de tweede 2 euro herdenkingsmunt verschijnen in de serie "Prehistorische Tempels van Malta".

6 van deze 7 tempels behoren tot de Megalithische Tempels van Malta.
Wikipedia:

De oudste megalithische tempels, die van Ġgantija, werden in 1980 door de UNESCO in de lijst van het Werelderfgoed opgenomen. In 1992 besloot de commissie de lijst uit te breiden met vijf andere megalithische tempels: Ħaġar Qim, Mnajdra, Ta' Ħaġrat, Skorba en Tarxien. Erfgoed Malta beheert en beschermt de sites vandaag; het eigendomsrecht van de omgeving verschilt van site tot site. Deze tempels zijn de oudste vrijstaande bouwsels op aarde.
De 7e prehistorische tempel van Malta is Ħal Saflieni Hypogeum.
Wikipedia:

Het Ħal Saflieni Hypogeum op Malta is een ondergronds complex, een hypogeum dat als begraafplaats en waarschijnlijk ook als tempel dienst heeft gedaan.

Hypogeum is Grieks en betekent "onder de aarde" . Het complex is aangelegd in de periode tussen 4000 - 2500 v. Christus en is daarmee ouder dan de Egyptische piramiden en ook ouder dan bijvoorbeeld de Minoïsche beschaving op Kreta. Het diepste punt van het hypogeum ligt 10,6 meter onder de straat. Het gehele complex omvat meer dan 500 m².

Het complex is bij toeval ontdekt in 1902 en staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het hypogeum ligt in de kleine plaats Paola. Het ligt onder een gewoon woonhuis. Aan de buitenkant is niets meer te zien dan een informatiebord. Het woonhuis is op de begane grond omgevormd tot een hal met daarin een kassa en een wachtruimte voor bezoekers.

Het hypogeum bevindt zich op korte afstand van het bovengrondse tempelcomplex van Tarxien, en kan gezien worden als de onderaardse pendant ervan.

De wijk waarin het hypogeum ligt, was vanouds op Malta bekend als "Tal-Gherien", dat van de grotten betekent. De ondergrond in deze wijk bevat van nature holtes en grotten.
De eerste in de serie was gewijd aan de Tempel Ġgantija, wat betekent dat er in 2017 een 2 euro herdenkingsmunt verschijnt met één van de volgende tempels:

- Ħaġar Qim
- Mnajdra
- Ta' Ħaġrat
- Skorba
- Tarxien
- Ħal Saflieni Hypogeum

Met een 2 euromunt uit deze serie en een 2 euromunt uit de serie "Door kinderen met solidariteit" beperkt Malta zich maximaal en zal er dus geen ruimte zijn voor een nationale herdenking op een nationale 2 euro herdenkingsmunt.
Ik hoop dat de ontwerpen héél veel goed maken, hoewel ik vrees voor de ontwerpen die door kinderen gemaakt worden.

Groeten Paul

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 08 apr 2016, 19:18

Het ontwerp van de Spaanse 2 euro herdenkingsmunt is goedgekeurd door de EC en de andere eurolanden, maar wordt nog niet vrijgegeven, zoals te lezen is op muenzenforum.de

In Spanje is er zelf nog geen goedkeuring van de benodigde instanties.
EC schreef:

In accordance with Article 10 (1) of the Council Regulation (EU) No 729/2014 of 24 June 2014 on denominations and technical specifications of euro coins intended for circulation , on 19 February 2016, Spain submitted to the Council the draft design of a 2 euro commemorative coin that is intended to be issued in 2017 to commemorate UNESCO's World Cultural and Natural Heritage Sites in Spain .

Within seven days following this submission, any Member State whose currency is the euro had the right to raise an objection to the draft design submitted by Spain on the ground that it was likely to create adverse reactions among its citizens. No reasoned opinion containing such objection had been submitted to the Council within the time limit mentioned above, which expired on 25 February 2016. It therefore results that no Member State considers the draft design submitted by Spain to be problematic.
Groeten Paul

Gebruikersavatar
Stephan O Nederland
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2535
Lid geworden op: 16 mar 2012, 10:57
Locatie: Onder Rotterdam

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door Stephan O » 11 apr 2016, 09:58

Is de goedkeuring van deze instanties dan niet nodig voordat het ontwerp bij de EC ingediend kan worden?
lijkt een beetje een rare volgorde zo.

Gr, Stephan
Verzameling 2 euromunten uit de circulatie: 193/368 CC (52,4%) + 176/337 'Normaal' (51,9%) Totaal: 369/705 stuks (52,3%)
ForumLid: #1080
3e in de EK 2016 voetalpool
5e in de Vrouwen EK 2017 voetbalpool
7e in de WK 2018 voetbalpool

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 19 apr 2016, 12:55

Ontwerp van Slowakije voor 2017.

Mooi ontwerp!

Zie de bijlage....kan vanaf mijn telefoon de afbeelding niet apart selecteren.

Groeten Paul
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 19 apr 2016, 14:06

Afbeelding via Numismatica Visual
slo.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
DutchNapoleon
Donateur
Donateur
Berichten: 381
Lid geworden op: 10 apr 2012, 18:38

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door DutchNapoleon » 19 apr 2016, 19:32

Mooi ontwerp!

Stoif Nederland
Volledig lid
Volledig lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 28 jul 2013, 20:18

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door Stoif » 20 apr 2016, 10:31

:thumb up:
Prachtig ontwerp!
Verzamelaar van landensets, €2 cc en coincards Nederland

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 29 apr 2016, 07:34

NBS schreef:

Results of the public competition for the design of the national side of a €2 commemorative coin marking the 550th anniversary of the opening of Universitas Istropolitana


First prize (the design selected for the coin)
Mária Poldaufová
PM_2E_Istropolitana-1.jpg

Second prize
Pavel Károly
PM_2E_Istropolitana-2.jpg

Third prize
Michal Gavula
PM_2E_Istropolitana-3.jpg

In December 2015 Národná banka Slovenska announced a public competition for the design of the national side of a €2 commemorative coin marking the 550th anniversary of the opening of Universitas Istropolitana, the first university in the territory of present-day Slovakia. The idea to establish a university in the Hungarian Kingdom came from its king Matthias Corvinus. At his request, the university was approved by Pope Paul II in 1465 and opened two years later, in 1467.

A total of 26 designs by 13 designers were entered in the competition. In February 2016 they were evaluated anonymously by the Committee for the Assessment of Commemorative and Collector Coin Designs. The Committee was assisted in this task by expert advisors: Dr Miriam Hlavačková, PhD, from the Institute of History of the Slovak Academy of Sciences and doc. Vincent Múcska, PhD, Vice-Rector of Comenius University in Bratislava.

A design by Mária Poldaufová was awarded first prize, and at the Committee’s recommendation, the NBS Bank Board approved her design for the coin. The Committee commended the artistry and content of the design, which, in its view, fully reflects the activities of the university and links it with the place of its establishment. The central motif is composed of the seated figures of a teacher and two students. In the background, a representative part of the historical building of the university in Bratislava is shown in silhouette, and in the upper left part of the coin is a small medallion of Matthias Corvinus, the founder of the university.

Second prize was awarded to Pavol Károly. The Committee appreciated the way he captured the theme and also the high quality of modelling. The composition involves three sculpted elements – the historical seal of the City of Bratislava, the university building and the coin’s lettering.

Third prize went to Michal Gavula. His design is dominated by a seated figure of the founder, Matthias Corvinus, in the foreground with the historical building of the university behind him.

An additional prize was awarded to Karol Ličko in recognition of the high quality of his design.

The commemorative coin is due to be issued in January 2017
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 09 mei 2016, 13:45

Mooi thema voor 2017 is toch wel de 100ste editie van de Giro d'Italia :thumb up:

Gebruikersavatar
Stephan O Nederland
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 2535
Lid geworden op: 16 mar 2012, 10:57
Locatie: Onder Rotterdam

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door Stephan O » 10 mei 2016, 12:08

Zeker een mooi ontwerp van Slovenie.

De 100 jaar Giro munt zal wel een roze kern krijgen dan ;)

Gr, Stephan
Verzameling 2 euromunten uit de circulatie: 193/368 CC (52,4%) + 176/337 'Normaal' (51,9%) Totaal: 369/705 stuks (52,3%)
ForumLid: #1080
3e in de EK 2016 voetalpool
5e in de Vrouwen EK 2017 voetbalpool
7e in de WK 2018 voetbalpool

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 02 jun 2016, 09:54

Spanje!
Boceto moneda aprobado Santa María del Naranco.jpg
Groeten Paul
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
numisfreund Germany
Moderator
Moderator
Berichten: 639
Lid geworden op: 29 okt 2009, 08:40
Locatie: Dortmund / Duitsland

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door numisfreund » 02 jun 2016, 17:15

Spanje 2017 "Santa Maria del Naranco"
Santa Maria del Naranco.jpg
Lizenziert unter CC BY-SA 3.0 über Wikimedia Commons - File: Oviedo 28 (6625417091).jpg

Santa María del Naranco

De kerk van Santa María del Naranco (Spaans: Iglesia de Santa María del Naranco) is een rooms-katholieke Asturische preromaanse kerk, gebouwd tegen de berg Naranco in het noorden van Spanje. Sinds december 1985 is het gebouw een werelderfgoed van UNESCO.

De kerk werd gebouwd in opdracht van Ramiro I van Asturië en was aanvankelijk bedoeld als onderdeel van een groter complex waar ook de nabijgelegen kerk van San Miguel de Lillo deel van uitmaakte. Dit complex moest dienst doen als koninklijk paleis. De bouw werd in 848 voltooid. Eind 13e eeuw werd het gebouw een kerk gewijd aan Maria.

Het gebouw wordt gekenmerkt door een stilistische, morfologische en decoratieve renovatie van preromaanse architectuur, vermengd met nieuwere architectuur. Het gebouw heeft in de loop der tijd vele schrijvers gefascineerd, en wordt in tal van werken genoemd. Een bekend voorbeeld is de Crónica Silense, geschreven rond het jaar 1015. Vooral de verhoudingen en slanke vormen van het gebouw worden vaak genoemd als opvallende kenmerken, evenals de rijke, gevarieerde decoratie. Deze decoratie betekende destijds een nieuwe stap in de architectuur; er werd gebruikgemaakt van beschilderingen, gouden versiering en textielkunst.

Het gebouw heeft twee verdiepingen. Het lagere gedeelte of de crypte heeft een centrale kamer en twee extra kamers aan weerszijden.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Santa_Mar ... el_Naranco
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groet uit Dortmund / Duitsland van Rudolf

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 04 jul 2016, 12:14

San Marino heeft twee 2 euro herdenkingsmunten op het programma staan voor 2017:

- 750ste geboortedag van Giotto di Bondone
- 120ste sterfdag van Johannes Brahms

Groeten Paul

Gebruikersavatar
euromunter
Globale moderator
Globale moderator
Berichten: 7457
Lid geworden op: 07 aug 2009, 20:52
Locatie: Hengelo

Re: Uitgifteprogramma 2 euro herdenkingsmunten 2017

Bericht door euromunter » 09 jul 2016, 07:21

Thema's Frankrijk voor 2017:

- 100ste sterfdag van Auguste Rodin
- Onderzoek naar borstkanker

Groeten Paul

Terug naar “2 Euromunten commemoratief CC”